Tuesday, Apr 3, 2018

صفحه نخست » چرا بین احمدی‌نژاد و خاتمی تبعیض قائل می‌شوند؟

khatami_040318.jpgرادیوزمانه، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی می‌گوید چرا حاکمیت با محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات و محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم به دو شکل متفاوت برخورد می‌کند.مسعود پزشکیان از حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی خواسته است که پرونده حصر را پیگیری کند و با اشاره به اعتراضات دی ۹۶ یادآوری می‌کند که تا عدالت اجرا نشود، ناآرامی‌های اجتماعی هم باقی خواهد ماند.

جمعه گذشته جلال میرزایی رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی و حسین موسویان، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی در دو گفت‌وگوی جداگانه هشدار داده‌ بودند که به سبب ائتلاف آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل برای تغییر حکومت در ایران از یک‌سو و از سوی دیگر اختلافات داخلی و نارضایتی اجتماعی گسترده در ایران وقت آن رسیده که چرخشی در سیاست داخلی ایران پدید آید و زمینه برای بازگشت محمد خاتمی به بدنه حاکمیت فراهم شود. جلال میرزایی پیشنهاد داده بود که به مناسبت روز جمهوری اسلامی، علی خامنه‌‌ای با محمد خاتمی، حسن خمینی و ناطق نوری دیدار و گفت‌وگو کند. رهبر جمهوری اسلامی به این پیشنهاد اعتنایی نکرد. اکنون، سه روز بعد، مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا از رئیس جمهوری اسلامی خواسته پرونده حصر را به عنوان درآمدی برای بازگشت خاتمی به بدنه حاکمیت را پیگیری کند:

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

«آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند استقلال ما را ببینند اما باید توجه داشته باشیم که ایجاد وحدت و انسجام با این شرایط غیرممکن است و محقق نمی‌شود. با وجود گره‌های کوری مثل زندان، حصر و مسائلی از این قبیل، انسجام ملی برنمی‌گردد. اگر این موضوع حل نشود مشکلات جامعه هم پیچیده‌تر خواهد شد.»

محمد خاتمی ۱۳ اسفند ۹۶ در دیدار و گفت‌وگو با گروهی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به «نارضایتی عمیق در جامعه» از «حاکمیت» خواسته بود اشتباهات خود را بپذیرد و در پی یک «گفت‌وگوی ملی» باشد. پزشکیان از روحانی خواسته است به عنوان رئیس شورای امنیت ملی به وعده خود عمل کند و در «سطوح بالا» گره حصر را بگشاید:

«ما باید برای پکیچ انسجام ملی فکری کنیم. حصر یکی از اینهاست. اینطور نیست که فکر کنیم صرفا آزاد شدن این افراد و رفع محدودیت‌ها همه مشکلات را حل می‌کند. ما باید قلب بازتری داشته باشیم، این کار ساده نیست. محدودیت‌های آقای خاتمی هم از این جمله است. خاتمی یک فرصت بزرگ برای مملکت است.»

خاتمی نخستین بار بهمن سال گذشته بحث «آشتی ملی» را مطرح کرده بود. اما بعد از آنکه علی خامنه‌ای اعلام کرد که «آشتی ملی» بی‌معناست، رئیس دولت اصلاحات از تعبیر «گفت‌وگوی ملی» استفاده کرد. اکنون نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی از «انسجام ملی» صحبت می‌کنند:

«یکی از مواردی که انسجام جامعه را زیر سوال می‌برد، وجود این سوال در ذهن مردم است که چرا برخوردهای متفاوت نسبت به خاتمی و احمدی‌نژاد وجود دارد.»

مسعود پزشکیان با اشاره به اعتراضات دی ۹۶ گفته است که دعوای اصلی بر سر عدالت است و تا عدالت اجرا نشود، به گفته او ناآرامی‌ها هم از بین نمی‌روند:

«اگر عدالت اعمال نشود این اعتراضات نقطه پایانی نخواهد داشت و اگر انسجام وجود نداشته باشد صدمه خواهیم خورد، این موضوع غیرقابل انکار است. وحدت و انسجام با تفرقه و اختلاف حاصل نمی‌شود.»

۱۳ اسفند ۹۶ نیز محمد خاتمی یکی از دلایل نارضایتی‌ها را ناکامی جمهوری اسلامی در برقراری عدالت دانسته، اما در همان حال گفته بود که عدالت یک مفهوم اقتصادی ندارد:

«تا جایی دایره خودی‌ها تنگ می‌شود که دیگر کسی در آن نمی‌گنجد جز یک جریان پرمدعا که امکانات دارد و مسئولیت ندارد.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy