Wednesday, Sep 5, 2018

صفحه نخست » در نطق هایی کم‌سابقه‌، دو نماینده مجلس خواستار برگزاری همه‌پرسی شدند

hameporsi_090418.jpgرادیو فردا - دو نماینده مجلس ایران خواستار برگزاری همه‌پرسی «برای حل برخی معضلات داخلی و خارجی» از جمله در موضوعات در حوزه سیاست خارجی، نحوه اداره صداوسیما، نظارت استصوابی شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری شدند.

پروانه سلحشوری و غلامرضا حیدری، دو عضو فراکسیون امید مجلس، همچنین در نطق‌های میان دستور خود در روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور، شدیدا از عملکرد نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی و وضعیت کشور انتقاد کردند.

پروانه سلحشوری، رئیس فراکسیون زنان مجلس، در نطق میان دستور خود با اشاره به سخنان حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران، مبنی بر اینکه «بحران نداریم»، افزود که «فعلا با ابر چالش‌ها درگیر هستیم و همه می‌دانند».

وی تاکید کرد که «با بسته نگه داشتن دهن منتقدان اثری از جمهوریت باقی نمانده است و با فساد و احکام ناعادلانه قضایی مدینه فاضله اسلامی که آرزوی آن را داشتیم نهادینه نکردیم».

رئیس فراکسیون مجلس ضمن انتقاد از عملکرد سپاه پاسداران گفت: «می‌خواستم از نهادهای نظامی و شبه‌نظامی و حضور همه جانبه آنها در امور کشور انتقاد کنم، ولی مگر می‌شود به گروهی که سه‌گانه قدرت، ثروت و نیروی نظامی را با هم دارند، اعتراض کرد».

مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

خانم سلحشوری همچنین رهبر جمهوری اسلامی را خطاب قرار داد و گفت که «تنها راه برون‌رفت از ابر چالش‌های فعلی ورود رهبری برای نجات کشور است».

وی با اشاره به صدور دستور آیت‌الله خمینی برای تغییر قانون اساسی اعلام کرد که در حوزه سیاست خارجی، نحوه اداره صداوسیما، نظارت استصوابی شورای نگهبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان که «بُعد جمهوریت نظام را به شدت تضعیف کرده است» نیاز به همه‌پُرسی و دریافت «رای و نظر مردم» وجود دارد.

مطرح کردن رفراندوم برای تغییر قانون اساسی جمهوری اسلامی پیش از این همواره با واکنش های منفی نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی مواجه شده است.

خانم سلحشوری درپایان سخنانش خواستار «بازگشت نهادهای نظامی به پادگان‌ها»، «ارائه راهکارهای حمایتی برای طبقات فرودست»، «آزادی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد»، «آزادی زندانیان سیاسی و عفو آنها و اعلام عفو عمومی برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور»، و «دادن مجوز قانونی به بخش خصوصی برای راه اندازی رادیو و تلویزیون و شکستن انحصار صداوسیما» شد.

«مسئولیت‌پذیری تمامی ارکان نظام»، «پایان یافتن تحقیر زنان و تغییر قوانین» و «آزادی مطبوعات و رسانه‌ها در فضای حقیقی و مجازی» دیگر خواسته‌های مطرح شده در نطق این نماینده مجلس است.

خانم سلحشوری در توئیتر خود خبر داد که برخی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس با «ادبیاتی تند» به نطق او اعتراض کرده‌اند.

غلامرضا حیدری، دیگر عضو فراکسیون امید مجلس، نیز در نطق روز دوشنبه خود خواستار مراجعه به آرای عمومی «برای حل برخی معضلات داخلی و خارجی» شد. این نماینده تهران در مجلس تاکید کرد که سیاست خارجی جمهوری اسلامی از ابتدا «با نگاهی منفی با دنیا مواجه شد». وی با تاکید بر اینکه سفارت آمریکا «نقطه آغازینی برای شروع تحریم و جنگ شد» از ادامه جنگ ایران و عراق پس از بازپس گیری خرمشهر از نیروهای عراقی انتقاد کرد.

آقای حیدری اضافه کرد: «از بازسازی مناطق جنگی هنوز رها نشده بودیم که فعالیت‌های هسته ای را شروع کردیم و در این راه به قدری هزینه دادیم که به نرمش قهرمانانه رسیدیم که حاصل آن پذیرش برجام شد و هنوز جوهر برجام خشک نشده بود، موشک هوا کردیم که بهانه‌ای برای تشدید تنش آفرینی‌ها شد». انتقاد از سیاست خارجی و برنامه اتمی جمهوری اسلامی در نطق‌های نمایندگان مجلس به ندرت مطرح می‌شود. پیش از این احمد شیرزاد، نماینده مجلس ششم، در نطقی گفته بود: «از ما تصویر رژیمی ساخته‌اند که دروغ می‌گوید و به تعهدات خود در مقابل جامعه جهانی پایبند نیست... چند روز پیش تیتر درشت برخی از روزنامه‌های اروپا این بود که جمهوری اسلامی ایران ۱۹ سال به جهانیان دروغ گفت». غلامرضا حیدری در نطق خود همچنین با اشاره به کاهش ارزش ریال در برابر دلار و افزایش شدید قیمت‌ها افزود: «مگر ما قیم دنیا هستیم که می‌خواهیم بینی همه را به خاک بمالیم؟» این نماینده مجلس همچنین گفت که در جمهوری اسلامی «اختیارات در یک جا و مسئولیت‌ها در جای دیگری است و این امر موجب اصطکاک و کاهش شدید بهره‌وری در اداره امور کشور شده است».

در امور داخلی وی با تاکید بر اینکه کاهش شدید ارزش پول ملی، افزایش شدید قیمت ها، حتی برای مایحتاج اولیه زندگی نشانگر این است که کشور خوب اداره نمی شود، گفت: مگر ما قیم دنیا هستیم که می خواهیم بینی همه را به خاک بمالیم، بنابراین باید واقع بین باشیم و واقعیت ها را آنگونه که وجود دارد، ببینیم، بنابراین آنگونه که من یک پدیده را می بینم می تواند به گونه ای دیگر نیز دیده شود.

آقای حیدری در پایان گفت: «به هوش باشیم که باندهای مافیایی پشت صحنه موسسات مالی، قاچاق کالا، بدهکاران بزرگ مالی، بازار شدیدا آشفته ارز و سکه، خفه کردن در استخر، ناگهان کلیت نظام را به خفگی نکشاند».

غلامرضا حیدری و پروانه سلحشوری، پیش از این نیز در تذکرهایی به ادامه حصر سران جنبش سبز اعتراض کرده‌اند.

در مجلس دهم و پیش از آن تعدادی از نمایندگان مجلس به دلیل نطق‌ها و تذکرهای خود در صحن علنی مجلس به دادگاه احضار و به زندان محکوم شده‌اند.

همچنین بر اساس گزارش‌ها، تعدادی از نمایندگان مجلس در دوره‌های گذشته به دلیل نطق های خود رد صلاحیت شده‌اند.

بسیاری از نمایندگان مجلس و حقوقدانان اما تحت تعقیب قرار دادن نمایندگان به دلیل سخنان‌شان در صحن علنی مجلس را غیر قانونی می‌دانند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy