العالم _ ایران / سیاسی
سابقه حضور ناوگان نیروی دریایی تروریستهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس به سالهای دوران دفاع مقدس و اواسط دهه 60شمسی باز میگردد. زمانیکه به دلیل موفقیتهای ایران در جبهه نبرد زمینی با ارتش عراق، صدام برای تضعیف بنیه ایران رو به جنگ دریایی و جنگ نفتکشها آورد.
از همان زمان نیروی دریایی آمریکا هم به منظور پشتیبانی از ارتش عراق به صورت جدی وارد عرصه خلیج فارس میشود و رویارویی ایران و آمریکا در ست از هیمن زمان آغاز میشود.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در آن سالها به عنوان یک قدرت نو ظهور دریایی در منطقه استراتژیک خلیج فارس و تنگه هرمز وارد رویارویی با ناوگان آمریکا میشود و سبک جدید از نبردهای دریایی که مبتنی بر استفاده از قایقهای تندرو بود را بنیان میگذارد. درسالهای بعد، با پایان دفاع مقدس و با افزایش قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران و به ویژه نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس وتنگه هرمز، موجب شد تا از سال 1386 به این سو مسئولیت دفاع از این منطقه حساس به نیروی دریایی سپاه واگذار شود.
بخش اعظمی از صادرات نفت و گاز جهان از تنگه هرمز انجام میشود و همین موضوع تنگه هرمز را به یکی از مهمترین گذرگاههای جهان بدل کرده است. این موضوع موجب شده تا قدرتهای فرا منطقهای با گسیل ناوگان خود به این منطقه در صدد کنترل این منطقه برآیند که استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی تروریستهای آمریکایی در بحرین خود نمونهای از آن است.
به تازگی تصاویر جدیدی از رصد ناوگروه تروریستهای آمریکایی در خلیج توسط پهپادهای نیروی دریایی سپاه ثبت شده که دارای ویژگیهای خاصی نسبت به تصاویری است که تاکنون از رصد این شناورها منشتر شده است.
ادعای تسنیم و تکذیب مقام سنتکام
به گزارش رادیو فردا خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز شنبه ویدئویی باعنوان «رصد شناورهای آمریکایی در خلیج فارس توسط پهپادهای نیروی دریایی سپاه» منتشر کرد.
در این ویدئوی یکونیم دقیقهای ابتدا تصاویری از پرواز پهپاد موسوم به «ابابیل ۳» دیده میشود و سپس صحنههایی از عرشه ناو هواپیمابر آیزنهاور به نمایش درمیآید.
خبرگزاری تسنیم گفته است که این «تصاویر جدید به تازگی ثبت شده است».
با این حال یک مقام آمریکایی گفته است که این ناو سالهاست در خلیج فارس حضور ندارد.
کلوئی مورگان، سخنگوی نیروهای دریایی سنتکام، در پاسخی مکتوب به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که ناو آیزنهاور از سال ۲۰۱۶ بدین سو در خلیج فارس نیست.
خانم مورگان همچنین تأکید کرد که آمریکا و متحدانش متعهد به آزادی رفتوآمد دریایی در تنگه هرمز هستند.
به جز حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، که در یک سال اخیر دستکم سه بار تهدید به بستن تنگه هرمز کرد، فرماندهان سپاه نیز در هفتههای اخیر، به ویژه پس از اضافه شدن سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی و همچنین عدم تمدید معافیت مشتریان نفتی ایران، این تهدید را بارها تکرار کردند.
در تازهترین مورد، هفته گذشته علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه، گفت چنانچه جلو استفاده ایران از تنگه هرمز گرفته شود، سپاه این تنگه را خواهد بست.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که به نیویورک سفر کرده است، در یکی از گفتوگوهایش با خبرنگاران گفت که درباره «انسداد تنگه هرمز» او تصمیمگیرنده نیست و «بخش نظامی» در این مورد تصمیم میگیرد.
آماری از وضعیت کارگران ایران در یک سال اخیر ۹۷-۹۸
ایران خواهان لاشه گوسفندهای قربانی حج شد