Saturday, Nov 17, 2018

صفحه نخست » گزارش اختصاصی یورونیوز از آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده

hosteges_118118.jpgیورونیوز - مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان و از سرشناس‌ترین شخصیت‌های اهل سنت در ایران در مصاحبه با یورونیوز می گوید که دولت از او درخواستی برای پی گیری وضعیت مرزبانان ربوده شده در استان سیستان و بلوچستان نکرده است.

حبیب دهمرده، عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان هم به یورونیوز گفت که در قضیه گروگان گیری مرزبان ها باید با مقصر و مقصرین در داخل مملکت برخورد شود و کشورهای همسایه باید پاسخگو باشند.

محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه در حالی از آزادی ۵ مرزبان ربوده شده در میرجاوه خبر داده که با گذشت بیش از یک ماه از ربوده شدن مرزبانان در مرز جنوب شرقی ایران، نه از تعداد مرزبانان ربوده شده اطلاع دقیقی در دست است و نه از هویت و وابستگی های سازمانی آنها.

خبرگزاری ها و رسانه های داخل ایران آمار متناقضی منتشر کرده اند، خبرگزاری دولتی ایرنا از ۱۲ گروگان خبر داده، خبرگزاری های فارس و ایسنا اما تعداد گروگان ها را ۱۱ نفر و ۲۵ نفر اعلام کرده اند. گروه جیش العدل اما که در ایران به عنوان گروهی تروریستی شناخته می شود با پذیرش مسولیت این گروگانگیری، تعداد گروگان ها را ۱۲ نفر اعلام کرده است.

براساس گزارش خبرگزاری فارس گروگان ها شامل ۴ سرباز وظیفه، یک نیروی کادر نیروی انتظامی و ۶ عضو بسیج هستند. گروه جیش العدل اما مدعی شده است که ۵ گروگان عضو یگان تکاوری نیروی انتظامی و ۷ گروگان عضو سپاه پاسداران هستند.

روز پنج‌شنبه، ۲۴ آبان سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه در یک نشست خبری در شهر قزوین از آزادی پنج نفر از مرزبانان میرجاوه خبر داد و بدون اشاره به تعداد کسانی که هنوز گروگان هستند گفت که گروگانگیران خواستار آزادی تعدادی از زندانیان هستند٬ اما دولت ایران با این درخواست مخالفت کرده است.

رمضان شریف، سخنگو و مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران اما آزادی ۵ گروگان را تکذیب کرد و بر اساس گزارشی که خبرگزاری تسنیم منتشر کرده اعلام کرد که «هنوز هیچ‌کدام از مرزبانان ربوده‌شده آزاد نشده‌اند و بنابر قولی که طرف پاکستانی داده تروریست‌ها حاضر شده‌اند ۵ نفر از ربوده‌شدگان را آزاد کنند اما باید دید با مرور زمان چه نتیجه‌ای را می‌توانیم بگیریم. منتظر هستیم تا ببینیم طرف پاکستانی در گفت‌وگوهای بعدی موفق به آزادی چه‌تعداد از مرزبانان از دست این گروهک‌ ضدانقلاب می‌شود.»

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

گروه جیش العدل خود را مدافع مردم اهل سنت و مقاومت مردمی برای احقاق حقوق مردم اهل سنت سیستان و بلوچستان معرفی می کنند.

ظرفیت مولوی عبدالحمید برای پی گیری گروگان ها

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان و از بلندپایه ترین روحانیان اهل سنت در ایران در مصاحبه با یورونیوز می گوید: «مردم استان ما به هیچ وجهی با خشونت و این گونه اقدامات موافق نیستند. گرچه این بدین معنی نیست که مردم ما مشکلات ندارند. مشکلات و محرومیت های زیاد دارند اما اعتقاد به خشونت ندارند و خشونت را درست نمی دانند. اینها یک گروههایی هستند که از اینجا فرار کرده اند و اینکارها را انجام می دهند و اما از سوی مردم هم پذیرفتنی نیست.»

