آنتونیو ماریا دلگادو در میامی هرالد نوشت: اعلام احتمال حضور نسل جدید رزمناوهای ایرانی در آبهای ونزوئلا، از سوی تحلیلگران به عنوان مادر تمام اقدامات تحریکآمیز قلمداد میشود چراکه میتواند توازن ژئوپلیتیک در منطقه را به هم زده و مطنئنا برای واشنگتن دردسر درست کند. روکیو سن میگوئل، مدیر یک موسسه مطالعاتی در خصوص توان نظامی ونزوئلا میگوید «ورود این ناوگان موجب بر هم زدن نظم منطقهای میشود. این اقدام موجب نگرانی تمام ۱۴ کشوری میشود که با ونزوئلا مرز مشترک دارند و وضعیت نامطلوبی به وجود میآورد». در حالی که تنشها میان تهران و واشنگتن بالا گرفته است، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد نسل جدیدی از ناوشکنها را به آب انداخته که از امکانات رادارگریزی بهره میبرند.
به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: هنگام بهره برداری از ناوشکن سهند که امکان ساقط کردن جنگندهها، شلیک اژدر و فرود بالگرد را نیز دارد، ایران اعلام کرد که احتمال دارد دو یا سه فروند از ناوشکنهای این کلاس را به ونزوئلا اعزام کند. معاون فرماندهی نیروی دریایی ارتش ایران، دریادار تورج حسنی مقدم گفت: «برنامه ما در کوتاهمدت این است که دو یا سه رزمناو را به همراه تعدادی بالگرد ویژه طی مأموریتی پنج ماهه به ونزوئلا اعزام کنیم».
ونزوئلا طی بیست سال گذشته تبدیل به شریک راهبردی ایران شده و دو کشور قراردادهای اقتصادی و نظامی به ارزش میلیاردها دلار منعقد کردهاند. اما سن میگوئل میگوید هیچ یک از پروژههای مشترک با موفقیت تحقق نیافتهاند. مارتین رادیل، صاحبنظر در روابط ایران و ونزوئلا معتقد است که اگر وعده ایران مبنی بر اعزام ناوگان نظامی تحقق یابد، پیامدهای منفی آن گریبان هر دو کشور را خواهد گرفت. او میگوید این کار بسیار خطرناکی است. «فرستادن سه ناو جنگی به حیاط خلوت آمریکا دیوانگی است. در صورت انجام، واشنگتن نیز یکناو هواپیمابر به سواحل ونزوئلا اعزام خواهد کرد».
او میافزاید: «امروز ایران مهمترین چالش سیاست خارجی آمریکاست. ترامپ از زمان روی کار آمدن بیشترین وقتش را به ایران اختصاص داده و اعزام ناوگان جنگی به ونزوئلا، اقدام تحریکآمیزی است که ترامپ آن را نادیده نخواهد گرفت». ترامپ از توافق هستهای با ایران خارج شده و تحریمهای جدیدی علیه آن وضع کرده است. او معتقد است توافق هستهای ایرادات زیادی دارد زیرا مانع توسعه موشکهای بالستیک ایران نمیشود. با وجود هشدارهای واشنگتن مبنی بر اینکه ایران تهدیدی برای جهان غرب است، مادورو روابط گرم خود با ایران را حفظ کرده است. این روابط بیشتر از روابطی که ونزوئلا با مسکو، هاوانا و آنکارا برقرار کرده، به علت بالا گرفتن تنشها میان ایران و آمریکا موجب وحشت مردم ونزوئلا شده است. ائتلاف بزرگ ملی، حزب مخالف مادورو معتقد است در حالی که جهان دولت ونزوئلا را به علت نقض حقوق بشر و فساد محکوم میکند، مادورو مایل است به قیمت ایجاد یک بحران بینالمللی روابط خود را با این کشورها تقویت کند.
این ائتلاف اعلام کرده، «اقدامات دولت مادورو که بخشی از سناریویی است که در هاوانا نوشته شده، هدفش این است که یک بحران بینالمللی به وجود بیاورد تا پس از دهم ژانویه که پایان دوران ریاستجمهوری مادورو است، در عوض اعطای تمامیت ارضی کشور به روسیه، چین، کوبا و ایران، او در قدرت باقی بماند. مادورو میداند که به حاشیه رانده شده است. ترامپ و رییس جمهور جدید برزیل اعلام کردهاند که هر کاری لازم باشد برای بازگرداندن دموکراسی به ونزوئلا انجام میدهند».
این بیانیه میافزاید: «وزیر امورخارجه شیلی صریحا اعلام کرده که پس از دهم ژانویه، چندین کشور، دیگر دولت ونزوئلا را به رسمیت نخواهند شناخت. هر روز ابعاد جدیدی از فساد این دولت افشا میشود و مادورو در سفر اخیرش به مکزیک کاملا ناکام ماند».