شنبه 22 اسفند 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

ادامه کارزار آزادسازی سایت‌ها در کشورهای دشمن اینترنت توسط گزارشگران بدون مرز

گزارشگران بدون مرز (RSF)، به مناسبت ۱۲ مارس ٢٠١۶ (۲۲ اسفند ١٣٩۴) روز جهانی مبارزه با سانسور در اینترنت، کارزار «Collateral Freedom #2» را با آزاد کردن ٦ سایت سانسور شده در کشورهای دشمن اینترنت ادامه می‌دهد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


۱۲ مارس (۲۲ اسفند) روز جهانی مبارزه با سانسور در اینترنت:
’آزادی هم‌آیند ۲#’: ادامه کارزار آزادسازی سایت‌ها در کشورهای دشمن اینترنت

گزارش‌گران بدون مرز (RSF )از امروز دومین کارزار آزادی هم‌آیند ۲# آغاز می‌کند. هدف این کارزار نخست دسترسی کاربران به سایت‌های اطلاع رسانی است که در برخی کشورها مسدود هستند و سپس پشیمان کردن کشورهای دشمن اینترنت از ایجاد محدودیت برای سایت‌های اطلاع رسانی است.

در سال گذشته گزارش‌گران بدون مرز توانست ١١ سایت را از سانسور رها کرده و در دسترس کاربران قرار دهد، از امروز ٦ سایت دیگر : رادیو آزاد آسیا و دفاع از مدافعان حقوق بشر در ویتنام، سرآواک ریپورت در مالزی، بوسون در چین، سندیکا در ترکیه، سازمان اروپایی سعودی برای حقوق بشر در عربستان سعودی به این مجموعه افزوده شده‌اند.

در کارزار آزادی هم‌آیند ۲# سال ٢٠١۶ ، گزارش گران بدون مرز برای آسان‌تر کردن دسترسی به سایت‌های سانسور شده، نرم‌ابزار تازه‌ای را بکار گرفته است. این ابزارکار را دو برنامه نویس فرانسوی برنارد ابولیویه و کلمان سالاون (Brendan Abolivier et Clément Salaün ) برای مرورگر گوگل کرم آماده کرده‌اند. کاربران که از این مرورگر استفاده می‌کنند، با کلیک بر ایکون «RSF Censorship Detector » می‌توانند به راحتی و بی واسطه به آدرس سایت‌های همانند شده هدایت شوند.

یادآور می‌شویم

گزارش‌گران بدون مرز سایت‌های همانند‌سازی شده را بر روی ابرهای ذخیره شرکت‌های بزرگی چون آمازون و میکروسوفت و دیگر خدمات دهندگان فناوری «رایانش ابری»، قرار داده است و میزبانی می‌کند.

ابتکار اصلی کارزار #CollateralFreedom( آزادی هم‌آیند) این است که بر سرویس‌های خدمت دهنده‌ای تکیه دارد که این دولت‌ها نمی‌خواهند آنها سانسور کند.

مسدود کردن دسترسی به موسسه‌ها و غول‌های بزرگی چون آمازون یا میکروسوفت محروم کردن هزاران شرکت فناوری از خدماتی است که هر روزه در این کشورها از آن‌ها استفاده می‌شود. مسدود کردن سایت‌های آینه نیز به شکل اقتصادی و سیاسی برای کشورهای دشمن اینترنت هزینه‌ای سنگین در بر خواهد داشت. گزارش‌گران بدون مرز تلاش می‌کند، همانند‌ سایت‌های اطلاع رسانی تا ماه‌ها در دسترس بمانند.

برای دور زدن سانسور فن‌آورانه‌ی بکار گرفته شده از سوی دولت‌هایی که حقوق بشر را رعایت نمی کنند، گزارش‌گران بدون مرز ازفناوری همانند‌سازی (mirroring ) که «آینه‌ کردن» و یا همانندی ساختن از سایتی است به‏‌عنوان نسخه‏ بدل یک سایت دیگر، بهره برده است.

در یک سال گذشته سرورهای اهدا شده آزادی هم‌آیند بیش از ٦٤ میلیون درخواست داشته و بیش از ٥٨٤ گیگا بایت داده انتقال داده‌اند. در همان نخستین روز، ۲۱ اسفند ١٣٩٣ ، استقبال از این کارزار سازمان را مجبور به افزایش ظرفیت سرورها کرد. گزارش گران بدون مرز از آن تاریخ چندین سایت دیگر را مانند سازی و میزبانی کرده است و به راه‌کارهای تازه‌ای نیز دست یافته است. اینگونه اگر کشوری تصمیم به مسدودسازی کامل سایت‌های مؤسسات بزرگ کند، آدرس دسترسی تازه‌ای در اختیار کابران قرار خواهد گرفت. فهرست کامل سایت‌های همانند شده را که به شکل همیشگی به روز می‌شوند در اینجا ببینید

برای دسترسی به اطلاع رسانی آزاد و مستقل در همه کشورها ما همه کاربران را به شرکت در این کارزار فرا می‌خوانیم فهرست سایت‌ها و آدرس‌های دسترسی به این سایت‌ها را با استفاده از هشتگ CollateralFreedom# بر روی ایتنرنت و شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند .

از ایران سایت گویا نیوز همچنان در فهرست سایت‌های همانند شده خواهد ماند. سایت گویا که از آغاز دهه هشتاد تا کنون در ایران مسدود است. کاربران ایرانی همچنان می‌توانند با آدرس https://gn1.global.ssl.fastly.net به محتوای ارائه شده در این سایت دسترسی داشته باشند.

سایت خبرنامه‌ی گویا

کثرت‌گرا عبارتی است که به بهترین شکل خبرنامه‌ی گویا ( گویا نیوز) را معرفی می‌کند. خبرنامه گویا سایت اطلاع رسانی گویا است، که یکی از مهمترین پرتال‌های فاسی زبان است. خبرنامه گویا تحلیل‌ها و مقاله‌های روزنامه‌نگاران، فعالان جامعه مدنی را از همه گرایش‌ها منتشر می‌کند. این رسانه همچنین مقاله‌ها و خبرهای رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی را نیز بازتاب می دهد. بخشی از صفحه اصلی این سایت به رسانه‌های بین‌المللی چون بی‌بی‌سی، رادیو فردا و یا رادیو زمانه اختصاص یافته است.

این سایت کثرت‌گرا از آغاز سال‌های دهه ٢٠٠٠ میلادی (هشتاد شمسی) در ایران مسدود شده است.

در سال ١٣٨٨گویا نیوز با انتشار عکس‌ها و خبرهای اعتراض‌های مردمی به انتخاب دوباره‌ی محمود احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری در انتخابات مخدوش خرداد ماه آن سال، نقش مهمی در اطلاع رسانی از این رویدادها ایفا کرد.

«خبرهای تحریف نشده» از ایران که سایت خبرنامه‌ی گویا بر آن تأکید دارد، مشخص کننده‌ی خط راهبردی این رسانه است. حفظ استقلالی که بی شک هزینه در بر دارد، همکاران این سایت در ایران حضور ندارند و مسولان آن در تبعید بسر می‌برند با این حال از همکاری گسترده‌ای در کشور برخوردارند.

برای دیدن ١٣ سایت ازاد شده Collateral Freedom #2 ٢٠١۶ را ببینید

در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات سال ٢٠١٥، از میان ۱۸۰ کشور به ترتیب مالزی (۱۴۷)، ترکیه(۱۴۹)، عربی سعودی (۱۶۴)، ویتنام (۱۷۵)، چین (۱۷۶)، و ایران در رده ۱۷۳ قرار دارند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016