Friday, Oct 12, 2018

صفحه نخست » تفاوت ۵ هزار تومانی دلار در بانک و صرافی‌ها

101218B_top.jpgسیاست جدید بانک مرکزی برای کاهش نرخ دلار که از هفته گذشته شروع شد تنها توانست دلار را از مرز ۱۹ هزار تومان به کانال ۱۵ هزار تومانی برساند و عملا حریف قیمت بازار آزاد ارز نشد
رویداد۲۴ - بعد از شروع به کار مجدد صرافی‌ها تصور می‌شد که این بار سیاست جدید بانک مرکزی در راه اندازی سامانه نیما برای سامان بخشیدن به بازار ارز کشور نظام معاملات ارزی آمیخته با انواع و اقسام نرخ‌ها را سامان ببخشد. سامانه نیما به این جهت طراحی شد تا متقاضیان خرید ارز بتوانند درخواست خود را در یک بستر یکپارچه در اختیار فروشندگان قرار دهند، اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد.

سیاست جدید بانک مرکزی برای کاهش نرخ دلار که از هفته گذشته شروع شد تنها توانست دلار را از مرز ۱۹ هزار تومان به کانال ۱۵ هزار تومانی برساند و عملا حریف قیمت بازار آزاد ارز نشد و نتوانست قیمت آزاد نرخ ارز را با قیمتی که بانک‌ها عرضه می‌کند نزدیک کند.


مشاهدات میدانی خبرنگار رویداد۲۴ نشان می‌دهد بازار همچنان بلاتکلیف قیمت‌های جدید است و نرخ دلار در صرافی‌ها با قیمتی که دولت و بانک مرکزی هر روز به شعبات ارزی بانک‌ها اعلام می‌کند تفاوت چشمگیری دارد؛ به طوریکه بانک ملی هر یورو را از مردم ۱۱۶۷۰ تومان و هر دلار را ۹۹۵۰ تومان خریداری کرده و در مقابل برای سرفصل‌های ۲۱گانه خدماتی از جمله سفر، یورو را به نرخ ۱۲۳۰۰ ارائه می‌کند. درحالیکه دلار صرافی‌ها در ساعات میانی روز با قیمت تقریبی و متغیر در حدود ۱۵ هزار و یورو با قیمت ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان به دست خریدار می‌رسد.
یکی از صرافان در خیابان فردوسی به خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ گفته است: نحوه قیمت‌گذاری ارز باعث شده برخی از کارمندان بانک‌ها در خرید و فروش ارز، برای خود واسطه‌گری کنند و به جای رساندن ارز به مردم به فکر سود خود باشند.

او گفته است آنها قادر هستند کسب و کار صرافی‌ها را به مخاطره بیاندازند که البته در مواردی این اتفاق در حال انجام است.

از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند صرافی‌ها در مقابل کاهش قیمت‌ها مقاومت کرده و با جو‌های منفی و قیمت‌های هیجانی سعی دارند قیمت‌ها را بالا نگه دارند تا روی خرید‌هایی که داشته‌اند ضرر نکنند، اما آنچه در این میان اهمیت دارد این است که بهتر است زمینه‌های بروز رانت و چندنرخی بودن از بین برود تا از رانت‌های احتمالی جلوگیری شود.


صاحب یکی از صرافی‌های مجاز درباره مداخله بانک‌ها در نظام ارزی به رویداد۲۴ گفت: قیمت‌هایی که بانک مرکزی می‌دهد غیرواقعی است و از آنجایی که به منابع دولتی دسترسی دارد این امکان را دارد که با قیمتی پایین‌تر به مردم عرضه کند د رحالیکه یک صراف تا زمانیکه قیمت واقعی نشود و مردم اطمینان از عدم گرانی را پیدا نکنند، اقدام به فروش دلار‌های خود نمی‌کنند و به تبع آن هم دست صراف برای خرید و فروش بسته می‌شود و قیمت پایین نمی‌آید.

صراف دیگر در خیابان گاندی به رویداد۲۴ گفته است: قیمت دلار بین ۱۴ هزار تا ۱۵ هزارتومان است، درحالیکه بانک مرکزی آن را به ۱۰ هزار تومان عرضه می‌کند، اما به نظر من کسی نیست که دلار خود را با نرخ ۱۰ هزار تومان بفروشد و مردم اگر هم فروشنده باشند آن را به صرافی یا دلالان می‌دهند و تنها برای گرفتن ارز مسافرتی سراغ بانک ملی می‌روند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy