Tuesday, Jun 26, 2018

صفحه نخست » سه شنبه: بازار تهران کوتاه نیامد؛ سرایت اعتصاب‌ها به سایر شهرهای ایران

tuesBazaar_062618.jpgیورونیوز - در حالی که دولت و رؤسای اتحادیه‌های صنفی در ایران وعده داده بودند که اعتراض و اعتصاب در بازار تهران روز سه شنبه ادامه پیدا نخواهد کرد، اخبار رسمی منتشر شده از ادامه تعطیلی بخش‌هایی از بازار تهران در سومین روز اعتراض بازاریان به بی‌ثباتی اقتصادی حکایت دارد.

پیشتر بخش برخط (آنلاین) روزنامه دولت ایران خبر داده بود که رؤسای اتحادیه‌های صنفی در پایان جلسه دوشنبه شب خود تاکید کرده‌اند که بازار روز سه‌شنبه باز خواهد بود. بنابر گزارش روزنامه ایران، رؤسای اتحادیه‌های صنفی ضمن اعلام انزجار از تلاش دشمنان نظام حاکم بر ایران برای تخریب چهره بازاریان، توافق کردند تا مطالبات خود را از راه‌های قانونی پیگیری کنند.

بلافاصله پس از پایان این نشست، حسن یونس سینکی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران نیز بر حصول توافق با رؤسای اتحادیه‌های صنفی خبر داده و گفته بود:«اصناف شفاف و صریح اعلام کردند که از همه توانمندی‌های حرفه ای خود برای حفظ آرامش بازار استفاده می‌کنند.»

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

در همین حال عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران نیز ضمن تهدید معترضان به برخورد قاطع قوه قضائیه ایران اعلام کرد که کسانی که به تعبیر او اخلال نظام اسلامی را نشانه رفته‌اند از جنس بازاری‌ها نبودند و خواهیم دید که بازاری‌ها مسیر خود را از آنها جدا خواهند کرد.

آقای دولت‌آبادی همچنین گفت که مردم اجازه نخواهند داد که وضع بازار را متلاطم کنند.

تحلیل مهدی مهدوی‌آزاد، کارشناس سیاسی، در سایت رادیو فردا از دلایل اعتراض‌های بازاریان تهران:

چرایی اعتراض‌های بازاریان ایران از نگاه رضا علیجانی:

ارزیابی رضا تقی‌زاده:

با وجود ابراز خوش‌بینی‌ مقام‌های مسئول ایرانی نسبت به پایان اعتراض و اعتصاب در بازار تهران، خبرگزاری فارس ظهر سه‌شنبه خبر داد که بخش‌هایی از بازار تهران همچنان تعطیل است.

بر اساس این گزارش، در خیابان پانزده خرداد تهران، تجمع ادامه داشته و حاضران مشغول سر دادن شعار بوده‌اند. مطابق اعلام خبرگزاری فارس، نیروهای انتظامی و امنیتی در خیابان پانزده خرداد تهران حضور داشته‌اند و اکثریت مغازه‌های بازار بسته همچنان بسته بوده است.

خبرگزاری تسنیم نیز اعلام کرده که راسته طلافروشان بازار تهران همچنان تعطیل است.

گزارش‌های غیررسمی نیز از تعطیلی برخی مغازه‌های صنف طلافروشان در محدوده خیابان کریمخان زند تهران حکایت دارد.

احمد کریمی اصفهانی، دبیرکل جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار با تائید ادامه اعتراض‌ها در بازار تهران به خبرگزاری ایلنا گفته که حجم ناآرامی‌ها به گستردگی روز گذشته نیست تعطیلی مغازه‌ها هم مثل روز گذشته نیست.

اما آقای کریمی اصفهانی در پاسخ به این سوال که آیا امکان مذاکره با معترضان برای آرام کردن شرایط وجود دارد یا خیر گفته است:« در این خصوص فعلا پاسخی ندارم.»

مطابق ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، شعار غالب در تجمع‌های بازار تهران روز سه‌شنبه نیز بر انتقاد از بی‌ثباتی قیمت‌ها در بازار متکی بوده و برخی از شرکت کنندگان در این تجمع‌ها شعار «دلار ۱۰ هزارتومانی نمی خواهیم» سر داده‌اند.

این اعتراض‌ها از روز یکشنبه و با شروع اعتصاب و تجمع فعالان بازار گوشی تلفن همراه در بازار علاء الدین تهران آغاز شد و از روز گذشته به بخش‌های بزرگ‌تری از بازار بزرگ سنتی سرایت کرده است. همچنین اخبار و ویدئوهای غیررسمی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیز از گسترش این اعتراض‌ها به بازار سایر شهرهای ایران از جمله مشهد، اصفهان، شیراز، قشم، شهریار، کرج، کرمانشاه بندرعباس حکایت دارد.

این اعتراض‌ها پس از آن شکل گرفت که طی معاملات روز شنبه بازار آزاد ارز تهران، بهای هر دلار آمریکا در ادامه سیر صعودی شتابان خود به نزدیکی ۹ هزارتومان رسید و پس از آن بازار ارز دچار نوسان قیمتی بیش از ۷ درصد شد که عملا قیمتگذاری و داد و ستد کالا را به حالت تعلیق درآورد. همچنین روند رو به رشد قیمت‌ها موجب افت تقاضا در بازار ایران شده است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در اولین واکنش خود به اعتراض‌ها روز سه‌شنبه گفت:« برای زندگی عادی مردم ارز رسمی کشور حتما کافی خواهد بود و مردم در نیازمندی‌های ضروری و روزمره خود مشکلی نخواهند دا شت.»

در مقابل امیر خجسته، نماینده مجلس ایران، گفت: «ما ۱۰ تا ۱۵ روز به دولت فرصت می‌دهیم تا برنامه‌های خود را برای مقابله با توطئه‌های دشمن در جنگ اقتصادی به مجلس ارائه کند و اگر نتواند ما در مجلس استیضاح وزراء اقتصادی دولت و موضوع عدم کفایت رئیس جمهوری را کلید خواهیم زد.»

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

در همین حال علی اصغر یوسف‌نژاد، عضو هیات رئیسه مجلس ایران نیز از ارائه طرح استیضاح وزیر اقتصاد دولت ایران از سوی ۵۰ نماینده مجلس خبر داد.

بهروز نعمتی، سخنگوی مجلس ایران هم از ارسال نامه نمایندگان به آقای روحانی خبر داد و گفت که خواست نمایندگان از رئیس جمهوری ترمیم تیم اقتصادی دولت است.

با این حال، دولت ایران امیدوار است با ادامه رایزنی‌ها با رؤسای اتحادیه‌های صنفی ایران و تشکیل کارگروه‌هایی برای بررسی مطالبات آنها بتوانند هر چه زودتر آرامش را به بازار ایران بازگردانند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy