یکشنبه 17 آبان 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

وزیر ارشاد: توقیف یک نشریه آخرین گزینه است

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گشایش بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها گفت: برای نظارت بر مطبوعات و رسانه ها توقیف را آخرین گزینه می دانیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی جنتی در آیین افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات که صبح امروز (یکشنبه) ۱۷ آبان با حضور رییس جمهوری در مصلای تهران برگزار شد ضمن تسلیت شهادت امام سجاد(ع) گفت: با توجه به سیاست های اعلام شده رییس جمهور محترم در حوزه رسانه در طول ۲۶ ماه گذشته تلاش کردیم با رویکرد جدید برخی از اقدامات را که در ادامه اشاره خواهم کرد انجام دهیم.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی با اشاره به این که ایجاد فضای آرام و کم تنش در حوزه مطبوعات و رسانه ها از جمله این اقدامات است افزود: از آنجا که دولت تدبیر و امید به آزادی بیان باور عمیق دارد بنابراین ما از تذکرات سختگیری های نابجا پرهیز می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هیچگاه تحت تاثیر فضای برخی رسانه ها که به دنبال بیرون راندن رقبای رسانه ای خود هستند قرار نگرفته ایم و با دقت عمل کردیم.

جنتی تاکید کرد: امروز تکلیف همکاران رسانه ای با هیات نظارت بر مطبوعات روشن است و دیگر شاهد تذکرات سلیقه ای در این حوزه نیستیم.

حمایت جدی از نشریات بخش خصوصی از دیگر موضوعاتی بود که جنتی به آن اشاره کرد و در توضیح آن گفت: دولت خود را به هیچ وجه رقیب بخش خصوصی نمی داند بلکه معتقدیم در حوزه هایی که بخش خصوصی می تواند حضور یابند نباید دخالت کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسالامی با بیان این که در این دوره تقریبا بیشترین حمایت را در بخش خصوصی انجام داده ایم گفت: کمک های دولتی به رسانه ها صرفا در دوره اخیر به بخش خصوصی تعلق گرفته است و کمک به بالندگی تشکل های مطبوعاتی را در همین راستا می دانیم.

وی از دیگر اقدامات وزارت ارشاد در حوزه رسانه را تسهیل در رسیدگی به تقاضای نشریات عنوان کرد و گفت: پیش از این تقاضای ایجاد نشریه جدید تقریبا ۵ سال طول می کشید که ما این پروسه زمانی را الان حدود سه ماهه کرده ایم و به دنبال این هستیم تا حتی زمان صدور مجوز را به روز کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در امر صدور مجوز آمایش سرزمین یکی از نکات کلیدی است که ضمن توجه به آن با اجرای دقیق ماده ۲۵ قانون مطبوعات نیز توجه داشته ایم.

اصلاح در روزآمدن ساختن مقررات از دیگر محورهای سخنان جنتی بود که در توضیح آن گفت: مقررات رسانه ها با توجه به رویکردهای دولت نیازمند بازنگری است که در این زمینه نیز اقدامات بسیاری انجام شده و از جمله آن می توان به صدور کارت حرفه ای روزنامه نگاری، ایجاد دفاتر نمایئدگی خبرگزاری و ... اشاره کرد.

جنتی گام اصلی مبارزه با فساد را شفافیت عنوان کرد و گفت: شفافیت در دسترسی آزاد مردم به اطلاعات در پاسخگویی دقیق مسوولان به مردم بالا می رود و ما در این حوزه نیز با به روز رسانی اطلاعات و غنی سازی دستورالعمل ها توانسته ایم به درستی در این حوزه شفافیت سازی کنیم.

تحقق دولت الکترونیک از دیگر اقداماتی بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هرگونه درخواست صدور مجوز و صدور کارت به صورت الکترونیکی انجام می شود و به دنبال آن هستیم تا صد درصد فعالیت های وزارت ارشاد را به صورت الکترونیکی پیگیری کنیم.

وی در ادامه بر اصل شفافیت تاکید کرد و افزود: دبیرخانه قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و انتشار آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد که براین باوریم راه مبارزه با فساد شفافیت در اطلاعات و عملکردهاست و نه افشاگری خیابانی. همچنین با شفافیت اطلاعات می توان درجه پاسخگویی مسئولان را بالا برد.

عضو کابینه دولت یازدهم در ادامه بر تحقق دولت الکترونیک هم تاکید کرد و گفت: تکریم واقعی ارباب رجوع بر بستر دولت الکترونیک تحقق پیدا می کند و همواره به این امر تاکید داشته و همچنین سامانه جامع مطبوعات کشور آخرین اطلاعات را منتشر می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر توجه دولت به رسالت مطبوعات نیز تاکید کرد و افزود: ترویج معارف دینی، فرهنگ ایثار، اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی اسلامی ایرانی، دانش افزایی، در بسته های حمایتی مورد توجه قرار می گیرد.

جنتی همچنین به موضوع رتبه بندی جداگانه برای مطبوعات و خبرگزاری ها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: خبرنگاران و روزنامه نگاران جزو مظلوم ترین اقشار جامعه هستند لذا باید به نیازهای مادی و معنوی خبرنگاران و روزنامه نگاران توجه جدی شود.

وزیر ارشاد ابراز امیدواری کرد و حمایت دولت یازدهم با تاسیس سازمان نظام رسانه ای، مشکلات این حرفه هر چه سریع تر رفع شود.

جنتی یادآور شد: هم اکنون بیشتر خبرنگارانی که به صورت دائم و تمام وقت در این حرفه در این رسانه مشغول به کار هستند بیمه تامین اجتماعی شده اند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به موضوع تشکیل موسسات رسانه ای اشاره کرد و افزود: یکی از طرح های ما اجرای اشتراک نیم بهای مطبوعات است که تاکنون ۲۰۰ نشریه در این طرح شرکت کرده اند و ۱۵۰ هزار مشترک در این طرح حضور دارند.

عضو کابینه دولت یازدهم(تدبیر و امید) در ادامه توجه به دیپلماسی رسانه ای را از دیگر برنامه های وزارت ارشاد عنوان کرد و افزود: حضور و تردد خبرنگاران خارجی در کشور مانع از شکل گیری تصاویر غلط از کشور می شود و هم اکنون ۱۴۱ دفتر از رسانه های خارجی در کشور فعال هستند و صدها خبرنگار نیز هر ساله به کشور رفت و آمد می کنند و فعالیت دارند.

بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها ۱۶ تا۲۲ آبان ماه ۹۴ با شعار نقد منصفانه، پاسخ مسئولانه با حضور بیش از ۷۰۰ رسانه ودر ۵۶۷ غرفه در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) همه روزه از ساعت ۹تا۲۰ پذیرای علاقه مندان و اصحاب رسانه است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016