شنبه 18 آذر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


خواندنی ها و دیدنی ها
بخوانید!
پرخواننده ترین ها

هشدار وزارت بهداشت درباره مصرف میلیاردی آنتی بیوتیک ها در ایران

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، ˈاحمد شیبانیˈ روز شنبه در دومین کنگره تخصصی ˈاستانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیونˈ افزود: این میزان تا پایان سال مطمئنا حداقل دو برابر و نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد خواهد داشت.

وی ادامه داد: هزینه صرف شده برای تامین این میزان دارو چهار هزار و 200 میلیارد ریال بوده که تا پنج ماه آینده با رشد 30 درصدی نسبت به مدت مشابه قبل به هشت هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

رییس سازمان غذا و دارو گفت: میزان ورود آنتی بیوتیک ها و پنی سیلین های نسل جدید به بازار دارویی کشور زیاد شده است.

شیبانی یادآور شد ایرانی ها در سال 89، دو میلیارد و هفت دهم عدد آنتی بیوتیک (به ویژه آنتی بیوتیک های گران قیمت تزریقی ) حدود 29 میلیارد عدد انواع داروها معادل پنج هزار و 400 میلیارد ریال را مصرف کرده اند که این امر نشان می دهد 10 درصد مصرف دارویی کشور را مصرف آنتی بیوتیک ها تشکیل می دهد.

وی گفت: سال گذشته نیز بیش از سه میلیارد عدد آنتی بیوتیک و 30 میلیارد عدد از انواع داروها معادل شش هزار و 500 میلیارد ریال در کشور مصرف شده است.

معاون وزیر بهداشت افزود: مصرف اینگونه داروها، ارزبری فراوانی برای کشور به همراه داشته است هرچند اغلب داروها داخل کشور تولید می شوند اما مواد اولیه و واسطه ای آن از خارج کشور وارد می شود و برای تامین مواد واسطه ای داروها ، وابستگی ارزی داریم.

شیبانی ادامه داد: این مصرف زیاد نشان می دهد که در طول یک سال، آنتی بیوتیک های جدید با نسل های جدید وارد بازار دارویی کشور شده است.

وی تاکید کرد ایران یکی از کشورهای پرمصرف آنتی بیوتیک تزریقی ˈسفتریاکسونˈ در جهان است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


معاون وزیر بهداشت تصریح کرد این مصرف بالا از آنتی بیوتیک ها در کشور نشان می دهد که نتوانسته ایم از مواد گندزدا و تجهیزات ضدعفونی کننده در بیمارستان ها به خوبی و به موقع استفاده کنیم و بخشی از عفونت بیمارستانی به بیرون منتقل شده است.

شیبانی گفت: متاسفانه شاهد بروز عفونت های بیمارستانی در بیمارستان های کشور بوده ایم که نشان می دهد از مواد ضدعفونی کننده به درستی استفاده نکرده ایم و این مساله موجب صرف هزینه های ریالی و ارزی هم برای تامین تجهیزات گندزدا و هم برای هزینه های جبران بیماری های ناشی از استفاده ناصحیح از این مواد می شود.

وی افزود: هم اکنون روز بروز نسل های جدیدی از آنتی بیوتیک ها را وارد بازار می کنیم چراکه آنتی بیوتیک های قبلی دچار مقاومت دارویی شده اند؛ الان دیگر نسل سوم سفالوسپورین ها و حتی پنی سیلین ها پاسخگوی درمان عفونت ها نیست و متاسفانه هزینه های زیادی نیز برای تامین این اقلام دارویی صرف می شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: از روش های ضد عفونی کردن بیمارستان ها ، آنطور که باید استفاده نکرده ایم.

شیبانی تاکید کرد اگر وظایف بین بخشی، برون بخشی و برنامه ریزی برای کنترل عفونت های بیمارستانی انجام نشود باید هزینه گزافی بابت آن بپردازیم ؛ این مساله به سلامت مردم صدمه می زند و تخت های بیمارستانی را اشغال می کند بنابراین به یک عزم ملی در این زمینه نیاز داریم.

معاون وزیر بهداشت افزود: تسهیلاتی را برای دادن مجوز به تولیدکنندگان موادضدعفونی و گندزدای بیمارستانی ایجاد کرده ایم چراکه تولید داخل آن موجب در دسترس قرار گرفتن این مواد و تجهیزات می شود.

شیبانی اظهار داشت: یکی از موارد مهم در در حذف عفونت های بیمارستان ها، در دسترس بودن و فراوانی مواد و تجهیزاتی است که در این زمینه استفاده می شود.

وی در ادامه به مصرف بالای داروهای ضدقارچی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: اگر بخواهم آمار اینگونه داروها را اعلام کنم طبیعتا رقم های زیادی را به خود اختصاص می دهد.

دومین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلازیسیون تا نوزدهم آذرماه جاری در مرکز همایش های بین المللی رازی برپا است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016