گروگانگیری مرزبانان از سوی گروه جیش العدل در مرز سیستان و بلوچستان مسبوق به سابقه است و در جریان گروگانگیری مرزبانان در سال ۹۳، سخنگوی جیش العدل اعلام کرد که به احترام علمای اهل سنت و مولوی عبدالحمید، گروگان ها را بدون دریافت مطالبات خود که آزادی تعدادی از زندانیان بود، آزاد کردند. نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سوم آبان ماه به سایت رویداد ۲۴ گفته که از ظرفیت مولوی عبدالحمید برای میانجیگری و آزادی گروگان های میرجاوه استفاده می کنند. مولوی عبدالحمید اما می گوید که در جریان گروگانگیری اخیر اقدام به پی گیری نکرده است: «به طور پی گیری ملموس که آن دفعه وارد عمل شدیم و مسئولین هم از ما خواسته بودند که پی گیری کنیم، اما این بار وارد عمل نشدیم و فقط دعای خیر می کنیم که انشالله مرزبانان به سلامت برگردند. گرچه که کوشش اگر بکنیم غیر ملموس است و مثل سابق تلاش نداریم و در حد دعا و توصیه است.»

«اگر از ما بخواهند پی گیری می کنیم»

امام جمعه اهل سنت زاهدان دلیل عدم پی گیری وضعیت گروگان ها را این طور توضیح می دهد: «متاسفانه یکسری بداخلاقی هایی است که بعضی ها اگر دیدگاههای سیاسی شان فرق می کند به تهمت و اهانت می پردازند. برای همین من وارد عمل نشدم و دعای خیر می کنم البته از من خواسته هم نشده و دولت هم می داند که یکسری مشکلاتی است. دولت ایران و دولت پاکستان به هر حال تلاش هایی دارند و ما امیدواریم خداوند انشالله اینها را آزاد کنند و به سلامتی به وطن برگردند.»

بعد از آزادی گروگان ها در سال ۹۳ مولوی عبدالحمید هدف حملات رسانه های محافظه کار و گروههای تندرو در ایران قرار گرفت و او را متهم به ارتباط با تروریست ها کرده و عنوان کردند که مسولیت هر اتفاقی در سیستان و بلوچستان برعهده مولوی عبدالحمید است. محدودیت های او برای سفر به سایر استان های ایران هم افزایش یافت تا جایی که می گوید: «به من گفته اند که برای هر سفری باید با اداره اطلاعات استان هماهنگ کنم چند بار هماهنگی کردم اما نگذاشتند. اخیرا یکی از علمای سرشناس در خراسان فوت کرده بود و گفتم که برای جنازه می روم. اجازه دادند و رفتم. کنفرانسی هم در ترکیه بود که هرچند من نرفتم اما گفتم که می خواهم بروم و موافقت کردند. وضعیت کمی بهتر شده به هرحال نسبت به سابق. اما همچنان باید برای سفر هماهنگی کنم.»

مولوی عبدالحمید اما می گوید که با همه بی مهری ها و اتهاماتی که متوجه او شده اگر دولت از او بخواهد برای آزادی گروگان ها وارد عمل شود می پذیرد. او می گوید: «اگر از ما بخواهند بررسی می کنیم و اگر کاری از دست ما ساخته بود ما دریغ نمی کنیم.»

کشورهای همسایه باید جوابگو باشند

حبیب دهمرده، عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و استاندار سابق این استان در مصاحبه با یورونیوز درباره استفاده از ظرفیت مولوی عبدالحمید و دیگر شخصیت های بانفوذ در استان برای پی گیری وضعیت گروگان ها می گوید: «خیلی نمی شود مسائل را باز کرد اما آنچه مسلم است این که هر کسی یک ظرفیتی دارد و باید در این گونه مسائل همکاری کند در یک فضای آرام و نه زنده باد و مرده باد و متشننج و یقه گیری. مساله ای که اتفاق افتاده یک مساله مربوط به یک کشور خارجی است و بایستی ما به عنوان نماینده ها و مسولان وزارت خارجه و وزارت کشور و بقیه در کنار هم باشیم که بتوانیم با وحدت کلمه کار حق و حقوق مان را بگیریم.»

او می گوید: «قبل از اینکه من نماینده باشم استاندار بودم و مسائل شورای تامین استان و وظایف ذاتی دستگاهها را می دانم و در جریان هستم. آنچه که از دست ما به عنوان نماینده بر آمده انجام داده ایم من خودم تذکر داده ام که قدرت چانه زنی دیپلماسی ایران نسبت به پاکستان و افغانستان افزایش پیدا بکند و انها باید جواب ما را بدهند. یک کارهایی انجام گرفته اما این وضع قابل قبول نیست کشورهای همسایه باید جوابگو باشند.»

براساس اعلام قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه مستقر در سیستان و بلوچستان، مرزبانان «با خیانت و تبانی عامل یا عوامل نفوذی گروهک های ضد انقلاب ربوده شدند.» در همین راستا خبرگزاری فارس گزارش داده است که «براساس گمانه زنی‌های اولیه این افراد براثر غذای آلوده مسموم شده و توسط گروهک جیش الظلم به داخل پاکستان منتقل شده‌اند.»

نماینده زابل می گوید: «درباره اشکالاتی که وجود دارد من به عنوان نماینده در قبال وزیر کشور یا وزیر امور خارجه کوتاه نمی آیم باید با مقصر و مقصران برخورد شود اما در رابطه با مسائل خارجی و یک کشور خارجی باید بنده عادت بکنم که هم افزایی داشته باشم. همه ظرفیت ها چون مربوط به مساله داخلی نیست و مساله خارجی است باید به کار گرفته شود و بایستی یاد بگیریم با وحدت کلمه حق و حقوق مردم را بگیریم و با مقصر و مقصرین در داخل مملکت برخورد شود کوتاهی که انجام می شود تا کی؟»

او در پاسخ به این سوال که این بار اول نیست که مرزبانان ایرانی توسط جیش العدل ربوده می شوند و چرا شاهد تکرار این اتفاق هستیم می گوید: «مساله چند وجهی است. کشورهایی که همسایه ما هستند در سیستان و بلوچستان، سوئیس نیستند. پاکستان و افغانستان باید وظایف خود را طبق قراردادهایی که ما با آنها داریم انجام دهند. ما هم باید ضریب ایمنی و هوشیاری مان را بالا ببریم و بدانیم که همسایه های ما کی هستند. چیزی که مربوط به درون کشور ما است این است که مرزهای مان را کنترل کنیم، هوشیاری نیروهای مان را بالا ببریم و دستگاه ها وظایف ذاتی شان را انجام دهند این یک بحث درونی است. یک بحث هم بیرونی است اینکه کشورهای همسایه ما بر مرزهای خود اشراف ندارند و مرزهای شان در برخی مناطق رها شده است و همین می شود لانه اشرار.»

عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان می گوید: «باید با مقصرین که خارج از کشور هستند طبق موازینی که وجود دارد عمل بکنیم. باید با اشرار با اشد مجازات برخورد شود چطور در ان یکی نقطه (مرز عراق) حرکتی انجام می شود با چند موشک برخورد می کنیم و تعارف نداریم. جمهوری اسلامی قدرت این را دارد که مالک ریگی را از آسمان هفتم بر زمین کشید و از این ظرفیت ها باید استفاده کنیم. اولا به اشرار باید درس عبرت بدهیم و از آن طرف هم آن چیزی که وظیفه ذاتی نیروهای خود ما است باید انجام شود. خیلی ساده مطرح می کنم می گویند مال تان را محکم بگیر همسایه تان را دزد نکن.»

حبیب دهمرده درباره اخرین وضعیت مرزبانان گروگان گرفته شده می گوید: «ما پی گیر هستیم و اگر هم اطلاع داشته باشیم نمی توانیم بگوییم. دارد یکسری کارها انجام می شود و اجازه دهید کارها یک مقدار جلو برود.»

منطقه «لولکدان» که مرزبانان ایرانی در این منطقه ربوده شده اند، در بخش «ریگ ملک» در ۵۰ کیلومتری شهر میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان و در مرز با پاکستان قرار دارد. این منطقه در گذشته نیز شاهد عملیات گروه جیش‌العدل بر ضد نیروهای مرزبان ایرانی بوده است. در اردیبهشت سال گذشته ۹ سرباز در واقعه‌ای مشابه کشته شدند.

ایران می‌گوید افراد مسلح پس از عملیات به خاک پاکستان وارد می‌شوند. در پی حادثه سال گذشته وزارت خارجه ایران سفیر پاکستان را احضار کرده بود. این بار علاوه بر احضار سفیر پاکستان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم برای پی گیری وضعیت گروگان ها به پاکستان سفر کرد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy