رادیو زمانه، پس از خیزش دیماه در دهها شهر ایران انتقاد از اصلاحطلبان بالا گرفته است. شعاع این انتقادات اکنون به شخصیتهای درون این جریان رسیده است. در آخرین مورد، علی تاجرنیا، فعال اصلاحطلب گفته چهره اصلاحات میان مردم مخدوش شده است.
نماینده مشهد در مجلس ششم در مصاحبهای با سایت فرارو از رابطه اصلاحطلبان با دولت حسن روحانی انتقاد کرده و گفته «متاسفانه لزوم حمایت از فردی که بتواند یک مقدار شرایط کشور را تغییر دهد، به گونهای شد که به عقیده من برخی اصلاحطلبان مرزهای هویتی خودشان را فراموش کردند و ما شاهد ظهور گروهی هستیم که قصد دارند به هر طریقی از دولت و مناسبات حکومتی حمایت کنند تا بتوانند در قدرت باقی بمانند.»
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
او که در سال اعتراضات سال ۸۸ دستگیر و به زندان محکوم شد، همچنان از حضور اصلاحطلبان در حاکمیت دفاع میکند و معتقد است اصلاحات بدون حضور در قدرت ممکن نیست و معتقد است: «آن بخشی از اصلاحطلبان که در داخل حاکمیت قرار دارند و یا بعد انتخابات اخیر وارد شدند، رابطه با جامعه مدنی را ضعیف کردند».
چندی پیش ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی نیز گفته بود «گفتمان به زمین سخت و غیر قابل اصلاح برخورده و از این رو با زوال مقبولیت و بحران نفوذ روبهرو شده است که باعث میشود کارآمدی آن برای پیشبرد اصلاحات با تردید مواجه شود».
به عقیده تاجرنیا نیز اصلاحطلبان نیاز دارند تا «هم از لحاظ گفتمانی و هم در اهداف یک بازخوانی انجام دهد».
به زعم او جامعه ایران به یک سری آزادیهای اجتماعی نیاز دارد. او این آزادیها را بخشی از خواست طبقه متوسط دانست.
تاجرنیا بدون نام بردن از روحانی بخشی از نارضایتی بدنه حامی اصلاحطلبان را ناشی از عملکرد دولت روحانی میداند که نتوانست به «مطالبات مردمی و عمومی» پاسخ نداد.
او یک دلیل دیگر بیاعتمادی مردم به اصلاحطلبان را ناشی از عملکرد نمایندگانی از جمله کاظم جلالی میداند که با زور و فشار دولتی به لیست اصلاحطلبان راه یافتند و وارد مجلس شدند. کاظم جلالی که خود را اصولگرای اصلاحطلب میداند از نزدیکان علی لاریجانی است که در انتخابات اخیر مجلس در لیست سی نفر اصلاحطلبان مشهور به «ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان: گام دوم» قرار گرفت.
او از اصلاحطلبات خواسته تا با دولت و حاکمیت «همدلی نقادانه داشته باشند نه بی چون و چرا».