دویچه وله - مصباح یزدی گفت، دوستان جمهوری اسلامی در جهان "کمتر از انگشتان یک دست" هستند. این استاد حوزه علمیه نتیجه گرفت: «باید همانند اول انقلاب و دوران دفاع مقدس بسیج شویم». منتقدان سیاستهای کلان ایران را دلیل این انزوا میدانند.
محمدتقی مصباح یزدی، استاد حوزه علمیه قم، روز چهارشنبه ۱۴ شهریور (پنجم سپتامبر) ضمن تشریح تاریخچه و دلایل تشکیل بسیج در ایران و با اشاره به مشکلات امروز حکومت ایران در عرصه بینالمللی از جمله گفت که جمهوری اسلامی در دنیا حتی به "تعداد انگشت یک دست" هم دوست ندارد.
به گزارش ایسنا، مصباح یزدی که در هجدهمین اجلاس سراسری "بسیج اساتید کشور" سخن میگفت، همچنین با اشاره به اینکه "جمهوری اسلامی" یک ترکیب خاص است و با جمهوریهای دیگر فرق میکند، به دشواریهای این حکومت در سطح جهانی نیز پرداخت و گفت: «نمیخواهم سیاهنمایی کنم، اما در میان صد و خوردهای از کشورهای جهان کمتر از انگشتان یک دست دوست واقعی داریم. اکثریتشان به خون ما تشنه هستند».
این استاد حوزه علمیه که به عنوان "پدر معنوی" جبهه پایداری شناخته میشود، در مورد موضع کشورهای جهان در مقابل جمهوری اسلامی افزود: «در بهترین حالت نسبت به ما بیتفاوت هستند. ممکن است به زبان نرم با ما صحبت کنند، اما تجربه نشان داده که با ما دشمن هستند».
اما نتیجهگیری مصباح یزدی از انزوای بینالمللی جمهوری اسلامی، نه تردید در رفتارهای تاکنونی این حکومت و تغییر موضع احتمالی آن، بلکه این بود که در چنین شرایطی «باید همانند اول انقلاب و دوران دفاع مقدس بسیج شویم».
بهروز مفید - شبکه بیان
محمدتقی مصباح یزدی، "پدر معنوی" جمهوری اسلامی، با اشاره به اینکه نمی خواهد سیاه نمایی کند، اما حقیقت این است که جمهوری اسلامی در دنیا به اندازه انگشتان یک دست هم دوست ندارد، عملا باعث تضعیف نیروهای خودی جمهوری اسلامی شده است.
استاد علوم حوزه در ایران که در هجدهمین اجلاس سراسری "بسیج اساتید کشور" سخن می گفت در مورد موضع کشورهای جهان در مقابل جمهوری اسلامی افزود: «در بهترین حالت نسبت به ما بیتفاوت هستند. ممکن است به زبان نرم با ما صحبت کنند، اما تجربه نشان داده که با ما دشمن هستند».
پروژه دشمن سازی و دشمن نشان دادن تمام دنیا پروژه ایست که چهل سال در جمهوری اسلامی ادامه داشته است. تحلیلگران بارها مطرح کرده اند که حکومت ایران به "دشمن" احتیاج دارد و این موضوع، اتفاقا یکی از ادله مورد انتقاد معترضین به این حکومت است چراکه بارها مطرح شده است که طی 4 دهه حکومت اسلام در ایران چطور حتی یک دوست در خارج از مرزها برای خود نداریم.
اما حامیان رژیم ایران می گویند به خاطر انقلابی گری و روش خاص پیاده سازی حکومت اسلام در ایران، هیچکس ما را قبول ندارد.
این در حالیست که حکومت های دیگری تحت لوای نام اسلام ادامه حیات داده و بعضا روابط بسیار خوبی را با کشورهای دیگر دارند.
حال با وجود و نزدیک تر شدن به نوامبر ۲۰۱۸ و آغاز بخش دوم، نهایی و فلج کننده تحریم ها علیه جمهوری اسلامی، به نظر می رسد مساله صبر و انتظار برای مردم به پایان راه خود نزدیک شده و حال روحانیان حاکم به همان سخنانی برگشته اند که پیشتر مطرح می شد.
به نظر می رسد این سخنان نیز در نهایت جهت استفاده داخلی و شاگردان افرادیست که مشغول یادگیری دروس افرادی چون مصباح یزدی هستند.
به گزارش دویچه وله دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز ۸ ماه مه گذشته (۱۸ اردیبهشت) خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران را اعلام کرد. دور نخست تحریمها ۱۵ مرداد گذشته از جمله در حوزههای خرید و تهیه دلار توسط جمهوری اسلامی، تجارت طلا و فلزات گرانبها و خودروسازی آغاز شد. روز ۱۳ آبانماه آینده نیز تحریمهای آمریکا در حوزه نفت و انرژی و مبادلات بانک مرکزی ایران اعمال خواهد شد.