Friday, Jun 1, 2018

صفحه نخست » ماندن یا خروج نیروهای ایران از سوریه تحت اراده چه بازیگری است!؟

214071C9-4A91-45B4-A200-4D4DA1B5065D.jpegپس از اظهارات ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و نماینده وی در امور سوریه در مورد لزوم خروج خروج نیروهای خارجی از سوریه و از جمله نیروهای حزب الله و ایران، رسانه های اسرائیلی و آمریکایی در چند روز گذشته به این موضوع پرداخته اند و مدعی شدند ایران بنا به فشار روس ها و نه خواست خودش از سوریه خارج خواهد شد.

به گزارش تابناک، پس از آنکه پوتین در دیدار خود با اسد در سوچی، به وی اعلام کرد که نیروهای خارجی باید سوریه را ترک کنند، الکساندر لاورنتینف تصریح ‏کرد که مراد از آن، نیروهای آمریکایی، ترکی، ‏ایرانی و نیروهای حزب الله است.

پس از این اظهارات، بسیاری از ناظران داخلی و خارجی ازپدیدار شدن شکاف میان ایران و روسیه سخن به میان آورده اند و بر این نظر هستند که ایران بنا به خواست مسکو به زودی مجبور خواهد شد خاک سوریه را ترک کند.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

در همین زمینه، امروز کانال 10 تلویزیون اسراییل در گزارشی مدعی شد روسیه و اسراییل توافق کرده‌اند کنترل مرزهای جنوبی سوریه در دست نیروهای دولتی سوریه باشد و نیروهای خارجی از جمله حزب الله لبنان و نیروهای ایرانی از این منطقه بیرون بروند.

بر اساس این ادعا این توافق طی دیدارهای دیپلماتیک و امنیتی اخیر بین مقامات روسیه و اسراییل حاصل شده است.

دیروز نیز وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی خواستار خروج نیروهای خارجی از مرز جنوبی سوریه و اعمال کنترل نیروهای دولتی سوریه بر این منطقه شده است.

بر اساس گزارش تلویزیون اسراییل، مسکو و تل آویو توافق کرده‌اند هیچ نیروی حزب الله لبنان یا نیرویی وابسته به ایران در این منطقه نباشد.

حال این پرسش مطرح می شود که آیا روس ها می توانند ایران را وادار به خروج نیروهایش از سوریه کنند؟

در پاسخ باید گفت که ایران بنا به درخواست روس هابه سوریه نیرو اعزام نکرده که بخواهد با درخواست آن ها از این کشور خارج شود؛ کما اینکه قبل از اینکه مسکو نیروی عملیاتی و مستشاری به سوریه اعزام کند، ایران نیروهای خود را در آنجا برای مبارزه با تروریسم مستقر کرده بود. بنابراین ماندن یا نماندن ایران در سوریه به خواست یا اراده دولت این کشور بستگی دارد.

به طوری که پس از اظهارات مقامات روس، فیصل المقداد، معاون وزیر خارجه سوریه، اعلام کرد عقب‌نشینی یا ماندن نیرو‌هایی که به دعوت دولت سوریه در این کشور حضور دارند، فقط به دولت سوریه مربوط می‌شود و این موضوع قابل طرح نیست.

سوال مهم تر دیگر اینکه ایران قصد دارد نیروهایش را تا چه زمانی در سوریه نگه دارد؟

پاسخ به این پرسش را نیز می توان در اراده ایران و دولت سوریه جستجو کرد. در همین زمینه، یک مقام آگاه که خواست نامش فاش نشود در گفتگوی با تابناک اظهار داشت: ایران نیروهای خود را به سوریه اعزام نکرده که برای همیشه در آنجا بمانند. هدف ایران از اعزام نیرو به سوریه ریشه کن کردن تروریسم در این کشور و جلوگیری از سقوط نظام سوریه بود که تا حدود زیادی محقق شد. لذا اگر بشار اسد نیز از ما بخواهد نیروهایمان را از سوریه خارج کنیم؛ از آن استقبال خواهیم کرد. چه بسا ایران خودش به صورت داوطلبانه و پس از تحقق ریشه کن کردن کامل تررویسم از سوریه خارج شود.

این مقام مطلع در پایان افزود: هیچ بازیگر خارجی نمی تواند اراده خودش را بر ایران در سوریه تحمیل کند و تهران نیز ضمن درنظر گرفتن منافع نظام و مردم سوریه، تا جایی که ضروری باشد و نظام این کشور بخواهد در این کشور نقش آفرینی خواهد کرد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy