یکشنبه 29 آذر 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

بازداشت یک بهایی به اتهام پیگیری قتل عطاء الله رضوانی


نوید اقدسی

ایران وایر ـ کیان ثابتی ـ صبح روز یک شنبه ۲۴ آبان ماه، ماموران وزارت اطلاعات ایران در یک اقدام هماهنگ و هم زمان بیست شهروند بهایی را در شهرهای تهران، مشهد و اصفهان بازداشت کردند.

یکی از بازداشت شدگان، «نوید اقدسی» بود. این شهروند بهایی بیش از یک ماه است که در بازداشت موقت نگه داری می شود و بجز دو تماس کوتاه تلفنی که در هفته اول با خانواده گرفته، تماس دیگری نداشته است. پیگیری های هر روزه خانواده اقدسی تاکنون نتیجه ای نداشته و مسئولین ذی ربط از هر گونه پاسخ گویی در زمینه وضعیت سلامت یا اتهام زندانی، طفره رفته اند. نگرانی خانواده اقدسی از آن جهت تشدید شده که ماموران زندان از دریافت پول، لباس، دارو و هر نوع وسیله ضروری خودداری کرده اند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


در نخستین روزهای بازداشت، در بعضی رسانه ها و شبکه های اجتماعی خبری مبنی بر دستگیری نوید اقدسی به اتهام مواد مخدر پخش شد. در همین زمینه، یکی از نزدیکان او به ایران وایر گفت: «نوید، جوانی ورزشکار و مربی ورزش باشگاه بود او حتی سیگار نمی کشید. هر کس نوید را بشناسد می داند که چنین خبری کذب است. ماموران وزارت اطلاعات معمولا در ابتدای ورود به منازل بهاییان، خود را با عناوین غیر اطلاعاتی مثل مامور برق، پست یا راهنمایی رانندگی معرفی می کنند. در روز بازداشت، یکی از همسایگان از ماموری می پرسد به چه دلیل می خواهید نوید را دستگیرکنید که مامور مربوطه، خود را مامور مبارزه با مواد مخدر معرفی می کند. این مبنای شایعات اشتباه در مورد دلیل دستگیری نوید می شود. ماموران پس از ورود به منزل، خود را ماموران وزارت اطلاعات معرفی کردند و گفتند برای بازداشت نوید اقدسی آمده اند. کلیه کتب، عکس ها و هر چه مرتبط با آیین بهایی و لپ تاب را ضبط نمودند. همچنین چند تا عکس از عطاءالله رضوانی را که در منزل بود را هم جمع آوری کردند و با خود بردند که این عمل این ظن را تقویت می کند که بازداشت نوید در رابطه با پیگیری قتل پسرخاله اش در بندرعباس بوده است.»

او درباره آخرین وضعیت نوید اقدسی به ایران وایر گفت: "بیش از سه هفته است که نوید هیچ تماس تلفنی نداشته است در حالی که سایر بازداشت شدگان چندین دفعه با خانواده هایشان تماس داشته اند که این موجب نگرانی برای خانواده اقدسی شده است. مسئولین زندان و دادسرا هم پاسخ روشن در مورد وضعیت پرونده او نمی دهند. هفته گذشته، معاونت زندان برگه اجازه ملاقات را صادر کرد ولی در روز پنجشنبه 26 آذر که خانواده اقدسی جهت انجام ملاقات به اوین مراجعه نمودند به ایشان اظهار کردند که نوید اقدسی ممنوع الملاقات است. این همه اطلاعاتی است که در مورد نوید موجود است!»

یکی از آزادشدگان به ایران وایر اظهار داشت صدای بازجو را شنیده که از نوید اقدسی در رابطه با جلسه سوگواری مذهبی که برای پسر خاله اش (عطا رضوانی) در منزل شخصی در تهران گرفته، سوال می کرده است.

«عطاءالله رضوانی» یکی از مسئولین جامعه بهایی بندرعباس در روز دوم شهریور ماه سال ۱۳۹۲ خورشیدی توسط فرد یا افراد نامشخص به انگیزه مذهبی در شهر مذکور به قتل رسید.

از نخستین ساعات که خبر به قتل رسیدن عطا رضوانی پخش شد «نوید اقدسی» پسر خاله متوفی، تنها عضو خانواده رضوانی بود که به خبررسانی و مصاحبه با خبرگزاری های مختلف پرداخت.

یکی از نزدیکان خانواده رضوانی در رابطه با پرونده قتل می گوید: «در روند پرونده هیچ پیشرفت حاصل نشده و هنوز بر پایه ظن و گمان پیش می رود در حالی که عطا رضوانی، پیش از قتل از طرف بعضی اشخاص حقیقی و حقوقی مورد تهدید قرار گرفته بوده ولی تاکنون، این افراد تاکنون مورد تحقیق و بازجویی قرار نگرفته اند.»

او به یک پرونده دیگر اشاره می کند: « ۲۵ بهمن ماه سال گذشته، کلیم جهانداری یکی از بهاییان بندرعباس توسط اشخاص ناشناس ربوده شد و مهاجمین پس از ضرب و شتم شدید به او گفتند که اگر تبلیغ را ادامه دهی با واکنش شدیدتری مواجه خواهد شد در ضمن به او می گویند آنها عطا رضوانی را به درک واصل کرده اند و به زودی به حساب دو تن دیگر از مدیران سابق جامعه بهایی بندرعباس به نام های مهران افشار و بهزاد راستی هم خواهند رسید...متاسفانه اداره آگاهی به این مورد که شاید سرنخ پیداکردن قاتلین عطا بود، هیچ توجهی نکردند.»

نوید اقدسی در ۲۷ ماه گذشته، با مراجعه مکرر به مراجع قانونی و قضایی یا ملاقات با اشخاص صاحب نفوذ و مسئول سعی داشت تا از مسکوت شدن پرونده قتل پسر خاله اش جلوگیری کند و وقتی با عدم توجه مسئولین مواجه می شد، اطلاع رسانی می کرد.

به گفته این عضو خانواده رضوانی، آنچه برای نوید و خانواده رضوانی مهم است پیدا شدن چند فرد تحت عنوان قاتل نیست بلکه می خواهند با شناسایی قاتلین، تفکری که در بندرعباس به افراد اجازه می دهد تا یک شهروند بهایی را به نام کافر، مرتد یا هر لقب دیگری مورد ضرب وشتم یا حتی به قتل برسانند، شناخته و محکوم شود: "پیش از آقای رضوانی هم چندین مورد ضرب و شتم بهاییان در بندرعباس انجام صورت گرفته که در هیچ کدام از این موارد، ضاربین توسط نیروهای انتظامی، تحت تعقیب و شناسایی قرار نگرفتند."


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016