جمعه 6 شهریور 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

پادشاه عربستان برای مقابله با ایران به آمریکا سفر می کند

150827173432_saudi_king_salman_640x360_reuters.jpg
کاخ سفید اعلام کرده است باراک اوباما به زودی در واشنگتن با ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی دیدار خواهد کرد. قرار است باراک اوباما و ملک سلمان روز چهارم سپتامبر (۱۳ شهریور) در کاخ سفید با هم دیدار کنند.
این اولین سفر رسمی پادشاه جدید عربستان سعودی به آمریکا خواهد بود. ملک سلمان در اوایل سال میلادی جاری قدرت را در دست گرفت.

به گزارش بی‌بی‌سی٬ جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه اعلام کرد این سفر نشان دهنده اهمیت روابط استراتژیک واشنگتن و ریاض است. به گفته این سخنگو، قرار است دو رهبر درباره اوضاع سوریه و یمن و نیز در مورد "تدابیری برای مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه" گفتگو کنند.

از زمان آغاز بحران یمن، روابط ایران و عربستان سعودی به شدت پرتنش شده است. عربستان سعودی ایران را به حمایت نظامی از شورشیان حوثی متهم می کند. ایران این اتهام را بی اساس می داند. ایران همچنین حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان به حوثی ها و متحدانشان را به شدت محکوم کرده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


قرار بود ملک سلمان در ماه مه امسال (اردیبهشت ۱۳۹۴) برای شرکت در نشست امنیتی مشترک سران کشورهای عربی و آمریکا به کمپ دیوید سفر کند اما ناگهان سفرش را لغو کرد و در عوض ولیعهد خود، محمد بن نایف را به دیدار رئیس جمهوری آمریکا فرستاد.

برخی ناظران معتقدند که پادشاه عربستان سعودی احتمالا برای نشان دادن نارضایتی‌اش از توافق هسته‌ای قدرت‌های بزرگ با ایران، برنامه سفرش را لغو کرده بود.

به نظر می رسد که دولت اوباما در ظرف چند ماه اخیر برای جلب رضایت عربستان سعودی و اطمینان دادن به ریاض در مورد ایران گام‌های ملموسی برداشته باشد.

باراک اوباما، در ماه تیر امسال اشتون کارتر، وزیر دفاع خود را عازم ریاض کرد. دولت آقای اوباما سپس از برنامه فروش نسل جدیدی از موشک‌های پاتریوت به عربستان سعودی خبر داد. ارزش این سیستم دفاع هوایی پیشرفته که پاتریوت پی‌ای سی-۳ نام دارد، بیش از پنج میلیارد دلار اعلام شده است.

عده‌ای از ناظران معتقدند که پدافند پاتریوت پی‌ای سی-۳ می تواند سیستم دفاع هوایی عربستان را در برابر موشک‌های بالستیک ایران تقویت کند. ایران برنامه موشکی خود را کاملا دفاعی می داند.

وزارت دفاع آمریکا می گوید استقرار ۶۰۰ موشک پاتریوت پی‌ای سی-۳ در خاک عربستان سعودی منافع ملی آمریکا را تامین می کند و بر "موازنه قدرت" در منطقه تاثیری ندارد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016