Sunday, Dec 31, 2017

صفحه نخست » امام جمعه اصفهان: یاد کردن از شاه تکان دهنده بود

isfihanIJ_123017.jpgشیما شهرابی - ایران وایر

تجمعات اعتراضی نه به گرانی که روز پنجشنبه، در مشهد، یزد، کاشمر و نیشابور آغاز شده بود، روزگذشته شهرهای دیگری از جمله قم، اصفهان، کرمانشاه، قوچان،رشت و اهواز را فراگرفت. ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد که در این تجمع‌ها شعارهای تندی علیه حکومت داده شده و نیروهای امنیتی برای سرکوب و متفرق کردن تظاهرکنندگان از ماشین‌های آب‌پاش و گاز اشک اور و ضرب وشتم با باتوم استفاده کرده‌اند. «سوریه را رها کن/ فکری به حال ما کن»، «استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی»، «جوون بیکار نشسته،آخوند ماشین نشسته»، «رضا شاه روحت شاد»،«ملت گدایی می‌کند، آقا خدایی می‌کند» از جمله شعارهای مطرح شده در این تظاهرات است. با محمدتقی رهبر ؛ امام جمعه موقت اصفهان و نماینده سابق اصفهان در مجلس شورای هفتم و هشتم درباره این تجمعات گفت و گو کرده‌ایم. او اصولگرا و از اعضای جامعه روحانیت مبارز است و برخی شعارها در این تجمع ‌های اعتراضی شوکه‌اش کرده است.

در دو روز گذشته تظاهرات و تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف برگزار شده از مشهد و کرمانشاه و رشت تا شهر خودتان اصفهان، این اعتراضات را چطور ارزیابی می‌کنید؟

  • در این موارد اظهار نظر قدری مشکل است. تا تحقیق و تفحص نشود، تحلیل کردن مشکل است. من هم اخباری را که شما شنیده‌اید، شنیده‌ام که در چند شهر تجمعات و اعتراضاتی بوده و حرف‌های زیادی زده شده است. احتمالات متعددی است. واقعا بعضی جریان‌ها می‌خواهند از مشکلات مردم سوء استفاده کنند. از سوی دیگر واقعا مردم مشکلاتی دارند. این مردم انتظار دارند که سیاست‌گذاری مسئولان نظام در راستای منافع این ملت، پابرهنه‌ها و گرفتارها، اقشار آسیب‌پذیر باشد. بعضی گرانی‌ها و مشکلات اقتصادی مثل گران شدن تخم‌مرغ و شکر یا گرانی قبض آب و برق واقعیت است اما انسان یک مقدار در این موارد شک می‌کند که این اعتراض‌ها برای همین گرانی‌هاست یا یک عده‌ای می‌خواهند از این فرصت سوءاستفاده کنند.

چرا تردید دارید؟

  • این که مردم خواسته‌هایی دارند، قبول است اما این‌که بیایند شعارهایی علیه مسئولان نظام بدهند یک مقدار مشکوک است. ما نباید از این موارد غافل باشیم در سال 88 بهانه انتخابات بود اما منجر به یکسری تظاهرات و حرکت‌ها، لذا من خیلی با احتیاط در این‌باره صحبت می‌کنم، چون قبول دارم مردم مشکلاتی دارند و مسئولان باید در رفع آن بکوشند. هم به نظرم شعارها و حرکت‌ها هم قابل تامل است. یک وقت مردم جمع می‌شوند و می‌گویند چرا فلان چیز گران شده اما یک وقت شعارهایی می‌دهند که این شعارها قدری بود دار و مساله دار است.

ویدئوها و فیلم‌هایی از این اعتراضات و شعارها منتشر شده ...

  • بعضی دوستان تعدادی از تصاویر را در گوشی‌هایشان به من نشان دادند. خب چند صد نفر هم که جایی جمع شوند، می توانند طوری تصویر بگیرند که همه فضا را پر کنند. ملت هشتاد میلیون هستند، حالا گیرم چند صد نفر هم جایی جمع شوند، حرف تمام ملت نیست. با این حال من معتقدم به هر حال باید به مشکلات معیشتی مردم رسیدگی شود.

کدام شعار برای شما تکان‌دهنده تر بود؟

  • این که یاد شاه رژیم طاغوت می‌کنند، تکان دهنده بود. شاه با تمام مقدسات اسلام و امام حسین و حجاب، برخورد کرد، بعد اینها از رضا شاه تمجید می‌کردند. مسلما یک انسان متدین نمی‌آید در این اوضاع برای شاه و رضا شاه شعار تمجیدی بگوید. بگویند مثلا گرانی را بردارید، بیکاری را بردارید،مستضعفان را حمایت کنید.، اگر این شعارها و این خواسته‌ها فقط مطرح می‌شد، می‌گوییم بله این‌ها خواسته مردم است اما وقتی از شاه رژیم طاغوت تمجید می‌کنند که همه مردم می‌دانند چگونه با اسلام و دین و ناموس مردم بازی کردند، در جامعه انقلابی و اسلامی ما پذیرفته نیست و مشکوک به نظر می‌رسد.

عده‌ای معتقدند فراخوان این تجمع از طرف مخالفان دولت مثل گروه‌های اصولگرا و بسیج داده شده ولی دامنه آن فراتر رفته؟

  • آنچه من از جامعه اصولگرا می‌شناسم، این حرکت‌ها از ناحیه اصولگرایان نیست. خود من یک اصولگرا از جامعه روحانیت هستم. همیشه حرف ما این بوده که باید با منطق صحبت کرد و با منطق جلو رفت. وقتی انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، همه نتیجه را قبول کردند و باید هم قبول کنند. رهبر معظم هم تنفیذ کردند و راهنمایی کردند. بالاخره ر ای مردم را که نمی‌شود نادیده گرفت. اگر بخواهیم این‌ها را مستند کنیم، ممکن است این حرکتها از جایی آب بخورد که نه با اصولگرا و نه با اصلاح‌طلب سر سازش ندارد. همانطور که عرض کردم یک مقدارش ممکن است درددل‌های مردم باشد، یک مقدار هم تحریکات عوامل مشکوک است.

الان واکنش درست حکومت به این تجمع‌ها باید چگونه باشد؟

  • ما شورای امنیت ملی داریم. سیاست‌های ما نباید توام با خشونت باشد، بلکه باید توجیه باشد. مثلا مسئولان بیایند از طریق رسانه با مردم حرف بزنند. من اولویت را در این می‌دانم که مسئولین ما به رسانه ملی بروند، وقایع و مسائل را برای مردم بگویند. اگر ما برای مردم شفاف‌سازی کنیم، برای مردم خیلی مسائل روشن می‌شود. مثلا بیایند توضیح دهند فلان جا فلان تجمع شکل گرفته، خواسته مردم این بوده و درباره تصمیمشان را توضیح بدهند. باید بگویند که ما حرف‌های منطقی مردم را می‌شنویم و اختیار را به فضای مجازی ندهند، در فضای مجازی از خیلی از حرف‌ها سوءاستفاده می‌شود. لذا برای این که بستر در فضای مجازی که موارد مشکوک زیادی هم از آن‌جا نشات می‌گیرد، فراهم نشود، باید با مردم حرف بزنند. تشخیص موارد درست و نادرست در فضای مجازی خیلی مشکل است، بنابراین باید اختیار را از فضای مجازی بگیرند.

منظورتان این است که با فیلترینگ اختیار از فضای مجازی گرفته شود؟

  • من کاری به وقایع اخیر ندارم. منهای در وقایع اخیر، فضای مجازی بستری شده که خیلی چیزها در راستای حرف‌های بیگانگان است و لذا کنترل و نظارت باید صورت گیرد البته کار مشکلی هم هست و لی از آن جهت که موارد مشکوک زیادی در آن است و باید مدیریت شود. حالا نگوییم فیلترینگ، اسمش را بگذاریم مدیریت. من معتقدم برای از بین بردن تشویش اذهان عمومی و حرف‌های بیگانگان لازم است مدیریت شود.
مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy