وزارت اطلاعات موضوع آنفلونزای مرغی را پیگیری می کند، امير پاشايي
وزارت اطلاعات و دفتر بازرسي رييس جمهور پروندة آنفلوآنزا را در دستور كار خود قرار دادهاند و به اهمالهاي انجام شده پي بردهاند و حتي اين ظن در راستاي تحقيقات آن بهوجود آمده كه برخي مديران وزارت جهاد كشاورزي به عمد و در جهت ضربه زدن به ساختار نظام حضور آنفلونزآ را در يك سرپوش محكم فلزي قرار دادهاند
«آنفلوآنزاي فوق حاد ايران را فراگرفته است.» اكنون سه ماه از اعلام اولين مورد آنفلوآنزاي مرغي در كشور ميگذرد و با وجود سكوت وزارت جهاد كشاورزي اين بيماري سراسر شمال ايران را دربرگرفته است.
عملكرد وزارت جهاد كشاورزي و سازمان دامپزشكي در مورد اين بيماري بهگونهاي بوده است كه اكنون شائبه توطئه و همكاري با بيگانگان درباره مديران اين وزارتخانه به جهت عدم اطلاعرساني لازم وجود دارد.
وزارت اطلاعات آنفلونزاي پرندگان را به عنوان مسألهاي در حد امنيت ملي تلقي كرده است و براساس گزارشهاي موجود حساسيتها نسبت به اين بيماري در سطح مسوولان امنيتي كشور بسيار بالا است.
پس از اعلام اولين نمونه اين بيماري در پرندگان تالاب انزلي در فروردين ماه گزارش حضور آن در مرغداري شركتي با نام كيان مرغ مغان كه در مرز بين نظرآباد و هشتگرد استان تهران واقع است به دفتر رييس سازمان دامپزشكي ميرسد.
سازمان دامپزشكي به جاي اطلاعرساني به دليل آنكه احساس ميكند ممكن است با مشكلات عديده در سطح جامعه مواجه شود و از سويي ديگر اعتراض صاحبان صنايع وابسته را در پي داشته باشد روش سكوت راپيش ميگيرد.
170 هزار رأس مرغ تخمگذار گله مذكور به اين اميد معدوم ميشود كه ديگر بيماري ريشهكن شود اما چند روز بعد مديران ادارات دامپزشكي شهريار و شهرري نمونههاي مشكوك جديدي براي آزمايش ارسال ميكنند كه جواب آنها نيز مثبت بوده است.
حسني رييس سازمان دامپزشكي از اين جا به بعد ماده را در سوزاندن نمونههاي مشكوك ميبيند و دستور ميدهد تا نمونههاي ارسالي از سراسر ايران بدون انجام هرگونه آزمايشي در كوره سوزانده شوند.
پنهانكاري مديران وزارت جهاد كشاورزي تا آنجا پيش ميرود كه گزارشهاي جديدي از خلخال در اردبيل و محمدآباد كرج به سازمان دامپزشكي ارسال مي شود.
اكنون چند هفتهاي است كه آنفلونزآي مرگبار مرغي بخش گستردهاي از شمال كشور را فرا گرفته است.
سازمان دامپزشكي پيوسته حضور بيماري واقعي را نفي ميكند و مرغداران نيز كه تا ديروز ساكت نشسته بودند چند روزيست كه براي انحراف در اذهان عمومي شروع به مصاحبه با رسانهها كردهاند و حتي مدعي هستند كه پيشتر حضور آنفلوآنزا در ايران شايعه بوده است.
وزارت اطلاعات و دفتر بازرسي رييس جمهور پروندة آنفلوآنزا را در دستور كار خود قرار دادهاند و به اهمالهاي انجام شده پي بردهاند و حتي اين ظن در راستاي تحقيقات آن بهوجود آمده كه برخي مديران وزارت جهاد كشاورزي به عمد و در جهت ضربه زدن به ساختار نظام حضور آنفلونزآ را در يك سرپوش محكم فلزي قرار دادهاند.
از نيمه دوم سال گذشته شايعههايي مبني بر حضور آنفلوآنزاي سويه فوق حاد (H5N1) در ايران وجود داشت اما وزارت جهاد كشاورزي و سازمان دامپزشكي كشورتا ماهها حضور آن را در ايران انكار ميكردند.
پس از مدتي حضور آنفلوآنزا در كشورهاي همسايه به اثبات رسيد و روند كارها بهگونه پيشرفت كرد كه بسياري از كارشناسان بيماريهاي پرندگان از عدم حضور اين بيماري با وجود فراگير شدن منطقهاي آن اظهار تعجب ميكردند.
در ماههايي كه گمانهزني در مورد بيماري آنفلوآنزا در ايران شدت يافته بود به يكباره بخش پاتولوژي آزمايشگاه مركز تشخيص دامپزشكي ايران تعطيل شد اقدامي كه هيچ توجيه علمي نداشت اما همه در واقع بيشتر در جهت انحصار اطلاعات اين مركز كه مثبت بودن بسياري از نمونهها در آن به اثبا رسيده بود انجام شد.
بررسي موضعگيريهاي وزارت جهاد كشاورزي در ماههاي پاياني سال گذشته نشان ميدهد اين وزارتخانه پيشتر سعي در خاموش كردن صداها داشته است.
وزير جهاد كشاورزي در همان روزها در پاسخ به خبرنگاري كه علت فراگير شدن بيماري در منطقه و نيامدنش به ايران را پرسيدند گفت: «به نظرم دست امام زمان پشت سر كشور ماست.»
اما بالاخره 25 بهمن ماه گذشته سازمان دامپزشكي كشور با صدور اطلاعيهاي حضور سويه فاق حاد آنفلوآنزا را اعلام كرد تا حداقل آبها از آسياب بيفتد.
اعلام حضور بيماري در ايران واكنشهاي متفاوتي به همراه داشت.
مصرف گوشت مرغ و تخممرغ به يكباره سيرنزولي به خود گرفت و اينگونه بود كه فعالان صنعت مرغداري هر روز در رسانهها حاضر ميشدند و از بيخطر بودن گوشتهاي مرغ توليدي كشور خبر ميدادند.
اكنون از آن روزها پيش از سه ماه ميگذرد بسياري خطر آنفلوآنزا را به فراموشي سپردهاند و وزارت جهاد كشاورزي نيز ترجيح ميدهد دربارة آن صحبتي نكند و به اينگونه سلامت جامعه را فداي امنيت ملي نمايد.