Friday, Oct 6, 2017

صفحه نخست » ایران ارزان‌ترین کشور دنیا برای سیگاری‌ها

sigar.jpgشرق: «ایران در بین ۱۸۱ کشور دنیا، ارزان‌ترین قیمت فروش سیگار را دارد و قیمت سیگار در کشورهای سازنده و صادر‌کننده آن، پنج برابر ایران است». این بخشی از آماری است که سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته اعلام کرد.

ایرج حریرچی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اعلام اینکه مهم‌ترین عامل کاهش مصرف دخانیات، افزایش قیمت آن است، درباره تلفاتی که مصرف سیگار و دیگر انواع دخانیات در کشور بر جای می‌گذارد نیز آخرین آمار را ارائه کرد.

براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت در کشور سالانه ۵۰ تا ۵۵‌ هزار نفر به‌علت استعمال دخانیات می‌میرند و همچنین هر سال ۵۰۰‌ هزار نفر (معادل پنج درصد تعداد کل افراد بستری‌شده) در بیمارستان‌های کشور بر اثر استعمال دخانیات بستری می‌شوند. بر این اساس برآورد شده است که هزینه سالانه‌ای برابر با ۱۰ تا ۱۱‌ هزار‌ میلیارد تومان از پول مردم کشور، صرف دود می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: حدود یک درصد از تولید ناخالص ملی، صرف دخانیات می‌شود و مستقیم و غیرمستقیم به‌دلیل مصرف دخانیات، سالانه ۲۰ تا ۳۰‌ هزار‌ میلیارد تومان به سلامت مردم آسیب می‌رسد.

حریرچی، قائم‌مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت با حضور در تحریریه خبر ۲۱ سیما با بیان این مطلب که ۱۴، ۰۱۳ درصد از افراد بالای ۱۵ سال در کشور، سیگار و دخانیات مصرف می‌کنند، افزود: در پنج سال گذشته شیوع استعمال دخانیات در کشور از ۱۴. ۰۹ به ۱۴. ۰۱۳ درصد رسیده است که البته این میزان افزایش زیادی نیست.

حریرچی همچنین افزود: شیوع مصرف روزانه سیگار، از ۱۰. ۹ به ۱۰. ۱ درصد کاهش یافته است؛ یعنی در مقایسه با گذشته ۵۰۰‌ هزار نفر روزانه کمتر سیگار می‌کشند.

او با اشاره به اینکه متأسفانه میزان استعمال قلیان در کشور بیشتر شده است و در پنج سال گذشته، ۴۸۰‌ هزار نفر به جمعیت استعمال‌کنندگان قلیان اضافه شده است، افزود: یک‌بار مصرف قلیان، معادل استعمال صد تا ۲۰۰ نخ سیگار است. قائم‌مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت میزان شیوع استعمال سیگار در بین نوجوانان پسر (۱۳ تا ۱۵ساله) را ۳. ۴ درصد و در بین دختران را ۲. ۱ درصد اعلام کرد و آن را یک فاجعه ملی دانست.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: دخانیات، شایع‌ترین عامل مرگ‌و‌میر قابل پیشگیری در جهان است و در کشور سالانه ۵۰ تا ۵۵‌ هزار نفر به‌علت استعمال دخانیات می‌میرند. سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این مطلب که در استان‌هایی مانند اصفهان، خراسان‌رضوی و شمالی و چهارمحال‌و‌بختیاری با کمک استانداران و دادستان‌ها، توانسته‌ایم موفقیت‌های زیادی در محدود‌کردن عرضه دخانیات و ممنوعیت مصرف آن در اماکن و مراکز عمومی داشته باشیم، افزود: در این راستا از دادستان‌های قم و البرز هم که به این قافله پیوستند، تشکر می‌کنیم. (در روزهای اخیر اعلام شد مصرف دخانیات در همه اماکن عمومی این دو استان ممنوع شد).

حریرچی وضعیت عرضه مواد دخانی در تهران را بسیار نامناسب دانست و گفت: متأسفانه هر روز با پدیده‌هایی مانند عرضه قلیان در منزل، قلیان‌های مسافرتی و عرضه توتون‌های معطر روبه‌رو هستیم. او با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای ممنوعیت استعمال دخانیات در مراکز و اماکن عمومی، قدرت اجرائی ندارد، گفت: تنبیهات قانونی در نظر‌ گرفته‌شده مانند جریمه ۵۰‌ تا ۵۰۰‌ هزار ریالی بسیار ناچیز و به اندازه چند دقیقه فروش برخی از این اماکن است، افزود: در تهران برخی از محل‌ها چندین بار پلمب‌شده اما به‌دلیل عدم بازدارندگی لازم و جریمه‌های چند‌صد‌ هزار‌تومانی، به‌سرعت بازگشایی شده‌اند، نقش وزارت بهداشت در کاهش استعمال دخانیات، ترویجی و هماهنگی بین بخشی است و نمی‌تواند برای مبارزه با آن، حکمی صادر کند.

او با اشاره به اینکه مهم‌ترین عامل کاهش مصرف دخانیات، افزایش قیمت آن است و دراین‌باره لایحه‌های زیادی به مجلس ارائه داده‌ایم، افزود: در تصویب برنامه ششم توسعه پیشنهاد کردیم که مالیات بر خرده‌فروشی سیگار در کشور، چهار برابر شود اما این پیشنهاد مورد قبول واقع نشد و مالیات بر کارخانه تولید‌کننده بسته شد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy