Sunday, Nov 18, 2018

صفحه نخست » گسترش دامنه اعتراضات و اعتصابات: از هفت‌تپه و فولاد تا کارگران شهرداری و کشاورزان

7Tapeh.jpgکیهان لندن - در روزهای گذشته شهرهای مختلف ایران شاهد گسترش اعتراضات و اعتصابات بود و کارگران و کشاورزان در استان‌های مختلف اعتراضات و اعتصاباتی را برگزار کردند. در همین حال در دولت ظاهراً همه چیز امن و امان است و روحانی و هیئت دولت مشغول بازی با مدیران و جابجایی آنها هستند!

کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در دو هفته گذشته دور تازه اعتصاب خود را آغاز کرده‌اند که این اعتصاب به شکل بی‌سابقه‌ای گسترش یافته و نه تنها اعضای خانواده کارگران در این اعتصاب به آنها پیوسته‌اند بلکه در روزهای شنبه و یکشنبه کارگران شاهد همراهی جمعی از مردم و بازاریان و حتی دانشجویان با این اعتصاب بودند.

کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفته تپه همچنین روز جمعه ۲۵ آبان‌ماه در مصلای نماز جمعه شهر شوش حضور یافتند و شعارهایی از جمله «این همه لشکر آمده، به عشق کارگر آمده»، «ما کارگر هفت تپه، گرسنه‌ایم گرسنه» و «رو به میهن، پشت به دشمن» سر دادند.

همزمان با اعتصاب و تظاهرات کارگران نیشکر هفت تپه، جمعی از کشاورزان چغندر کار شهرستان شوش نیز روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان مقابل شرکت قند دزفول در شوش دست به تجمع زدند.

این کشاورزان روی بنری که در دست داشتند نوشته بودند: «ما کشاورزان شهرستان شوش آمده‌ایم حقی را بگیر که انگار مسئولین شرمان قرار نیست آنرا بگیرند.»

در استان خوزستان و در شهر اهواز نیز کارگران گروه صنعتی ملی فولاد نیز روز شنبه ۱۹ آبان‌ماه دور تازه‌ای از اعتراضات خود را آغاز کرده‌اند که تا امروز یکشنبه ۲۷ آبان‌ماه ادامه داشته است.

کارگران گروه صنعتی ملی فولاد نسبت به عدم پرداخت حقوق و همچنین روندی که مافیای فساد اقتصادی وابسته به دولت در استان خوزستان پیش گرفته تا خطوط تولید این کارخانه متوقف بماند معترض هستند.

روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه تعدادی از کارگران شهرداری، آتش نشانی و پمپ گاز شهر «آب‌بر» در شهر طارم تجمع کردند و سپس به دفتر امام جمعه این شهر رفته و ساعاتی آنجا تحصن کردند. این کارگران به تمدید نشدن قرارداد کاری‌شان با یک شرکت خصوصی وابسته به یکی از اقوام شورای شهر و همچنین پرداخت نشدن ۷ ماه حقوق اعتراض داشتند.

در استان یزد و در معدن چادرملو نیز کارگران معترض هستند و اکبر علیپور رئیس انجمن صنفی کارگران این معدن گفته است ما کارگران از رابطان اقتصادی یا به عبارتی همان دلالان بیزاریم و نمی‌توانیم با این سیستمِ نامناسب که مدتهاست در روابط کار جاافتاده، کنار بیاییم.

رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو با بیان اینکه کارگران معدن چادرملو از کارگران نیشکر هفت‌تپه حمایت می‌کنند و در کنار آنها ایستاده‌اند افزوده است که «کارگران قدرت چانه‌زنی چندانی ندارند ولی ما در چادرملو اعلام می‌کنیم بایستی پیمانکاران از عرصه اقتصاد حذف شوند تا حقوق اولیه‌ی کارگران استیفا شود.»

کارگران کارخانه روغن نباتی جهان نیز در روزهای گذشته همچنان تجمع‌های اعتراضی خود را برگزار می‌کنند اما هیچ مسئولی به اعتراضات این کارگران اهمیت نمی‌دهد!

کارگران کارخانه روغن نباتی جهان جدا از اینکه ماه‌ها حقوق و مزایای شغلی از کارفرما طلبکار هستند نسبت به امنیت شغلی خود نیز احساس خطر کرده و می‌گویند کارفرما قادر به اداره این کارخانه نیست. در کارخانه روغن نباتی جهان قبلاً حدود ۶۰۰ نیروی کارگری دائم و قرارداد موقت کار می‌کردند اما به دلیل بی‌کفایتی مدیر این کارخانه و افزایش مشکلات ۱۰۰ نفر از کارگران اخراج شده‌اند.

از سوی دیگر مجتمع صنعتی آرتاویل تایر اردبیل که با نام تجاری لاستیک «گلدستون» فعالیت می‌کرد به دلیل ناتوانی در تأمین مواد اولیه و نبود نقدینگی جهت پرداخت دستمزد کارکنان، برای مدت نامعلومی تعطیل و ۱۵۰۰ کارگر این مجموعه بیکار شدند.

روز یکشنبه ۲۷ آبان‌ماه حدود ۱۵۰ نفر از کارکنان بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج نیز در اعتراض به بلاتکلیف بودن وضعیت پرداخت مطالبات مزدی‌شان و شرایط کار بیمارستان و نیز بی‌توجهی مسئولان نهادهایی از قبیل سازمان همیاری شهرداری‌های استان البرز و استانداری نسبت به مطالبات آنها، در خیابان اصلی روبروی بیمارستان اعتراض صنفی برگزار کردند. بخشی از کارکنان بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج بیش از دو سال است حقوق دریافت نکرده‌اند.

در این میان طلاب و روحانیون بی‌توجه و بی‌مسئولیت به اعتراضات و اعتصاب‌های کارگران گرسنه تصمیم گرفتند در دفاع از مردم مظلوم یمن و محکومیت این جنایات روز یکشنبه ۲۷ آبان‌ماه تجمع کنند!

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy