دویچه وله - رئيس سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل، موساد گفته به عنوان رئیس یک نهاد امنیتی صد درصد مطمئن است که ایران همچنان در حال ساخت بمب اتمی است. او گفته جامعه بینالملل باید توافق اتمی با ایران را یا تغییر دهد و یا "دور بیندازد".
با نزدیک شدن به زمانی که قرار است رئیسجمهوری آمریکا نظرش را درباره توافق اتمی با ایران اعلام کند (ماه آینده میلادی) مخالفان این توافق نیز با قدرت بیشتری به ابراز مخالفت با آن میپردازند.
به گزارش آسوشیتد پرس، یوسی کوهن، رئیس سازمان اطلاعات و وظایف ویژه اسرائیل، موساد، گفته صد درصد مطمئن است که ایران همچنان در حال ساخت بمب اتمی است. صحبتهای او در جریان ملاقاتش با مقامات عالیرتبه اسرائیل نشان از حمایت اسرائیل از تلاشهای دونالد ترامپ در این باره داشته است. این سخن را یکی از شرکتکنندگان در این جلسه که نخواسته نامش فاش شود گفته است. به گفته این منبع، محتوای مذاکرات این جلسه جزو اسناد محرمانه و طبقهبندی شده است.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
رئیس موساد در آن جلسه محرمانه توافق اتمی با ایران را "یک اشتباه وحشتناک" نامیده که به نظر او به ایران اجازه میدهد به امکانات کلیدی برای پیشبرد برنامه اتمیاش دسترسی داشته باشد و سایر محدودیتها را نیز ظرف چند سال آینده برطرف کند.
کوهن ادامه میدهد: «سپس ایران قادر خواهد بود برای یک زرادخانه بمب اتمی به حد کافی اورانیوم غنیسازی کند.»
رئیس سازمان اطلاعات و امنیت خارجی اسرائیل همچنین از کاهش تحریمها علیه ایران انتقاد کرده و گفته این کار باعث شده تا "رفتارهای پرخاشگرانه ایران به طور مشهودی افزایش یافته و بتواند برنامه توسعه موشکهای بالستیک خود را ادامه دهد".
او گفته: «من به عنوان رئیس موساد صد درصد مطمئن هستم که ایران هرگز و حتی برای یک لحظه برنامه اتمی نظامیاش را متوقف نکرده است. این توافق (برجام) ایران را قادر میسازد تا به این هدف برسد.»
کوهن ادامه داده است: «به همین دلیل است که من معتقدم این توافق یا باید به طور کامل تغییر کند و یا دور انداخته شود. در غیر این صورت یک تهدید بزرگ برای امنیت اسرائيل خواهد بود.»
سرنوشت مبهم برجام
بر اساس توافق ایران با شش کشور قدرتمند جهان، ایران متعهد شده که برنامه اتمیاش را در ازای رفع تحریمهای بینالمللی متوقف کند. موافقان این توافق میگویند این معاهده برنامه اتمی ایران را برای مدت ۱۰ تا ۱۵ سال متوقف کرده و راه را برای رسیدن به دیگر توافقها با ایران هموار میکند.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائيل و یکی دیگر از مخالفان سرسخت این توافق میگوید برجام به اندازه کافی برای جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح اتمی محکم نیست و نیز نمیتواند سایر "فعالیتهای مخرب" ایران در منطقه را متوقف کند. به همین دلیل تصمیم ترامپ مبنی بر تغییر این توافق برای نتانیاهو بسیار خشنودکننده بود.
دونالد ترامپ نیمه ماه مه (ماه آینده میلادی) تصمیم نهایی خود را برای خروج از برجام و یا ماندن در آن اعلام خواهد کرد. ناظران سیاسی معتقدند با توجه به تغییر وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا از سوی ترامپ و انتصاب کسانی به این دو سمت که از مخالفان سرسخت برجام هستند، به احتمال قوی آمریکا از این توافق خارج خواهد شد.
ایران نیز اعلام کرده که در صورت خروج آمریکا از برجام این کشور نیز دیگر به این توافق پایبند نخواهد ماند.