Tuesday, Oct 2, 2018

صفحه نخست » یازدهمین روز از دور جدید اعتصاب سراسری کامیون‌داران؛ افزایش شمار بازداشت‌شدگان به دستکم ۱۷۱ تن

camiondaran.jpgخبرگزاری هرانا - اعتصاب رانندگان کامیون ایران که در دور جدید خود به دنبال فراخوانی از روز شنبه ۳۱ شهریورماه در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات صنفیشان آغاز شده است، روز سه‌شنبه ۱۰ مهرماه برای یازدهمین روز در بسیاری از شهرهای ایران از جمله "زرین‌شهر، ملایر، بندر امام‌خمینی، اردکان، سیرجان، شهر بابک، اراک، دزفول، شیروان، سنندج، گرگان و شاهرود" ادامه یافت. گزارشات حاکی از بازداشت ۱۵ تن دیگر در این خصوص است و با احتساب آمار بازداشت قبلی شمار بازداشت‌شدگان در این رابطه به دستکم ۱۷۱ تن رسیده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از روز شنبه ۳۱ شهریورماه رانندگان کامیون در بسیاری از شهرهای ایران در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

این اعتصاب در روز دوشنبه در بسیاری از شهرهای ایران از جمله "زرین‌شهر، ملایر، بندر امام‌خمینی، اردکان، سیرجان، شهر بابک، اراک، دزفول، شیروان، سنندج، گرگان و شاهرود" شکل گرفت.

روز سه‌شنبه خبرگزاری میزان از بازداشت ۷ تن از معترضان در این رابطه در شهرستان شیروان خبر داد و نوشت: "تمام این افراد بعد از تشکیل پرونده برای انجام مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شدند".

یک منبع مطلع نیز به هرانا گفت: "روز شنبه ۷ مهرماه دو نفر به نام‌های "فواد امجدی" و برادرش "آزاد امجدی" به علت حضور در اعتصاب کامیون‌داران در سنندج بازداشت شد‌ه‌اند. نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل این شهروندان اقدام به تفتیش و بازداشت آنها کرده‌اند".

هادی هاشمیان، رئیس کل دادگستری گلستان نیز از بازداشت ۶ تن از معترضان در گرگان خبر داد و گفت: "تحقیق و بررسی از این افراد در دادسرای مرکز استان در حال انجام است".

با احتساب این بازداشت‌ها، شمار بازداشت‌شدگان در این خصوص تا زمان تنظیم این گزارش به دستکم ۱۷۱ تن رسیده است.

لازم به ذکر است که طی روزهای گذشته نیز دست‌کم ۱۵۶ نفر در استان‌های قزوین، البرز، اردبیل، اصفهان، فارس، سمنان، کرمانشاه، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شهرستان‌های نهاوند، بجنورد، کنگان، پاکدشت، نیشابور، زرن و زرند بازداشت شده بودند، اتهام این افراد "افساد فی‌الارض"، "اخلال در نظم و امنیت" و "قطاع‌الطریق" عنوان شده بود.

یکی از نمایندگان کامیون داران استان بوشهر در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: "گرانی قطعات، لاستیک و روغن مهم‌ترین مشکل کنونی رانندگان است و در این بین تنها کمک دولت توزیع لاستیک آن هم در حجم بسیار محدود است. اگر همین امروز هم ۵۰ درصد کرایه‌ها را اضافه کنند، باز هم جبران هزینه‌های تحمیلی به رانندگان را نمی‌کند، اما ما نمی‌خواهیم با این کار بازار به هم بریزد. انتظار کامیون داران افزایش ۲۰ درصدی کرایه‌هاست".

محمد حسن نژاد، نماینده مجلس در گفتگویی در رادیو گفت: "آیا دولت عقل ندارد که باید لاستیک را در زمان خود وارد کند. بی‌تدبیری و بر هم زدن اقتصاد در دولت بیداد می‌کند و ما هم نمی‌دانیم این اقدامات با چه هدفی صورت می‌گیرد".

سعید سبحانی، معاون حمل و نقل جاده‌ای اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان‌شمالی نیز در این رابطه گفت: "روز گذشته تعدادی به این مکان مراجعه کرده بودند که اعلام کردند کارت سوخت و یا هوشمند آن‌ها غیرفعال شده است".

فرمانده انتظامی خراسان شمالی در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: "اعتصابات انجام گرفته از سوی این صنف در کشور و استان به سبب توجه نکردن به مطالبات آنان و همچنین عملی نشدن وعده‌هایی که دولت به آنان داده بود، واقع شده است".

در فراخوانی که از سوی اتحادیه هماهنگ‌کنندگان رانندگان سراسر ایران منتشر شد و از رانندگان کامیون خواست تا از اول مهر در اعتصاب سراسری شرکت کنند، ۱۵ خواسته رانندگان کامیون و ترانزیت بیان شد. از جمله این خواسته‌ها به «افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار»، «کاهش قیمت لاستیک و لوازم یدکی»، «افزایش ۷۰ درصدی نرخ کرایه»، «کسر حق پرداختی بیمه رانندگان»، «حذف دلالان و واسطه‌ها از پایانه‌ها و باربری‌ها»، و «نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقه‌ای مأموران راهنمایی و رانندگی و مجازات ماموران و افسران رشوه‌گیر» می‌توان اشاره کرد.

هرانا پیش از این در گزارشی به بررسی وضعیت در دهمین روز از دور جدید اعتصاب سراسری کامیون‌داران ایران و واکنش مسئولان به این اعتصاب پرداخته بود.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy