ایرنا - معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۸۰ درصد کاربران اینترنت کشور عضو شبکههای اجتماعی عمدتا شامل تلگرام و اینستاگرام هستند.
حمید ضیایی پرور چهارشنبه شب در همایش فعالان شبکههای اجتماعی در قزوین با اشاره به جذب کاربران اینترنتی به یک یا چند شبکه اجتماعی، افزود: تلگرام یکی از شبکههای پرنفوذ با ۱۸۰میلیون کاربر است که ۵۰ میلیون کاربر آنرا ایرانیان تشکیل میدهند.
وی اضافه کرد: ایرانیان روزانه ۲. ۷ میلیارد بازدید از تلگرام دارند و ۷۵۰ هزار کانال فارسی در آن تشکیل شده است.
ضیایی پرور، نبود فیلتر، سرعت و امنیت دادهها را از جمله مزایا و در مقابل سرعت ایجاد کانالهای مخالف با ارزشها و حاکمیت نظام و جستجو ناپذیری، آرشیوناپذیری و پروتکلهای غیر بومی را از معایب تلگرام برشمرد.
وی همچنین یادآور شد: افراد ۲۵ تا ۳۷ سال بیشترین فراوانی سنی را در بین کاربران اینترنت کشور دارند.
ضیایی پرور اضافه کرد: ایرانیان بیشتر به دنبال محتواهای تفریحی و خبری هستند و دهه شصتیها و افراد ۲۵ تا ۳۷ سال مهمترین کاربران اینترنت کشور را تشکیل میدهند.
این مسئول یادآور شد: یکی از کارکردهای رسانه تفریح و سرگرمی است که در رسانه رسمی به آن چندان توجه نمیشود هرچند اخیرا ۲ برنامه دورهمی و خندوانه به این موضوع پرداختهاند که اتفاقا جزو پربازدیدترین برنامهها محسوب میشوند.
وی همچنین گفت: شبکههای اجتماعی به این دلیل موفق شدهاند که در زمینه امکان اشتراک گذاری تصویر، ویدیو و همچنین تفریح و سرگرمی فعال هستند.
ضیایی پرور افزود: شبکههای اجتماعی موبایلی به علت امکان اشتراک گذاری دیتا، امکان مکان یایی، سادگی دسترسی و امکانات تلفن جذابیت زیادی بین کاربران اینترنتی دارند.
وی در ادامه به فرصتها و تهدیدهای شبکههای اجتماعی اشاره کرد و افزود: واگرایی ادیان، نقض حریم خصوصی افراد، امکانات فناورانه برای جاسوسی مدرن، اعتماد عمومی به شبکههای خارجی و تضعیف مبانی دینی و اعتقادی ایرانیان، اخبار شایعات و نادرست که کاربر نمیتواند اطلاعات درست را از نادرست تشخیص دهد از جمله معایب و تهدیدهای این حوزه به شمار میروند.