رادیوفردا - وزیر اطلاعات اسرائیل در سفر به آمریکا طرحی پنج مادهای برای «اخراج ایران از سوریه» ارائه کرده است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، ییسرائل کاتز پنجشنبه هفتم اردیبهشت در دیدار با مقامهای دولتی و کنگره آمریکا، خواستار دستیابی دو کشور به تفاهم برای اجرای طرح پیشنهادی در ارتباط با ایران شد.
به نوشته وای.نت، طرح پنج مادهای پیشنهادی اسرائیل برای «اخراج ایران از سوریه» عبارت است از:
۱) به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان از سوی آمریکا،
۲) مخالفت با حضور نظامی دائمی ایران در سوریه،
۳) اعمال تحریمهای تازه علیه ایران با هدف قطع مداخله نظامی ایران و توقف حمایت مالی و نظامی ایران از حزبالله و دیگر «گروههای تروریستی» در منطقه،
۴) تشدید تحریمها علیه حزبالله با هدف تعضیف این سازمان و جلوگیری از نیاز به توسل به زور و اقدام غیرعادی اسرائیل علیه لبنان در صورتی که حزبالله پشت جبهه اسرائیل و زیربناهای اسرائیل را هدف قرار دهد،
و ۵) تعیین راهکارهای اقدام مشترک آمریکایی- اسرائیلی با هدف مقابله با شکلگیری اتصال سرزمینی از ایران، و از راه عراق و سوریه تا لبنان؛ امری که خطر وخیمی به خاطر ایجاد جبههای شمالی علیه اسرائیل دارد و اسرائیل را به کاربرد نیروی نظامی برای مقابله با تعرض های ایران وادار خواهد کرد.
به گزارش رسانههای اسرائیل، وزیر اطلاعات این کشور روزهای چهارشنبه ششم اردیبهشت و پنجشنبه هفتم اردیبهشت با هدف پیشبرد طرح پیشنهادی خود، دیدارهای جداگانهای با سناتور ریچارد بار رئیس کمیته اطلاعاتی سنا، آدام شیف عضو ارشد کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، و جیسون گرینبلات نماینده ویژه دولت دونالد ترامپ در امور خاورمیانه انجام داد.
پروازهای مشکوک ایرلاینهای ایرانی پیش از حمله موشکی اسراییل به دمشق
کیهان لندن - گزارشها حاکی از آن است که هواپیماهای تجاری ایران همچنان برای حمایت از بشار اسد سلاح و مهمات به سوریه منتقل میکنند.
مسئولان وب سایت «فلایت رادار 24» میگویند شواهد نشان میدهد چند فروند هواپیمای ایرانی بدون مسافر در فرودگاه دمشق به زمین نشستند.
روزنامهی تایمز اسراییل به نقل از منابع آگاه احتمال داده جمهوری اسلامی ایران همچنان با استفاده از هواپیماهای مسافربری برای پشتیبانی از نیروهای دولتی بشار اسد و شبه نظامیان حامی او تسلیحات نظامی و مهمات ارسال میکند.
وبسایت «فلایت رادار ۲۴» گزارش داده که از تهران به مقصد دمشق در روزهای گذشته پیش از حمله موشکی اسراییل به انبار مهمات حزبالله در دمشق پروازهای مشکوکی با هواپیماهایی که خالی از مسافر بودند صورت گرفته و احتمال دارد از طریق آنها تسلیحات نظامی و مهمات به سوریه منتقل شده باشد.
این وبسایت به صورت آنلاین مسیر پرواز اکثر هواپیماهای جهان را از مبدأ تا مقصد در دسترس عموم قرار میدهد و اطلاعات مربوط به هواپیماها از جمله شماره پرواز و نوع هواپیما، سوابق پروازی، شرکت تحت مالکیت و زمان و شرایط جوی مسیر پرواز را در اختیار عموم میگذارد.
یک کارشناس رادار و ردیابی هواپیما که از مسئولین «فلایت رادار ۲۴» است تایید کرده که کمی پیش از حملهی جنگندههای اسراییلی به انبار مهمات حزبالله در دمشق که شامگاه چهارشنبه ۲۶ آوریل صورت گرفت، حداقل سه هواپیمای مشکوک از ایران در فرودگاه دمشق به زمین نشسته است. یکی از این هواپیماها یک فروند ایلوشین۷۶ بود.
جمهوری اسلامی پیش از این هم از ایرلاینهای تجاری از جمله هواپیمایی ماهان برای انتقال سلاح از ایران به سوریه و حتی عراق استفاده کرده بود.
شهریور ماه سال ۱۳۹۵ گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد هواپیمایی ماهان با شماره پروازهای جعلی به سوریه پرواز دارد. این در حالیست که بجز موارد خاص پروازی از تهران یا دیگر شهرهای ایران به مقصد دمشق انجام نمیشود و با شروع جنگ در سوریه فروش بلیت در شرکتهای هوایی برای سفرهای زیارتی متوقف شد.
ایرلاینهای تجاری ایران علاوه بر سوریه و عراق، متهم به ارسال سلاح به یمن برای پشتیبانی از حوثیها نیز هستند.
یکی از دلایل مخالفان فروش هواپیما به جمهوری اسلامی، تردید در نوع استفاده از آنهاست. شرکت ایرباس در ماههای گذشته تحویل هواپیماهای نو به ایران را آغاز کرده است، اما اجرای قرارداد «ایران ایر» با شرکت هواپیمایی بوئینگ همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
منابع خبری افغانستان روز چهارشنبه ۱۵مرداد ۱۳۹۴ گزارش دادند که رژیم ایران از یک هواپیمای شرکت هوایی «آریانا» برای انتقال شبهنظامی به سوریه و عراق استفاده کرده است.
قیس حسن، رئیس کمیسیون مواصلات و مخابرات مجلس نمایندگان افغانستان ضمن انتقاد شدید از اعزام غیرقانونی نیرو به عراق و سوریه توسط رژیم ایران اعلام کرد که اسنادی به دست آورده که نشان میدهد، رژیم ایران برای انتقال افراد مشکوک که بیشترشان نقاب پوش هستند، هواپیمای آریانا مربوط به دولت افغانستان را به خدمت گرفته است.
جمهوری اسلامی همواره استفاده از ایرلاینهای تجاری برای انتقال تسلیحات به گروههای تحت حمایتش در منطقه را رد کرده، اما در اعلام پشتیبانی کامل از آنها ابایی نداشته است.