Friday, May 10, 2019

صفحه نخست » بلومبرگ: هیچ نفتکشی ترمینال‌های نفتی ایران را ترک نمی‌کند

naft.jpgایران اینترنشنال - به گزارش شبکه اقتصادی بلومبرگ، در اولین هفته‌های ماه مه سال جاری، هیچ نفتکشی ترمینال‌های صادرات نفت ایران را ترک نکرده و صادرات نفت و میعانات گازی ایران، برابر داده‌های موجود، به صفر بشکه در روز کاهش یافته است.

دولت آمریکا اخیرا اعلام کرد که معافیت موقت واردکنندگان نفت ایران از تحریم‌های این کشور علیه حکومت ایران را تمدید نمی‌کند. این معافیت‌‌ها دوم مه به پایان رسید.

پیش‌تر، کشورهای اتحادیه اروپا، چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و ترکیه اجازه داشتند تا حداکثر یک میلیون بشکه در روز از ایران نفت خام و میعانات گازی بخرند.

آمریکا این کشورها را موقتا از مجازات‌ها و جریمه‌های خرید نفت و گاز تحریم‌شده ایران معاف کرده بود تا بتوانند در ابتدا وارداتشان را کاهش دهند و به‌تدریج سراغ صادرکنند‌ه‌های دیگر از جمله عربستان سعودی بروند.

بلومبرگ گفت چین، کره جنوبی و ژاپن از ماه آوریل امسال، خرید نفت ایران را به‌شدت کاهش داده‌اند. معمولا یک ماه طول می‌کشد نفت ایران از خلیج فارس به سواحل شرقی آسیا برسد، به‌همین دلیل نفتی که این کشورها در ماه آوریل خریده‌اند تا پایان معافیت‌های آمریکا به دست آن‌ها نمی‌رسید.

هند اما در ماه آوریل، تا ۴۰۰ هزار بشکه نفت در روز از ایران خرید، چون نفت خریداری‌شده زودتر به دستشان می‌رسد.

با‌ وجود این، با شروع ماه مه، نفتکش‌های خارجی ترمینال‌های صدور نفت ایران را ترک نکرده‌اند.

jadval_saderat_naft.jpg

هم‌زمان، شبکه سی‌ان‌بی‌سی آمریکا گزارش داد که یک نفتکش ایرانی با یک میلیون بشکه نفت به سواحل سوریه رسیده است.

بلومبرگ می‌گوید بخشی از نفتکش‌های ایران در راه‌اند تا آخرین محموله‌هایشان را به مقصد برسانند و بقیه نیز نفت و میعانات گازی را تخلیه کرده‌اند و در راه برگشت به خلیج فارس‌اند. چند نفتکش ایرانی هم در آب‌های خاورمیانه مشاهده شده‌اند.

آمریکا گفته است می‌خواهد فروش نفت ایران به صفر کاهش پیدا کند تا حکومت ایران دیگر ذخیره مالی کافی برای کمک به گروهک‌های شبه‌نظامی در افغانستان، عراق، سوریه و یمن نداشته باشد، همچنین برنامه هسته‌ای خود را کنار بگذارد و پای میز مذاکره با دولت ترامپ بنشیند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy