سه شنبه 31 فروردین 1395   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر: حقیقت زشت در پسِ معامله‌ خودخواهانه‌ اتحادیه‌ اروپا ـ ترکیه

بیانیه‎ی مطبوعاتی

روز ۱۸ آوریل ۲۰۱۵ (۲۹ فروردین ۱۳۹۴)، یک کشتی با ۸۵۰ سرنشینِ مهاجر در ساحل لیبی واژگون شد و فقط ۲۸ تن زنده ماندند. این حادثه اگر مرگبارترین واقعه‌ی کشتی‌شکستگی باشد که نهاد پناه‌جویان سازمان ملل (UNHCR) در دریای مدیترانه ثبت کرده است، فقط یکی از وقایع مشابه در رشته‌ای طولانی از حوادث به شمار می‌رود. اتحادیه‌ی اروپا به جای این که در اساس به نجات جان انسان‌ها توجه کند، ظرفیت اسکان دهی دوباره را افزایش دهد و به دلایل ریشه‌ای خشونتی بپردازد که مردم را از کشورشان فراری می‌دهد، به تقویت مرزهای بیرونی خود به هر قیمت و واگذاری مسأله‌ی مهاجران به کشورهایی پرداخت که قادر نیستند تضمین‌های کافی حقوق بشری ارائه کنند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


روز ۱۸ مارس ۲۰۱۶ (۲۸ اسفند ۱۳۹۴)، رهبران اتحادیه‌ی اروپا و ترکیه بر معامله‌ای ننگین توافق کردند. این معامله با رسوایی بازگرداندن سریع «کلیه‌ی مهاجران بی‌قاعده‌ای» را که پس از ۲۰ مارس به جزایر یونان می‌رسند و درخواست پناهندگی‌شان قانونی نیست و «معاوضه‌ی مهاجران» را مقرر می‌کند. اتحادیه‌ی اروپا در مقابل هر سوری که به ترکیه بازمی‌گرداند، یک پناه‌جوی سوری مقیم ترکیه را اسکان خواهد داد. اخراج پناه‌جویان روز ۴ آوریل آغاز شد. رهبران اروپا می‌گویند فقط کسانی که در یونان درخواست پناهندگی نکرده‌اند یا درخواست‌شان رد شده اخراج می‌شوند.

در سالگشت غرق کشتی، فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر حقیقت زشت در پسِ این معامله‌ی خودخواهانه را محکوم می‌کند و با استفاده از مفهوم «واقعیت آن چیست»، واقعیت وضعیت پناه جویان و مهاجران را در یونان، ترکیه و دریای اژه به نمایش می‌گذارد. این واقعیت در تضاد شدیدی با آرزومندی اتحادیه‌ی اروپا و کشورهای عضو آن و گفتمان‌های ریاکارانه و به‌ظاهر شیرین در مورد ترویج حقوق بشر و محافظت از آن قرار دارد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«با توجه به نقائص سیستم پناه‌جویی در یونان، آشکار است که یونان در موقعیتی نیست که تضمین‌های لازم برای ارزیابی و رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی را طبق حقوق بین‌المللی و حقوق اروپایی از جمله رهنمود مربوط به رویه‌های پناهندگی را تأمین کند.»

دیمیتریس کریستوپولوس، نایب رئیس فدراسیون
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بخوانید: ‘یونان در واقعیت چیست’ نوشته دیمیتریس کریستوپولوس، نایب رئیس فدراسیون


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016