Friday, Nov 2, 2018

صفحه نخست » تشکیل «یگان حفاظت آستان قدس» سایه شورش‌‎های اجتماعی بر اموال و دارایی‎ امپراتوری‌های مذهبی

kayhanQods_110218.jpg- با موافقت ستادکل نیروهای مسلح یگان حفاظتی آستان قدس با مأموریت «صیانت و حفاظت از زیرساخت‌ها، اماکن و اموال آن» تاسیس شد.

- یک روز بعد از تاسیس این یگان سخنران حرم می‎گوید، پیامبر در مقابل مخالفانی که فتنه‏‌انگيزی می‎کردند شيوه مدارا را كنار گذاشته به شدت با آن‏ها برخورد می‌کرد!

کیهان لندن - روز چهارشنبه، نهم آبان، مراسم معارفه سردار علی‎اکبر افراسیابی که به عنوان فرمانده یگان حفاظت آستان قدس منصوب شده با حضور ابراهیم رییسی تولیت آستان قدس و فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی برگزار شد.

افراسیابی با حکم سرتیپ حسین اشتری فرمانده ناجا این ماموریت را گرفته است.

به گزارش وبسایت آستان قدس، رییسی در این مراسم با تاکید به اینکه حرم «همواره مورد هدف دشمنان قرار داشته» می‎گوید: «بارگاه ملکوتی حضرت رضا دستگاه انسان‌سازی و مقاوم‌سازی و محلی برای تربیت انسان‌هایی با اراده پولادین است، از کنار این مضجع نورانی شهید حججی‌ها و دیگر شهیدان و جانبازان گرانقدر به مقام والای شهادت نائل آمده‌اند و به همین دلیل همواره این بارگاه نورانی مورد خشم دشمنان قرار دارد.»

ابراهیم رییسی عضو مجلس خبرگان که همزمان دادستان کل دادگاه ویژه روحانیت نیز هست گفته «دلیل تشکیل این مجموعه، پیگیری قانونمند فعالیت‌هایی است که صبغه انتظامی دارند و یکی از مأموریت‌های ما حفظ اماکن متبرکه از هرگونه آسیب است زیرا همیشه این اماکن مورد طمع افراد شرور و شیاد قرار دارد.»

مطالب بیشتر در کیهان لندن

او همچنین تاکید کرده، «آرامش زائر» نکته‌ای بسیار کلیدی است و این آرامش با سخنرانی و بخشنامه به دست نمی‌آید بلکه برای ایجاد آن باید فرآیندی طی شود تا زائران با خاطر آسوده زیارت دلنشینی را تجربه کنند.

آنطور که در این وبسایت آمده «یگان حفاظت حرم برای اولین بار است که تشکیل می‎شود» و با موافقت ستادکل نیروهای مسلح تشکیل شده و «مأموریت آن صیانت و حفاظت از زیرساخت‌ها، اماکن و اموال و انجام بخشی از وظایف انتظامی و حفاظتی آستان است» اما سابقه نشان می‎دهد چنین نهادی با ماموریت حفاظت و امنیت حرم در امرداد سال ۱۳۹۵ تشکیل شد که سرهنگ حسن رمضان‌زاده فرمانده آن بود.

بررسی مصاحبه‎های سال‌های اخیر که رمضان‌زاده با رسانه‌ها انجام داده نشان می‌دهد نهادی که او مسئولیت‎ آن را عهده‎دار بود نیز وظایف حفاظتی و امنیتی داشت. در ۲۷ خرداد سال ۹۶، او می‎گوید «برای تامین امنیت حرم در شب‎های قدر بیش از ۲ هزار نفر همکاری داشتند و توضیح می‎دهد «با استفاده از شبکه جامع اطلاعاتی و رصد اطلاعاتی دقیقِ تحرکات، از آن سوی مرزها و همچنین با تکیه بر نیروهای آموزش دیده و متعهد خود، امنیت کامل حرم را با توکل به خدا تضمین می‌کنیم.»

مهرماه سال گذشته نیز در گفتگو با قدس آنلاین هشدار داد «دشمنان به هر شکل خواستار ایجاد ناامنی در بارگاه ملکوتی امام رضا هستند.»

