رادیو فرانسه، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا خواستار گفتوگوی مستقیم و بدون پیش شرط آمریکا با پیونگیانگ درباره خلع سلاح اتمی کره شمالی شد. در نخستین واکنش ها، کرملین روز چهارشنبه، ١۳ دسامبر تغییر لحن آمریکا در باره کره شمالی را سازنده خواند و از آن استقبال کرد.
وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۲ دسامبر/ ۲۱ آذر در نشست شورای آتلانتیک در واشینگتن گفت که آمریکا آماده گفتگوی مستقیم با کره شمالی بدون پیششرط کنار گذاشتن برنامههای هستهای این کشور است. رکس تیلرسون گفت: این رویکرد واقع گرایانه نیست که ما بگوئیم تنها در شرایطی حاضر به گفتگوهستیم که کره شمالی برنامه هسته ای خود را رها کند.
اظهارات دیروز رکس تیلرسون می تواند نشانه تغییر درسیاست آمریکا باشد. آمریکا قبلا خواستار خلع سلاح کره شمالی پیش از آغاز مذاکره شده بود. اما این سخنان بر خلاف موضعگیری رسمی کاخ سفید است تا کنون اعلام شده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مدتی پیش تلاش تیلرسون برای گفتگو با کره شمالی را "وقت تلف کردن" خوانده بود.
اینطور به نظر می رسد که پیشنهاد تیلرسون در خصوص گفتگو با کره شمالی کماکان با موضع ترامپ همسو نباشد. سارا هاکبی سندرز، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید تصریح کرده است که موضع رئیس جمهوری آمریکا درباره کره شمالی تغییری نکرده است.
وزیر خارجه آمریکا در حالی از کره شمالی برای گفتگوی مستقیم و بدون قائل شدن پیش شرط دعوت می کند که تأکید کرده است: خلع سلاح اتمی در شبه جزیره کره همچنان هدف اصلی آمریکا خواهد بود.
رکس تیلرسون میگوید آمریکا و کره شمالی حداقل میتوانند رو در روی هم بر گرد میز گفتگو بنشینند و درباره نقشه راهی که می تواند مسیر گفتگوهای احتمالی آینده میان دو کشور را مشخص کند، گفتوگو کنند.
با این وجود، وزیر خارجه آمریکا تأکید کرده است که این گفتگو می تواند پس از ایجاد یک دوره آرامش و کم تنش آغاز شود. او به آزمایش های هستهای و موشکی ماه های اخیر کره شمالی اشاره کرده و گفته است: بسیار مشکل خواهد بود که ما گفتگویی را آغاز کنیم که در میانه راه، کره شمالی تصمیم به آزمایش جدید موشکی و یا هستهای بگیرد.
پس از اظهارات دیروز رکس تیلرسون در باره گفتگوی مستقیم با کره شمالی، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، روز چهارشنبه ١۳ دسامبر به روزنامه نگاران گفت: در مقایسه با سخنان تنش بر انگیزی که تا کنون شنیده ایم که همواره بر درگیری و جنگ تأکید داشته اند، چنین اظهارات سازندهای بسیار خشنود کننده است.
دیمیتری پسکوف همچنین گفت که بیانیه دیروز وزیر خارجه آمریکا مهر تأییدی بر پیشنهادهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در باره کره شمالی است. اوگفت: ولادیمیر پوتین همواره تأکید کرده است که سخنان و الفاظ جنگ طلبانه فقط تنشها را در شبه جزیره کره افزایش می دهند و مطلقاً غیر سازنده هستند.