Tuesday, Nov 14, 2017

صفحه نخست » آیت الله‌ها پای سفره روسی با مخلّفات سکسی‎

کیهان لندن

-آیت‎الله‌ها که خود را مسوول بهشت و جهنم مردم می‎دانند، در ستیز با فرهنگ آمریکایی و غربی، بسته‏‌های روسی سبک زندگی را به جامعه تزریق می‎کنند که چیزی جز کاریکاتور «زندگی غربی» نیست.
- در قرارداد «نفت در برابر کالا» روس‎ها نفت را می‌‏برند و به جای آن کالا تحویل تجار جمهوری اسلامی می‌دهند.
- رستم مینیخانوف نماینده ویژه ولادیمیر پوتین در دیدار با سیدابراهیم رییسی، تولیت آستان قدس گفته بود ما امیدواریم با کمک دین اسلام جوان‌های خود را به گونه‌ای تربیت کنیم که تحت تاثیر فرهنگ غربی قرار نگیرند!

روسیه به دنبال آن است که آرام «سبک زندگی روسی» را در ایران ترویج دهد، بخشی از این هدف با صادرات کالاها و خدمات روسی ممکن می‎شود، که زیر سایه‌ی تحریم‎های غرب روانه بازار ایران می‌‏شوند؛ اما در این بین بی‏‌سر و صدا بسته‎های فرهنگی و اجتماعی نیز برای ایرانی‎ها مهیا می‎شود که جاده‌صاف‌کن آن رسانه‏‌های حکومتی و روحانیون بلندپایه هستند.

sofrehroosi1.jpg
گردشگران در ساحل بوگازسکی روستای وسیلوکا در دریای سیاه

در ایران نه تنها وب‏سایت‏‌هایی که محتوای غیراخلاقی و هرزه‌نگاری (پورنوگرافیک) دارند فیلتر می‌شود، بلکه بسیاری از خبرگزاری‎های رسمی که به زبان فارسی و انگلیسی فعال هستند نیز فیلتر هستند. بخشی از این فیلترینگ بنا بر مقررات حاکم، «مصداق محتوای مجرمانه و ضدانقلاب» هستند و بخشی دیگر از نظر جمهوری اسلامی محتوای غیراخلاقی تولید می‎کنند.

بر همین اساس در سال‎های گذشته بی‎شمار خبرگزاری‌ها، شبکه‎های اجتماعی و وبسایت‎ها به اتهام انتشار مضامین سیاسی ضدانقلاب و ضداسلامی نیز فیلتر شده‌اند. وبسایت کیهان لندن که از سال ۲۰۰۰ فعال شد تا به امروز به دلیل اطلاع‌رسانی و انتشار مطالب روشنگرانه همچنان فیلتر است.

صدای آمریکا، بی‌‏بی‎سی، رادیو فرانسه، دویچه‎وله، سی‌‏ان‎ان و خیلی‎های دیگر در شمار خبرگزاری‎هایی هستند که چون به اعتقاد مسوولان رژیم سازشان با انقلاب کوک نیست، فیلتر شده‌اند. بعضی دیگر از شبکه‎های اجتماعی و وب‏سایت‎ها نیز مصداق ترویج فرهنگ غربی هستند و با همین اتهام فعالیت‌شان مسدود شد.

رسالت مقابله با ترویج سبک غربی از رسانه‎ها به کوچه و بازار هم کشیده شده و هرچیزی که مصداق «فرهنگ غربی» است را شامل می‌شود. از بستن مانتوفروشی‎ها و فروشگاه‌‏هایی که کالاهای مربوط به جشن ولنتاین را می‎فروشند تا بستن سالن‎های «فشن شو» و آرایشگاه‎هایی که مشتریان خود را تتو می‎کنند. حتی و‎بسایت‎های غیرسیاسی و غیر«مستهجن» که کالاهای «غربی» را از طریق اینترنت می‎فروشند هم بنا به میل مسوولان مسدود می‌شوند و ادمین بسیاری از این قبیل کانال‎ها احضار و بازداشت شده، و همه این فیلترها و انسدادها و محدودیت‌ها هم یک علت دارد و در یک نفر خلاصه می‎شود.

علی خامنه‌‏ای بارها و بارها از ترویج فرهنگ غربی و استفاده از کالاهای غربی در ایران انتقاد کرده و هشدار داده که باید با آن مقابله شود و سبک زندگی اسلامی جایگزین آن گردد. بیشتر بدبینی او به سوی «سبک زندگی آمریکایی» است تا آنجا که دو سال پیش محمد محمدی گلپایگانی٬ مسوول دفتر خامنه‌ای گفت: «آمریکا با مک‌دونالد به دنبال ترویج سبک زندگی آمریکایی در ایران است».

بر همین اساس بود که در سال ۱۳۹۴ در روز ۱۳ آبان با فشار بسیجیان، اولین شعبه رستوران‎های «فست فود» KFC را که اتفاقاً شعبه‌ی «حلال» آن هم بود بسته شد تا مبادا رستوران‎هایی که غذا به سبک و سیاق غربی ارائه می‎دهند و بویی از آمریکا برده‎اند گزندی به دین و سبک زندگی مردم وارد کنند در حالی که مردم راه خود را می‌روند و با وجود این همه محدودیت‌ها، سبک زندگی آنها به تنها چیزی که شباهت ندارد، تصورات خامنه‌ای است! شبیه همین اتفاق در واردات اتومبیل‎های آمریکایی به ایران نیز افتاد و خامنه‌‏ای دستور مستقیم ممنوعیت آن را صادر کرد.

sofrehroosi2.jpgدر راهپیمایی حکومتی ۱۳ آبان در سال ۱۳۹۴ بسیج پلاکاردهایی دست مردم داد علیه رستوران‎ کی اف سی در تهران که مصداق سبک زندگی آمریکایی به شمار می‌رود و چند روز بعد اداره اماکن این رستوران را تعطیل کرد

از میان رسانه‏‌هایی که با این اتهامات فیلتر شده‌اند، یکی قِسِر در رفت: «اسپوتنیک روسیه» که به زبان‎های مختلف از جمله فارسی فعالیت دارد و اتفاقاً شریک خوبی در انتشار و انعکاس اخباری است که باب طبع جمهوری اسلامی است.

این خبرگزاری به تازگی در صفحه نخست بخش فارسی خود «سبک زندگی روسی» را تبلیغ می‎کند که دامنه‌‏ی گسترده‎ای از کالاها و صنایع روسی تا تحصیل و تبلیغ آکادمی‎ها و امکانات ورزشی در روسیه را شامل می‌‏شود.

کافیست به محتوای اسپوتنیک فارسی سر بزنید. مطالب سیاسی آن یا ترجمه روسی خبرگزاری رسمی روسیه است و یا کپی خبرگزاری‌‌های فارس و تسنیم. بخش اصلی محتوای این «خبرگزاری» انعکاس توان نظامی روسیه است و بخش دیگری از آن کپی اخبار مربوط به سیاست‎های رسمی روسیه و یا کپی گزارش‌های رسانه‎های داخلی ایران از جمله فارس و تسنیم. در واقع بدل روزنامه‌ی معروف «پراودا» (پراودا به روسی یعنی حقیقت) که در اتحاد شوروی منتشر می‌شد و نقشی مانند کیهان تهران داشت و مردم شوروی درباره‌اش می‌گفتند «حقیقت» در این کشور فقط به درد یک کار می‌خورد!»

اما محتوای جذاب اسپوتنیک که هیچ خبرگزاری داخلی و خارجی فارسی‌زبان مجاز در جمهوری اسلامی ندارند، پرداختن به مسائل سکسی است که از روی لایک‎ها می‎توان دریافت که بیتشرین مخاطبان را دارد.

sofrehroosi3.jpgیکی از تصاویری که اسپوتنیک در گزارشی با عنوان «سایه‎ای از پورنو در زیبایی» منتشر کرد و در ایران به راحتی قابل دیدن است

«سکسی‎ترین زنان سال»، «عضلانی‌ترین دختر روسیه»، «بوی مردان، زنان را به فکر سکس می‎اندازد»، «سایه‎ای از پورنو در زیبایی» و تعداد زیادی دیگری از گزارش‎ها و فیلم‏‌هایی با این محتوا به طور روزانه در این خبرگزاری پمپاژ می‌‏شود بدون اینکه در ایران فیلتر باشد. اسپوتنیک روسی در لابلای همین گزارش‎ها هم اخبار و جهت‎گیری‎های سیاسی دولت خود را به مخاطب عرضه می‎کند و هم به اصطلاح سبک زندگی روسی را که در واقع عین چین، کپی همان زندگی «غربی» است! اما بدون حق و حقوقی که در غرب برای شاغلان در این بخش‌های ممنوعه در جمهوری اسلامی در نظر گرفته شده!

گذشته از این، در هیچ خبرگزاری و رسانه‌ی جدی کشورهای غربی این حجم محتوای پورنو تحت عنوان «سبک زندگی» برای مخاطب تولید نشده و به خورد آنها داده نمی‌شود! هدفمندی این ماجرا زمانی بیشتر روشن می‌شود که می‌بینیم بخش روسی و انگلیسی خبرگزاری اسپوتنیک این حجم محتوای پورنو منتشر نمی‎کند!

sofrehroosi4.jpgمجسمه « آن دختر» ساخت پل مک کارتی هنرمند آمریکایی در موزه هنرهای زیبا اسپانیا گزارشی که در اسپوتنیک منتشر شد

بخش دیگری از مطالبی که در این خبرگزاری به زبان فارسی تولید می‏‌شود و مربوط به مثلا «سبک زندگی» است، دیگر هویت یک گزارش یا خبر و مصاحبه‌ی رسانه‎ای هم ندارد بلکه جزو مطالب کاملا زرد است که در مجله‌هایی که برای سرگرمی و گذراندن وقت تا رسیدن نوبت در مطب برخی پزشکان این سوی جهان دیده می‌شود؛ مثلا «چرا شاه بینی‎اش را عمل نکرد؟»!

جالب آنکه این خبرگزاری در روسیه برای خبرنگاران خاصی که از ایران اعزام می‏‌شوند کلاس‎های مختلط آموزش خبرنگاری هم دارد.

در واقع زیر قرارداد «نفت در برابر کالا» که ایران و روسیه اجرا می‎کنند و ارزش آن به سالانه ۴۵ میلیارد دلار می‏‎رسد، روسیه شروع به تبلیغ کالاهای خود کرده و چون اکثر ایرانی‎ها آشنایی به زبان روسی ندارند، اسپوتنیک راوی سبک و زندگی روسی به زبان می‎شود و همراه آن خبرگزاری‎های داخلی به معرفی کالاها و خدمات روسی در قالب آگهی و رپرتاژ و خبر می‎پردازند: «اتومبیل لادای روسی بجای تندر ۹۰ ایرانی».*

جریان سمت دادن ایرانی‎ها به سبک زندگی روسی (کاریکاتور زندگی غربی) آنقدر قدرتمند پیش می‌‏رود که خبرگزاری قوه قضاییه ایران «میزان» نیز در گزارشی اختصاصی به «صفر تا صد سفر به روسیه/ بهترین و ارزانترین زمان سفر به مسکو» می‎پردازد.

در این چرخه‌ی سیاسی- اقتصادی- فرهنگی، اسپوتنیک به عنوان اصلی‎ترین رسانه وابسته به روسیه جذابیت‎های روسی را با چاشنی پورنو تبلیغ می‎کند، رسانه‏‌های حکومتی مسیر سفر به روسیه را هموار می‎کنند و شرکت‎های توریستی مسافران را با تبلیغات به روسیه می‎کشانند که البته به راستی سرزمینی دیدنی و پر از جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی و طبیعی است. اما بعید به نظر می‌رسد این نوع تبلیغات، برای مخاطبان ایرانی، این جاذبه‌ها را در نظر داشته باشند.

دوم اردیبهشت ۱۳۹۶ رستم مینیخانوف نماینده ویژه ولادیمیر پوتین در دیدار با سیدابراهیم رییسی، تولیت آستان قدس گفته بود ما امیدواریم با کمک دین اسلام جوان‌های خود را به گونه‌ای تربیت کنیم که تحت تاثیر فرهنگ غربی قرار نگیرند چرا که متاسفانه امروز جوانان و نوجوانان از فرهنگ و نمادهای غربی تاثیر می‌گیرند. در همین دیدار چندین توافق فرهنگی امضاء شد.

sofrehroosi5.jpgرستم مینیخانوف نماینده ویژه ولادیمیر پوتین در دیدار با سیدابراهیم رییسی

sofrehroosi6.jpgعلی یونسی وزیر پیشین اطلاعات و معاون حسن روحانی تیر ماه سال ۱۳۹۶ در همایش فرهنگی ـ اجتماعی ایران و روسیه در باشقیرستان روسیه که در حاشیه آن برسر همکاری‎های فرهنگی و اجتماعی توافق شد

sofrehroosi7.jpg
استقبال ویژه از یونسی در حاشیه همایش فرهنگی ایران و روسیه

نباید فراموش شود که سفر ایرانیان به آنتالیای ترکیه و تایلند با اشاره مستقیم علی‎خامنه‏‌ای با محدودیت روبرو شد زیرا او این دو شهر منطقه را محل «گناه» می‎دانست.

در واقع آیت‎الله‌ها که خود را مسوول بهشت و جهنم مردم می‎دانند، در ستیز با فرهنگ آمریکایی و غربی، بسته‏‌های روسی سبک زندگی را به جامعه تزریق می‎کنند.

چندی پیش اسدالله عسگراولادی، رییس اتاق مشترک ایران و روسیه خبر داد که واردات از روسیه به ایران چهار برابر صادرات است.

روس‎ها نفت را می‌‏برند و به جای آن کالا تحویل تجار جمهوری اسلامی می‌دهند. در بخش فرهنگی اما میداندارش آیت‏‌الله‎ها هستند که همایش‎ها و برنامه‌‏های به اصطلاح فرهنگی آنها با مشارکت روسیه زیر سایه‌ی عبا و عمامه‌ی‏ آنها برگزار می‏‌شود.


(*) گزارش‎های کیهان لندن درباره مشارکت‎های اقتصادی و فرهنگی آستان قدس با روس‌ها و گزارش در مورد استفاده تبلیغاتی از هنرمندان برای رونق بخشیدن به شرکت‎های توریستی ایرانی-روسی

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy