سه شنبه 7 اردیبهشت 1395   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

ضرر ۳۹۰ میلیارد دلاری اقتصاد خاورمیانه در پی سقوط بهای نفت

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که اقتصادهای متکی به نفت خاورمیانه در پی سقوط بهای نفت‌خام در سال گذشته متحمل ضرری ۳۹۰ میلیارد دلاری شده‌اند. بر اساس برآوردهای این نهاد، این رقم برای سال جاری ۱۵۰ میلیارد دلار خواهد بود.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


دویچه وله ـ با سقوط تاریخی بهای نفت، نزدیک به ۳۹۰ میلیارد دلار از کف اقتصادهای متکی به نفت خاورمیانه رفته است. این رقمی است که صندوق بین‌المللی پول روز دوشنبه (۶ اردیبهشت، ۲۵ آوریل) اعلام کرده و هشدار داده که در سال جاری میلادی هم ضرری ۱۵۰ میلیارد دلاری به اقتصاد خاورمیانه تحمیل خواهد شد.

این ضرر هنگفت مالی نتیجه مستقیم سقوط قیمت نفت‌خام از ۱۱۵ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۱۴ به زیر ۳۰ دلار در سال گذشته و جاری است. بهای نفت در حال حاضر به بالای ۴۰ دلار در هر بشکه رسیده است.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، از دست دادن درآمدهای بالقوه نفتی فشار مهیبی به اقتصاد صادرکنندگان اصلی نفت، از جمله عربستان و کویت وارد کرده و این کشورها با کسری بودجه عظیمی در سال گذشته مواجه شده‌اند. راهکارهای این کشورها برای جبران کسری بودجه، طیف وسیعی از اقدامات گوناگون از قطع یارانه تا افزایش مالیات را در بر می‌گیرد.

عربستان حتی مجبور شده ذخایر خارجی خود را خرج کند و برخی دیگر از کشورهای حوزه خلیج فارس مجبور به تحمل قرض‌های بین‌المللی شده‌اند تا چالش‌های ناشی از کسری بودجه را پشت‌سر بگذارند.

مسعود احمد، مسئول بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول، می‌گوید: «برخی از این کشورها تا تدوین بودجه‌ای متوازن و متناسب و رسیدن به وضعیتی باثبات چهار تا پنج سال راه در پیش دارند.»

انتظار می‌رود رشد اقتصادی صادرکنندگان بزرگ نفت در خاورمیانه از دو درصد در سال گذشته به سه درصد در سال ۲۰۱۶ برسد، اما به گفته تحلیلگران صندوق بین‌المللی پول این رشد بیشتر ناشی از بهبود اوضاع عراق و افزایش تولید نفت‌خام ایران است که در پی رفع تحریم‌ها سخت در تکاپوی فروش است.

در این ارزیابی همچنین اشاره شده که کشورهای صادرکننده نفت در خاورمیانه شاهد ظهور ۱۰ میلیون نیروی کار جوان در پنج سال آینده خواهند بود و با آهنگ کنونی ایجاد شغل در این منطقه، نمی‌توان پاسخ‌گوی نیاز آنها بود. به گفته مسعود احمد، اگر آهنگ ایجاد شغل همین باشد، در پایان پنج سال سه میلیون نفر به جمع بیکارها در این کشورها افزوده خواهد شد. نرخ متوسط بیکاری در خاورمیانه در حدود ۲۰ درصد است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016