در مورد دلایل تاسیس این یگان حدس و گمان‎هایی مطرح شده از جمله اینکه چنین یگانی با توجه به شرایط فعلی و با هدفی کاملا امنیتی‌ ـ اطلاعاتی انجام می‌گیرد.

جرقه‌ی تظاهرات دی‎ماه ۹۶ در مشهد بود

در نگاه اول از حرف‎های رییسی و تاکید او روی «تربیت انسان‌هایی با اراده پولادین مثل شهید حججی‌ها» اینطور برداشت می‎شود که هدف تشکیل این یگان نگرانی از حملات تروریستی و تهدیدات از سوی گروه‎های جهادی از جمله داعش باشد. اما کارنامه یگان امنیتی قبلی نشان می‎دهد در مدت فعالیت سه ساله‎ی خود عملکرد قابل قبولی داشته و امنیت برقرار بوده اما رییسی در بخشی از سخنان خود اشاره‎ مستقیم به «صیانت و حفاظت از زیرساخت‌ها، اماکن و اموال» آستان قدس می‎کند که سرنخ را به دست می‌دهد.

چه مسئله‎ای تولیت آستان قدس را نگران اموال و اماکن این بنگاه اقتصادی، سیاسی و مذهبی به عنوان «بزرگترین نهاد موقوفه‌ی جهان اسلام» می‎کند؟ جرقه تظاهرات دی‎ماه سال ۹۶ که مبداء اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی است در مشهد خورد.

آستان قدس امپراتوری ابراهیم رییسی است. مجله فوربس در گزارشی که سال ۲۰۱۷ منتشر کرد تعیین و تخمین میزان دارایی‎های آستان قدس را غیرممکن دانست.

از شرکت‎های سیمان‎سازی، تولید فرش و صنایع چوبی گرفته تا شرکت‎های عمرانی و معادن و کارخانجات تولید قند و شرک و فرآورده‌‏های غذایی، هزاران هکتار زمین کشاورزی و باغ و میلیاردها دلار طلا و جواهر و عتیقه و انواع دام و طیور گوشه‎ای از دارایی‎های این مجموعه است که در نتیجه‎ی شورش‎های اجتماعی که احتمال تکرار آن با ادامه یافتن تحریم‎های آمریکا و افزایش فشارهای اقتصادی به مردم زیاد است تهدید می‎شود و مسئولان آستان قدس اموال آن را که در واقع متعلق به خود و امپراتوری ایدئولوژیک خود می‌دانند در خطر می‎بینند. آنهم در حالی که در سال‌های اخیر گزارش‌های متعددی وجود داشته که مردم به صندوق‌های «قرض‌الحسنه» و همچنین امامزاده‌ها حمله کرده و آنها را خالی می‌کنند.

برخورد شدید با مخالفان و «فتنه‎گران» به سنت پیامبر

پنجشنبه دهم آبان یک روز بعد از انتصاب فرمانده حفاظتی آستان قدس، حجت‌الاسلام مهدی شریعتی‌تبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های آستان قدس در حرم سخنرانی کرد و گفت: «پیامبر در مقابل مخالفان که در اصول تغییرناپذیر دین یا فتنه‏‌انگیزی در میان مسلمانان در مقابله با اساس دین اسلام می‎ایستادند شیوه مدارا را کنار گذاشته، به شدت با آن‏ها برخورد می‌کردند.» این یادآوری «سنت پیامبر» به مخاطبان نشانه‌ی دیگری از آماده شدن نظام از جمله در بنیادهای مذهبی برای مقابله با شورش مردم علیه شرایط موجود است که جان آنها را به لب رسانده.

گفتنی است که سالانه ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در اراضی موقوفه آستان قدس تولید می‎شود. سازمان اقتصادی رضوی بیش از ۱۴۵ نوع تولیدات و خدمات مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، دامی و خدماتی به بازار عرضه می‎کند. ۱۰ درصد از کل تولید قند ایران در اختیار این بنگاه است که همزمان از حامیان سپاه پاسداران نیز هست. زمزمه‎های تحریم‎ این نهاد و ابراهیم رییسی مدت‎هاست به گوش می‏‎رسد همچنانکه بنیاد مستضعفان و «ستاد اجرایی فرمان امام» زیر تیغ وزارت خزانه‎داری و وزات خارجه آمریکا قرار دارند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy