حاتمی کیا در افتتاحیه جشنواره مقاومت: من نماینده تمام اهالی سینما و حتی بهرام بیضایی هستم!!↔یک روزنامه نگار: آقای حاتمی کیا! وقتی بیضایی حتی در رونمایی تنها همکاری مشترکش با شما در جشنواره حاضر نشد چطور خود را نماینده ایشان می دانید؟؟/آیا حرف زدن از بیضایی پلتیکی است تا حمایتهای هنگفت ارگانی از فیلمهایتان در روزگار ریاضت اقتصادی بدنه سینما را فراموش کنیم؟
سینماروزان: ابراهیم حاتمی کیا که عمدتا سعی میکند حضورش در محافل سینمایی را با اظهاراتی خاص تحت الشعاع قرار دهد، در افتتاحیه جشنواره مقاومت هم کوشید با حرف زدن از بهرام بیضایی جلب توجه کند.
مسعود احمدی روزنامه نگار سینما با اشاره به این ماجرا در "سینمامخاطب" نوشت:
آقای حاتمی کیا! شما نماینده مهاجرانید یا سازمانهای ارزشی پولدار؟؟
حاتمی کیا در مراسم تقدیر از خویش در افتتاحیه جشنواره مقاومت گفت: من نماینده تمامی اهالی سینما و حتی بهرام بیضایی(!) هستم و جایزه اخیر را به نمایندگی از ایشان گرفتم!!
آقای حاتمی کیا! چرا زمانی که بیضایی در وطن بود نمایندگی ایشان را برعهده نگرفتید و با ارتباطاتی که دارید شرایط صدور مجوز یا تأمین سرمایه تولید یکی از ده ها فیلمنامه شاخص ایشان را فراهم نکردید؟؟
البته یادمان نمیرود که بیضایی در رونمایی تنها همکاری مشترکش با حاتمی کیا یعنی"برج مینو" حتی در جشنواره فجر هم حاضر نشده بود ولی حالا حاتمی کیا در افتتاحیه جشنواره مقاومت خودش را نماینده بیضایی دانسته است! وقتی بیضایی حتی در رونمایی تنها همکاری مشترکش با شما در جشنواره حاضر نشد چطور خود را نماینده ایشان می دانید؟
آیا حاتمی کیا از سازمانهای ارزشی بریده است و بار دیگر قصد دارد به اردوگاه دگراندیشان پناه آورد؟؟ یا آن که میخواهد با حرفهای تازه حمایتهای میلیاردی اخیر ارگانهای ارزشی از خودش در اوج بیکاری بدنه سینما را کاور کند؟؟؟
آیا حرف زدن از بیضایی پلتیکی است تا حمایتهای هنگفت ارگانی از فیلمهایتان در روزگار ریاضت اقتصادی بدنه سینما را فراموش کنیم؟
کیهان لندن هم در این باره نوشت...
-چرخش ابراهیم حاتمیکیا از «افتخار» فیلمساز نظام بودن به ادعای نمایندهی هنرمندی مانند بهرام بیضایی شدن، فقط از یک «بازیگر» بر میآید!
ابراهیم حاتمیکیا فیلمساز وابسته به نظام و از اولین کارگردانهای رانتبگیر سینمای جمهوری اسلامی در مراسم تقدیرش در افتتاحیه «جشنواره مقاومت» خود را نماینده سینمای ایران معرفی کرده و گفته که حتی نماینده بهرام بیضایی هم هست و جایزه اخیرش را به نمایندگی از این فیلمساز دریافت میکند!
حاتمیکیا در ادعایی عجیب گفته است: «من نماینده تمامی اهالی سینما و حتی بهرام بیضایی هستم و جایزه اخیر را به نمایندگی از ایشان گرفتم!»
گویا این فیلمساز ارزشی پس از هر بار ایستادن پشت میکروفن جشنوارههای دولتی، ویژگیهای تازهای از خود را کشف میکند و هر بار نماینده یک دسته و گروه میشود. او سال گذشته در اختتامیه جشنواره فیلم «فجر» پس از دریافت جایزه بهترین کارگردانی برای فیلم «به وقت شام» گفت که فیلمساز نظام است! اما حالا با چرخشی مثالزدنی میگوید نماینده همه سینماگران ایران است و یکراست هم رفته سراغ بهرام بیضایی!
حاتمیکیا فراموش کرده که بهرام بیضایی به دلیل فشارها و محدودیتهای نظامی که او خودش را فیلمسازش میداند، مجبور به ترک ایران شده است. ضمن اینکه بهرام بیضایی هرگز به دنبال رانت و سرمایه هنگفت برای تولید آثارش نبود و سالها برای کسب مجوز آثارش پشت درهای اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد ماند.
بیضایی بواسطه نگرش متفاوت و مستقل خود، از دانشگاه اخراج شد، آثارش سانسور شدند و برخی هرگز مجوز انتشار نگرفتند.
البته سیاست به نعل و به میخ زدن ابراهیم حاتمیکیا مسبوق به سابقه است. پیشتر در جریان اعتراضات سال ۸۸ نیز فیلم «گزارش یک جشن» را با تاثیر از وقایع آن سال ساخت؛ پس از درگذشت ناگهانی عباس کیارستمی، با اینکه یکی از عناصر فشار بر روی این فیلمساز فقید بواسطه اقبال جهانی از آثارش بود، چاپلوسانه به ستایش او پرداخت.
ابراهیم حاتمیکیا انگار زیادی روی کمحافظه بودن اهالی سینما و مخاطبان خود حساب باز کرده است. باید پرسید که به فاصله کمتر از یک سال از مراسم اختتامیه جشنواره حکومتی «فجر»، چرا مواضع حاتمیکیا از فیلمساز نظام بودن تا نماینده بهرام بیضایی شدن، تغییر یافته است؟!
حاتمیکیا فیلمساز حکومتی و رانتخوار و برخوردار از بالاترین سطوح حمایتی از سوی دولت، سپاه و بیت رهبری است. نمایندگی خودخوانده و آلودن نام بهرام بیضایی برای این فیلمساز هیچ سودی ندارد و هرگز نمیتواند وابستگی وی را به حکومت لاپوشانی کند. بیضایی به عنوان یک هنرمند مؤلف و مستقل که سرانجام مجبور به ترک ایران شد با هیچ ترفندی به امثال حاتمیکیا نمیچسبد.