رادیو زمانه، در گردهمایی دولتی ۹ دی امسال تنها نزدیک به ۴ هزار تن از حامیان حکومت ایران در مصلای تهران حضور یافتند.
تجمعها در سالگرد ۹ دی در تهران و دیگر شهرهای پس از آن برگزار میشود که در دو روز گذشته تظاهرات بدون مجوز در چندین شهر ایران به درگیری میان معترضان با نیروهای امنیتی انجامید. اعتراضات ضد دولتی امروز به تهران نیز کشیده شده است.
اعتراض به وضعیت اقتصادی هفتم دیماه، با فراخوانهایی در شبکههای اجتماعی و تظاهراتی غافلگیرکننده در مشهد و چند شهر دیگر خراسان رضوی و جنوبی آغاز شد. یک روز بعد در ۸ دیماه این تجمعهای اعتراضی در شهرهای مختلف ایران ادامه یافت و در آن معترضان شعارهایی علیه حکومت و وضعیت نابهسامان اقتصادی سر دادند.
اکنون رسانههای خارجی گزارش کردهاند که تجمع امروز حامیان حکومت در شهرهای مختلف ایران با استقبال مردم مواجه نشده است. این در حالی است که رسانههای داخلی حضور مردم در تجمع دولتی ۹ دی را «پر شور» توصیف کردهاند.
در مراسمی که به مناسبت سالگرد ۹ دی در مصلای تهران برگزار شده بود، اکثر شعارهای هواداران حکومت در حمایت از آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران بود.
محسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران با اشاره به تجمعهای اعتراضی دو روز گذشته گفت: «ما حساب مردم زجرکشیده و تهیدست را از منافقین جدا میدانیم و مردم اجازه نخواهند داد دشمن علیه ملت به اهداف شومش برسد».
محسن اراکی، عضو مجلس خبرگان ایران نیز دیگر سخنرانی بود که به تجمعهای هفتم و هشتم دی اشاره کرد و گفت: «ما فضای مجازی را اصلاح و با دشمن در عرصه فرهنگ و اقتصاد مبارزه خواهیم کرد».
همچنین سخنران این مراسم خواستار محاکمه به گفته آنها «سران فتنه» شدند. در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی، از رویدادهای اعتراضی سال ۱۳۸۸ به عنوان «فتنه» و از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد به عنوان «سران فتنه» یاد میشود.
تظاهرات ۹ دی ۱۳۸۸ با با فراخوان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به ریاست احمد جنتی برگزار شد اما رسانههای نزدیک به محافظهکاران آن را حرکتی خودجوش علیه هتک حرمت روز عاشورا میدانند. طرفداران رهبر ایران از این تظاهرات با عنوان «حماسه ۹ دی» یاد میکنند و برای آن مراسم سالگرد برگزار میکنند.
امسال نیز مراسم سالگرد این روز در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، تهران و کرمانشاه برگزار شده است.