Friday, Aug 31, 2018

صفحه نخست » روحانی به مجلس رفت، پس کی نوبت آن دیگری می شود؟

raeis_083018.jpgکلمه - حسن روحانی به مجلس رفت تا به سوالات نمایندگان مجلس پاسخ دهد. سوالاتی که پیرامون مسائل اقتصادی کشور مطرح شده بود، و البته پاسخ های حسن روحانی نیز در پاسخ به این سوال ها قانع کننده نبود.

در مورد اظهارات حسن روحانی حرف زیاد زده شده و بیشتر نقطه نظرات نیز نقد به رفتار امروز روحانی در مجلس بوده است. نقادان حسن روحانی، از یک سو متانت و صبوری او در مجلس را ستودند و راضی بودند از اینکه رئیس جمهور وارد جدل و دعوا با بعضی نمایندگان تندروی مجلس نشده و از سوی دیگر، به او نقد داشتند که چرا از این فرصت استفاده نکرده تا حقایقی را بیان کند.

حقایقی در خصوص عملکرد نهادهای انتصابی، عملکرد موسسات مالی، نهادهای زیر نظر رهبری، کارشکنی‌های صورت گرفته، مذاکره با ترامپ و ... و تا حدودی چون هفته ی اخر انتخابات عمل کند.

اما حسن روحانی اینگونه عمل نکرد، و باوجود توقعات ایجاد شده و انتظاراتی که می‌رفت، خصوصا با توجه به اظهارات دولتی‌ها در خصوص اینکه رئیس جمهور ناگفته های خویش را بیان خواهد کرد، روحانی بیشتر از در نصیحت و دعوت به اتحاد و همدلی وارد شد، کلیاتی مطرح کرد و نقدها را نیز نپذیرفت.

روحانی چون این چندماه اخیر کلی گویی کرد، بیشتر فضای اقتصادی سال گذشته را ترسیم کرد، در خصوص سیاست‌های ارزی اشتباهات دولت را نپذیرفت، چشمش بیشتر به کارشکنی های امریکا بود تا داخلی‌ها و ندانم کاری های خود و هیات دولتش را قبول نداشت.

روحانی همچنین در بخش نخست سخنانش گفت:" امیدوارم که بتوانم نقاط مورد نظر مقام معظم رهبری را که در توصیه‌هایی که نسبت به جلسه امروز به من فرمودند، دقیقا مراعات کنیم." و با این توضیح به نظر می رسد که روحانی باید امروز طبق توافق و یا حتی دستور رهبری رفتار میکرده و حتما قول هایی بهش داده بودند تا مجلس ختم به خیر شود که اتفاقا برعکس آن عمل شد و مجلس گام بعدی را برای به زیر سوال بردن رئیس جمهور بر خواهد داشت.

اما پس از روحانی و مجلس شورای اسلامی، سوالی که مطرح می شود این است که پس کی نوبت دیگری می شود؟ بالاخره چه زمانی آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی می خواهد پاسخگوی عملکرد خود باشد.

مجلس شورای اسلامی با استفاده از اختیارات قانونی، حالا با هر نیتی، رئیس جمهور را به خاطر عملکردش به چالش کشید، پس کی مجلس خبرگان رهبری میخواهد از اختیارات خود استفاده کند و از رهبری در خصوص چگونگی انجام وظایفش سوال کند.

روز گذشته احمد خاتمی سخن‌گوی مجلس خبرگان رهبری در مورد نشست اخیر این نهاد می گوید: "چرا بلیت هواپیما این‌قدر گران شده؟ و سپس می گوید: "برخی نگویند این موضوع ربطی به خبرگان ندارد. " و بعد با افتخار مطرح می کند: " وظیفه قانونی خبرگان یکی انتخاب رهبر و دیگری مراقبت از رهبر برای اینکه واجد شرایط باقی بماند. اما آیت‌الله خامنه‌ای، برای خبرگان، فراتر از این وظیفه را در نظر داشتند و مطالبه‌گری را هم جزء وظایف قرار دادند و فرمودند که علاوه بر بیانیه، قطع‌نامه صادر کنید." خاتمی همچنین می گوید : "دو هفته پیش از رییس‌جمهوری برای سخنرانی در این اجلاس دعوت کردیم، ولی ایشان عذرخواهی کردند و گفتند نمی‌توانند در اجلاسیه سخنرانی داشته باشند. ما عذر ایشان را نمی‌دانیم اما این یک فرصت برای رئیس‌جمهور است."

با این حساب چه امیدی می توان به چنین مجلسی داشت، خبرگان رهبری که به جای آنکه به وظایف رهبری و چگونگی انجام آن ها نظارت کند منویات رهبری را اجرا میکند.این مجلس از حسن روحانی می خواهد که بیایید و گزارش عملکردش را بدهد، در حالیکه حسن روحانی طبق قانون به مجلس شورای اسلامی می رود و بهتر آن است که مجلس خبرگان از رهبری دعوت کند تا بیاید و یک بار در جلسه علنی به مردم و خبرگان رهبری بگوید که چه می‌کند؟ نهادهای زیر دستش در چه حالی هستند؟ سپاه چه می کند؟ آستان قدس چه می کند؟ صدا و سیما در چه وضعیتی قرار دارد؟ و او به عنوان رهبری که در ریز تمام امور دخالت می کند یک بار پاسخ دهد که ۳۰ سال چه کرده است؟

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy