Wednesday, Oct 17, 2018

صفحه نخست » سردار جلالی: صحبت‌های روحانی و ظریف شنود می‌شد

jalali_101718.jpgایران اینترنشنال - غلام‌رضا جلالی، ریاست سازمان پدافند غیرعامل، با اشاره به مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای گروه ۱+۵ گفت در آن زمان محمدجواد ظریف به او گفته است زمانی که می‌خواهد با حسن روحانی صحبت کند «همه آنجا شنود می‌کردند و نفر دهم، یازدهم به رئیس جمهور می‌رسید».

بخشی از گفتگوی سردار جلالی با خبرگزاری فارس:

** ماجرای شنود مکالمات ظریف و روحانی در مذاکرات هسته‌ای

* در مقطعی شما چندین‌بار درخصوص استفاده مسئولین کشور از تلفن‌های هوشمند هشدار دادید. این موضوع چقدر جدی گرفته شد و چقدر بر آن نظارت می‌شود؟ موضوع دیگر اینکه جایگزینی برای این تلفن‌ها در اختیار افراد قرار می گیرد یا نه؟

هدف ما این بود که اولاً مسئولین، تهدیدات این گوشی‌ها را بشناسند چون تلفن هوشمند قابلیت‌های زیادی دارد. نکته دوم هم این بود که گفتیم هوشمندانه از آن استفاده کنند.

یکی از تهدیدات این گوشی‌ها این است که مکان آن قابل ردیابی است. به عنوان مثال وزیری که یک تیم محافظ و ۲ ماشین پیش و پس دارد و می‌خواهد کسی از رفت و آمد و مکان مراسمش چیزی نفهمد، خب با داشتن آن گوشی بی‌معنی است.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

اگر مهم نیست وزیر هر لحظه کجاست، خب تیم حفاظت نیاز ندارد و اگر مهم است که کسی خبر نداشته باشد، پس آن گوشی را هم نباید استفاده کند.

مکان‌یابی تنها یکی از این موارد تهدیدات است. ما حدود ۱۸ مورد آسیب‌پذیری در گوشی شناسایی کردیم که تقریباً هرچه بخواهند می‌توانند برداشت کنند؛ از اثر انگشت و عکس قرنیه چشم و پسوردها گرفته تا صدا و عکس و تصویر و فیلم‌برداری و باکس پیام و تقویم و مکان و...

کافیست شماره تلفن شما را داشته باشند. از طریق آن، نوع گوشی شما و بعد شماره سریال آن را به دست می‌آورند، بعد وقتی سرور می‌خواهد آپدیت برای آن گوشی بفرستد یک آپدیت خاص می‌فرستد. آن آپدیت روی گوشی طرف می‌نشیند و دیگر تمام گوشی تحت اختیار فرامین آنهاست.

مثلاً شما دوربین گوشی را خاموش می‌کنید و به ظاهر خاموش است اما آنها دوربین را روشن می‌کنند و شما متوجه نمی‌شوید و... این ساده‌ترین روش تهدید است.

لذا هدف اول، فرهنگ‌سازی و شناخت تهدیدات بود که انجام شد. هدف دوم هم این بود که تلفن در مکان‌های حساس وارد نشود که طی بخشنامه‌ای ابلاغ کردیم و طبیعتا ناظر بر اجرای آن، حراست دستگاه‌ها هستند.

اما درخصوص اینکه مابه‌ازایی هم وجود دارد یا نه، به بحث ساخت گوشی‌های بومی برمی‌گردد. ما در این خصوص سه طرح تعریف کردیم که ۲ طرح به نتیجه رسیده و طرح سوم هم در دست اقدام است. ۲ طرح اول این است که روی همین گوشی‌ها قابلیت کنترل سیستم عامل را گذاشتیم.

امسال یکی از معاونین ما به مکه رفت و یک نمونه از آن را به او دادیم و یک نمونه هم در اینجا در اختیار ما بود و این ارتباط را تست کردیم که همه چیز به صورت کد و رمز منتقل می‌شد و مشکلی نداشتیم و موفق بود.

یک بار در زمان مذاکرات هسته‌ای، آقای ظریف به من می‌گفت من وقتی برای مذاکره می‌روم، آقای کری (وزیر خارجه وقت آمریکا) که می‌خواست با تلفن صحبت کند یک گوشه سالن می‌نشست و یک چادر الکترومغناطیسی دورش می‌کشند که هیچکس نتواند از بیرون آن را شنود کند و با رئیس جمهور آمریکا مشورت می‌کرد. بعد من (ظریف) که می‌خواستم با رئیس جمهور خودمان صحبت کنم همه آنجا شنود می‌کردند و نفر دهم، یازدهم به رئیس جمهور می‌رسید! لذا یک وسیله‌ای برای من درست کنید که بتوانم ارتباط امن برقرار کنم.

خب الان این وسیله در اختیار است و می‌‌توانند از آن استفاده کنند. در مرحله بعد، باید یک گوشی هوشمند داخلی بسازیم که در سال ۹۷ ان‌شاءالله به نتیجه می‌رسد. البته ما این را به عنوان نمونه اول درست می‌کنیم و بعد صنعت باید آن را تولید انبوه کند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل در پاسخ به سوالی درباره احتمال ایجاد اختلال در اینترنت ایران پس از آبان ماه و آغاز دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، گفته است که احتمال این اتفاق «ضعیف» است، اما «شبکه ملی اطلاعات به اندازه‌ای آماده شده که بتواند خدمات اساسی مردم را جواب دهد».

جلالی همچنین با اشاره به این‌که در حال حاضر ایران با «طیف ترکیبی تهدید» روبه‌رو است، از «شبکه‌های اجتماعی» با عنوان ابزاری نام برد که در خدمت «عملیات روانی در حوزه فرهنگی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی است و بخش بعدی امنیت ملی و در کلاس براندازی است». به گفته او در حال حاضر «تهدید ترکیبی با محوریت شبکه های اجتماعی اولویت اول ماست».

جلالی در بخشی از این گفت‌وگو، با اشاره به جنگ سایبری میان ایران و آمریکا، گفته است که در حال حاضر «آمریکایی‌ها همه‌ چیزشان سایبری و آسیب‌پذیر است. شاید ما چند نقطه سایبری داشته باشیم. لذا اینجا سایبری بودن یک توازن منفی برای آنها ایجاد می‌کند».

رییس سازمان پدافند غیرعامل همچنین با اشاره به برخی اختلاف‌ها با وزرات ارتباطات و وزارت جهاد کشاوری، گفته است که تفاوت این سازمان با وزارت‌خانه‌‌ها آن است که «نگاه ما تهدیدمحور و نگاه آنها فرصت‌محور است»، به همین دلیل «اختلاف‌نظر داریم اما چالشی که قابل حل نباشد، نیست». او از جمله برای نمونه اشاره کرد که این سازمان معتقد است استفاده از محصولات تراریخته «ضرر دارد»، در حالی که وزارت جهاد کشاوری نگاه دیگری به این موضوع دارد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy