دویچه وله - پروفسور سمیعی بستری شدن حجتالاسلام منصوری در کلینیک بینالمللی اعصاب هانوفر را "یک شایعهپراکنی زشت" خواند. مسئول "کارگاه ایرانیان" هانوفر به دویچهوله گفت اطلاع دقیقی از حضور منصوری در این شهر به دست نیامده است.
یک هفته پیش (هفتم ژوئن) شماری از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی زیر عنوان "کمپین دستگیری و محاکمه غلامرضا منصوری" اطلاعیهای را در فضای مجازی منتشر کرده و از همگان خواستند برای اعتراض به آنچه بستری شدن این مقام قضایی در کلینیک بینالمللی اعصاب هانوفر عنوان شده در یک "متینگ اعتراضی" مقابل این مرکز شرکت کنند.
این تجمع اعتراضی ابتدا برای روز یکشنبه (۱۰ ژوئن/ ۲۰ خرداد) سازماندهی شده بود که به خاطر عدم موافقت پلیس با برگزاری آن در آن روز به بعد از ظهر سهشنبه موکول شد.
در بیانیه کمپین، غلامرضا منصوری سرپرست دادسرای ناحیه ٣ تهران معرفی و افزوده شده است: «[او] قاضی حکومتی است که یک از وظایف مهم قضات در آن مملکت، سرکوب مردم، بستن دهانها و کشتن مخالفین و ترور و آدمکشی است. او یک مهره مهم در دستگیری روزنامهنگاران و بستن روزنامهها و سرکوب معترضین و منتقدین در ایران بوده است.»
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
ریاست کلینیک بینالمللی اعصاب در هانوفر را پروفسور مجید سمیعی، جراح معروف ایرانی، بر عهده دارد. این مرکز دی ماه سال پیش نیز به دلیل بستری شدن محمود هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس پیشین قوه قضائیه، در آن خبرساز شده بود.
پروفسور سمیعی در گفتوگو با روزنامه محلی "هانوفرشه آلگماینه" ضمن تکذیب حضور منصوری در کلینیک اعصاب هانوفر و برنامهای برای بستری شدن او، خبرهای منتشر شده در این مورد را "شایعات زشتی" خواند که به گفته او علیه سازندگان و پخشکنندگان آن اقدام حقوقی خواهد شد.
به نوشته "هانوفرشه آلگماینه" اداره مرکزی پلیس و اداره پلیس جنایی ایالت نیدرزاکسن نیز اعلام کردهاند که هیچ گونه اطلاعی مبنی بر حضور منصوری در هانوفر دریافت نکردهاند.
مسئولان کلینیک اعصاب در هانوفر در دوره بستری بودن شاهرودی در این بیمارستان نیز تا زمان انتشار عکسی از او و پروفسور سمیعی در کنار هم، از تأیید خبر اقامت رئیس پیشین دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در این کلینیک خودداری میکردند.
با این همه تا کنون سند و اطلاع دقیقی در مورد حضور احتمالی غلامرضا منصوری در هانوفر منتشر نشده است و ظاهرا بر همین اساس شماری از فعالان سیاسی ایرانی در این شهر که در حرکتهای اعتراضی به حضور شاهرودی شرکت داشتند در تظاهرات عصر سه شنبه شرکت نکردهاند.
خودداری برخی از فعالان سیاسی از شرکت در تظاهرات
اصغر اسلامی، مسئول "کارگاه ایرانیان"، از تشکلهای فعال و قدیمی سیاسی و فرهنگی شهر هانوفر، به دویچهوله میگوید با تمام تلاشهایی که انجام شده درباره حضور منصوری در کلینیک اعصاب پروفسور سمیعی اطلاعات دقیق و موثقی به دست نیامده است.
"کارگاه ایرانیان" یکی از تشکلهایی است که در روزهای بستری بودن شاهرودی در هانوفر شکایتی علیه او تنظیم و به دادستانی آلمان ارائه کرد و خواستار پیگرد قضایی او و جلوگیری از بازگشتش به ایران شد.
مسئول این انجمن فرهنگی و سیاسی میگوید تا کنون اطلاعات قابل اعتمادی در مورد حضور منصوری در هانوفر که بتوان بر مبنای آن موضوع را رسانهای کرد و به دادستانی ارجاع داد به دست نیامده است.
اصغر اسلامی میگوید در میان فعالان "کارگاه ایرانیان" و تشکلهایی که با این نهاد همکاری میکنند این شبهه نیز وجود داشته که وابستگان به برخی گروههای سیاسی، مبارزه علیه نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی را به مقابله با شخص سمیعی تقلیل میدهند و میدانداری به عنوان "اپوزیسیون رژیم" برای آنها اهمیت بیشتری دارد.
به رغم وجود تردیدها و عدم اطمینان از حضور منصوری در کلینیک اعصاب هانوفر، نشریه "بیلد" به نقل از سون کریستین کیندلر، نماینده حزب سبزها در پارلمان فدرال (بوندستاگ)، گزارش داد که او خواستار پاسخگویی دولت آلمان به این پرسش شده که چگونه یک "قاضی دیگر ایرانی" توانسته ویزای ورود به این کشور را دریافت کند؟
پرسش عضو فراکسیون حزب سبزها از دولت آلمان روز دوشنبه، ۱۱ ژوئن طرح شده و درباره پاسخ احتمالی به آن هنوز گزارشی منتشر نشده است.