Tuesday, Oct 31, 2017

صفحه نخست » عربستان سعودی می‌خواهد «اورانیوم» تولید کند

Saudi_Arabia_Flage.jpgرادیو زمانه ـ عربستان سعودی در نظر دارد در چارچوب برنامه هسته‌ای‌اش صنعیت اورانیوم راه اندازد. مقامات سعودی می‌گویند غنی‌سازی اورانیوم در داخل خاک عربستان آن‌ها را یک گام به «خودکفایی» در عرصه انرژی نزدیک می‌‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز هشام بن عبدالله یمنی، رئیس انرژی عربستان سعودی که سرپرستی برنامه هسته‌ای این کشور را هم به عهده دارد، در نطقی که دوشنبه ۳۰ اکتبر در کنفرانس انرژی اتمی در ابوظبی ایراد کرد، تولید اورانیوم در خاک عربستان سعودی را «یک اقدام منطقی» برای تولید انرژی‌ تجدیدپذیر از طریق راکتورهای اتمی خواند.

رئیس انرژی عربستان سعودی به این موضوع اشاره نکرد که آیا غنی‌سازی اورانیوم هم بخشی از برنامه هسته‌ای این کشور است یا خیر. غنی‌سازی اورانیوم مصارف نظامی هم دارد و ممکن است دسترسی عربستان سعودی به بمب اتم در چارچوب رقابت‌های منطقه‌ای با ویژه با ایران را فراهم کند.

به گفته هشام بن عبدالله یمنی، عربستان سعودی قصد دارد برای تأمین سوخت نخستین نیروگاه هسته‌ای این کشور که قرار است در سال ۲۰۱۸ به بهره‌برداری برسد اورانیوم تولید کند:

«تولید اورانیوم در پادشاهی سعودی نخستین گام برای رسیدن به خودکفایی در تأمین انرژی و چرخه سوخت هسته‌ای‌ست.»

راکتورهای هسته‌ای به اورانیوم با خلوص ۵ درصد نیاز دارند. فن‌آوری لازم برای تولید اورانیوم را می‌توان اما برای تولید بمب اتم هم به کار گرفت. ایران هم با چنین چالشی مواجه بود.

یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم در کنفرانس ابوظبی شرکت دارد. آمانو دوشنبه ۳۰ اکتبر در یک نشست خبری در ابوظبی اعلام کرد که ایران به تعهدات خود در ارتباط با سلاح‌ هسته‌ای که در توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی پیش‌بینی شده عمل کرده و مانعی هم در بازدید بازرسان آژانس از تأسیسات هسته‌ای‌اش به وجود نیاورده است. او گفت در سفرش به تهران به مقامات جمهوری اسلامی یادآوری کرده که اگر مایل‌اند برجام در آینده هم باقی بماند می‌بایست همچنان به توافق هسته‌‌ای پایبند باشند.

ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۸ گفت‌وگوهایی با عربستان سعودی درباره برنامه هسته‌ای این کشور را آغاز کرد. تنها حاصل این گفت‌وگوها در آن زمان یادداشت تفاهمی بود که بین کاندولیزا رایس و شاهزاده سعود فیصل وزرای خارجه وقت آمریکا و عربستان امضاء شد. چندی از امضای این تفاهم‌نامه نگذشته بود که عربستان اعلام کرد قصد دارد ۱۶ نیروگاه هسته‌ای بسازد. هزینه ساخت این نیروگاه‌ها ۱۱۲ میلیارد دلار برآورد شده، و چنانچه زمانی تحقق پیدا کند بزرگ‌ترین برنامه هسته‌ای غیرنظامی جهان خواهد بود. ایالات متحده آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما به جاه‌طلبی هسته‌ای سعودی روی خوش نشان نداد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy