Monday, Jul 3, 2017

صفحه نخست » ماجرای رضا گلپور و پرونده نفوذ اسراییل در سپاه

070217A_top.jpgرضا حقیقت‌نژاد - ایران وایر

۲۷خرداد ۹۶، «عبدالرضا داوری»، فعال رسانه ای نزدیک به محمود احمدی نژاد که به اتهام توهین به علی خامنه ای در زندان به سر می برد، خبر داد که در کتاب‌خانه بند ۴ زندان «اوین»، «رضا گلپور» را دیده است.

بر اساس گزارش عبدالرضا داوری، رضا گلپور توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده و به اتهام «ارتباط با اسراییل»، «تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی» و «توهین به رهبری»، هشت ماه است که در زندان به سر می برد. دادگاه گلپور قرار است همین ماه به ریاست قاضی «صلواتی» برگزار شود.

خبر بازداشت او، ۲۷بهمن۹۵ در وب‎سایت «زیتون» منتشر شد. این وب سایت خبری نوشته بود گلپور برای کشورهای بیگانه جاسوسی می کرده است و بازداشت او به تسویه حساب شخصی در رده بالای نهادهای امنیتی» به خاطر نشر برخی «اخبار خاص» از سوی گلپور و وب سایت «عماریون» مرتبط است.

به گزارش زیتون، رضا گلپور پیش از این همکاری نزدیکی با اطلاعات سپاه داشته و متخصص «پروژه های سفارشی تخریب» بوده است. بنابراین گزارش، همسر سوم گلپور که خبرنگار و ساکن بیروت است و تابعیت امریکایی دارد نیز به جاسوسی برای سرویس های خارجی متهم شده است. همسر اول او هم تابعیت لبنانی داشت.

وب سایت عماریون توسط «محمدحسین رستمی» اداره می شد و محل انتشار گزارش های جنجالی گلپور علیه مقام های دولت محمود احمدی نژاد و حسن روحانی بود. رستمی هم دستی بر آتش این تنور داشت و آخرین خبر جنجالی خود را ۲۷اردیبهشت ۹۵ در صفحه فیس‎بوکش منتشر کرد و نوشت همسر دوم «محمدجواد ظریف»، وزیر امورخارجه ایران، به جرم جاسوسی به زندان محکوم شده است.

به نوشته برخی فعالان اصول گرا، پس از انتشار این خبر جعلی، او بازداشت و محاکمه شد و در نهایت هم دادگاه به هشت سال زندان محکومش کرد. وب سایت «آمدنیوز» اما ۲۲ بهمن ۹۵ خبر داد علت دستگیری رستمی، به فضاسازی یک مقام ارشد امنیتی علیه او مربوط می شود: «این سردار سپاه به دلیل اختلافات نزدیک خانوادگی با وی و بروز برخی مشکلات، برای محمدحسین رستمی پرونده سازی کرده و وی را به زندان افکنده است.»

یک روز پس از انتشار این خبر، کانال تلگرامی «عمارنامه» خبر داد علت بازداشت محمدحسین رستمی، ارتباط با سایت آمدنیوز و انتقال اطلاعات به خارج از کشور بوده است. در روزهای اخیر اما برخی مدعی شده اند او به ارتباط با اسراییل متهم شده است. راستی آزمایی این خبرها کار آسانی نیست ولی این تک و پاتک های خبری به خوبی نشان دهنده یک جنگ پشت پرده، حداقل در سطح رسانه ای است.

اتهام ارتباط رضا گلپور با مسایل اسراییل هم خیلی قدیمی است. فارغ از انبوه اتهاماتی که او به دولتمردان جمهوری اسلامی وارد کرده، در پرونده سردار «علیرضا عسگری»، معاون وزارت دفاع ایران که از سال ۸۵ سرنوشت وی نامعلوم است، حضور موثر داشته است. مقام های ایران می گویند ماموران اسراییلی، عسگری را در ترکیه ربوده اند. برخی گزارش های دیگر نیز حکایت از آن دارند که او با اطلاعات محرمانه ای که داشته، پناهنده شده است.

دی ماه ۸۹ نیز خبری منتشر شد که عسگری در زندان اسراییل خودکشی کرده است. هیچ کدام از این روایت ها اما تاکنون قطعی نیستند.

سردار عسگری پیش از سفر به ترکیه، در ایران بازداشت شده و به گفته «اسماعیل احمدی مقدم»، فرمانده سابق نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، ۱۵ ماه در زندان به سر برده بود. احمدی مقدم، سردار عسگری را از افراد دخیل در تشکیل «حزب الله» لبنان معرفی و بازداشت او را محصول اتهام زنی های یک فرد دیگر در دستگاه امنیتی دانسته بود. رضا گلپور هم در یادداشتی که ۱۳مرداد ۹۵ در وب سایت عماریون منتشر کرد، از آشنایی دیرینه خود با علیرضا عسگری سخن گفته است: «به عنوان پژوهش‎گر و خبرنگاری شاید بیش از اندازه کنجکاو، جلساتی را با این سردار [عسگری] سابقا بچه محل! پس از آزادی اش تنظیم کرده بودم.»

گلپور در آخرین روزهای خروج عسگری از ایران هم درگیر مسایل وی بوده است: «اواخر آبان ماه سال ۱۳۸۵ بود. در تهران، حاج آقا "ایزدپناه"، مسوول محترم دفتر ریاست قوه قضاییه تماس گرفت و سراغ سردار عسگری رو گرفت. اشاره داشت به صدور دستورات رییس قوه قضاییه و امر حضرت آقا در دل‎جویی از سردار و پی‎گیری مراحل پایانی پرونده... قول دادم حاجی رو پیدا کنم و به دفتر ایشون برویم... حاجی [عسگری] گفت عازم زیارت سوریه و سفر به ترکیه است... گفتم اول کار پرونده رو تمام کن، بعد... [قبول نکرد] گفت یه رفیقی دارم به نام "جلال"... داره یه چیزایی رو ردیف می کنه که برای وزارت دفاع بخریم... بعدشم رفتم خارج و برگشتم. اسراییلی ها می خواستن کاری کنن، تا حالا کرده بودند.»

علیرضا عسگری بعد از همین سفر ناپدید شد. گلپور در یادداشت مورد اشاره خبر می دهد «مهدی بوترابی»، مدیر «پرشین بلاگ» که نماینده علیرضا عسگری در یک شرکت تجاری چندملیتی ثبت شده در آفریقای جنوبی بود، به 10 سال زندان محکوم شده است. اتهام مهدی بوترابی، «همکاری با دول متخاصم» اعلام شد. اسراییل مهم ترین کشوری است که از سوی دستگاه قضایی و امنیتی ایران، به عنوان دولت متخاصم شناخته می شود.

رضا گلپور مردادماه سال ۹۵ هم‏چنین مطالب مفصلی در دفاع از «شهرزاد میرقلی خان»، بازرس ویژه صداوسیما در دوران ریاست «محمد سرافراز» نوشت. شهرزاد میرقلی خان یک دهه پیش با «محمود ارگانی»، مشهور به «برادر سیف»، یکی از اعضای سپاه ازدواج کرد و در امریکا به دلیل مشارکت در خرید دوربین های دید در شب برای ارسال به ایران، به پنج سال زندان محکوم شد. خریدار اصلی این دوربین ها، محمود ارگانی بود که پس از بازنشستگی، به فعالیت های تجاری پرداخته بود و با سپاه «قدس» همکاری می کرد. شهرزاد میرقلی خان پس از آزادی و بازگشت به ایران، از سوی سازمان اطلاعات سپاه به جاسوسی محکوم شد. اعتراض های علنی محمد سرافراز، رییس صداوسیما به سازمان اطلاعات سپاه بی فایده بود و شهرزاد میرقلی خان پس از خروج از ایران، در کشور عمان زندگی می کند. محمد سرافراز هم مدتی بعد از ریاست صداوسیما برکنار شد. رضا گلپور در این یادداشت ها وعده داد علیه محمود ارگانی و فعالیت های اقتصادی او افشاگری کند. بازداشت گلپور می تواند به این پرونده ها مرتبط باشد که همگی نشان دهنده درگیری های درون گروهی سپاه و نهادهای امنیتی هستند.

با این حال، اتهام ارتباط مستقیم او با اسراییل هم عجیب نیست. ۱۶اردیبهشت ۹۴،‌ «رضا علیجانی»، فعال سیاسی ساکن فرانسه در مقاله مهمی که در وب سایت «روزآنلاین» منتشر شد، خبرهایی درباره نفوذ اسراییل در سپاه منتشر کرد. در این مقاله، از مسوول میز اطلاعات در سپاه (که پس از محاکمه، اعدام شده است) و یکی از رانندگان سردار «محمدرضا نقدی»، فرمانده سابق بسیج و مسوول میز اسراییل در وزارت اطلاعات به عنوان مهم ترین چهره هایی یاد شده که به جاسوسی و همکاری با اسراییل متهم شده اند. به نوشته علیجانی، بیش از ۳۰نفر در رابطه با همکاری مستقیم با اسراییل بازداشت شده اند: «این ها تمامی از افراد [وزارت] اطلاعات، سپاه و بسیج بوده اند.» او نوشته است: «بعضی نیز از کارشان دفاع هم می کنند.»

منبع اصلی آقای علیجانی، زندانیان اصلاح طلبی هستند که با برخی افراد بازداشت شده هم‎بند بوده اند. خبر بازداشت فرد نزدیک به سردار نقدی نیز هشتم اردیبهشت ۹۴ در برخی رسانه ها منتشر شده بود. خرداد ۹۵، «مجید انصاری»، معاون وقت پارلمانی دولت حسن روحانی با اشاره ای تلویحی به سازمان اطلاعات سپاه، گفت: «فردی داشتیم که در همان جا نفوذ کرده بود و اعدام هم شده است. همین سال گذشته [سال۹۴] هم انجام شد.»

این اظهارنظر، گمانه ها را دوباره متوجه نفوذ اسراییل در سپاه کرد.

رسیدگی به پرونده رضا گلپور نیز دوباره گمانه زنی ها را درباره نقش و نفوذ اسراییل در سپاه در کانون توجه قرار خواهد داد. از حقیقت نفوذ در سپاه که مهم ترین دشمن اسرائیل است، اطلاعات پراکنده ای در دست است. سپاه در طول چهار دهه گذشته، از یک نهاد نظامی- سیاسی به یک موسسه نظامی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی پر از حاشیه و شایعه تبدیل شده است. تغییراتی که نارضایتی هایی را در پی داشته و هم سپاه را آسیب پذیرتر کرده و هم دامنه و تنوع شایعه را بیشتر کرده، طبعا ارزیابی این گزاره ها هم سخت تر شده است. برای دانستن بیشتر درباره حقیقت ماجرا، باید منتظر تاریخ ماند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy