Tuesday, May 14, 2019

صفحه نخست » تلاش امارات برای تماس با ایران پس از حمله خرابکارانه در فجیره

UAE_051318.jpgایران اینترنشنال - یک منبع آگاه در امارات متحده عربی به ایران اینترنشنال گفت مقام‌های ابوظبی پیش از تایید رسمی خبر حمله به چهار کشتی‌ در نزدیکی بندر فجیره تلاش کرده بودند از طریق مسکو از تهران درباره این حادثه توضیح بخواهند.

این منبع که نخواست نامش فاش شود روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه گفت: «در پی حادثه صبح یکشنبه، مقام‌های اماراتی سعی کردند از مواجهه مستقیم حتی به صورت لفظی با تهران خودداری کنند.» به گفته این منبع، «اماراتی‌ها احتمالا ترجیح می‌دهند این کار را به تصمیم آمریکایی‌ها واگذار کنند.»

این منبع با اشاره به تکذیب اولیه عملیات خرابکارانه روز یکشنبه از سوی امارات گفت: « آنها احتمالا سعی داشتند از جانب مسکو اطمینان حاصل کنند که چنین حوادثی دیگر رخ نمی‌دهد.»

بنا به گفته این منبع، «ایران درخواست ابوظبی را بی‌پاسخ گذاشته و ابوظبی در نهایت خبر حمله را علنی کرده است.»

این منبع آگاه همچنین با اشاره به سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به بروکسل برای گفت‌وگو با مقام‌های اتحادیه اروپا درباره ایران و سفر بعدی او به سوچی در روسیه گفت که «باید دید او چه تصمیمی در ارتباط با حمله خرابکارانه به کشتی‌ها خواهد گرفت.»

در همین حال، یک منبع در وزارت خارجه عربستان سعودی روز دوشنبه، هدف قرار گرفتن چهار کشتی تجاری در نزدیکی بندر فجیره امارات را محکوم کرد و آن «تهدیدی خطرناک برای امنیت وسلامت حمل و نقل دریایی در منطقه و جهان» خواند.

در این بیانیه کوتاه که خبرگزاری رسمی سعودی (واس) آن را منتشر کرد، این منبع بر همبستگی عربستان سعودی با دولت امارات در هر اقدامی که جهت حفظ امنیت و منافع خود اتخاذ می‌کند، تاکید کرد.

پیش‌تر، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، گفته بود دو نفتکش متعلق به این کشور در یک حمله «خرابکارانه» در بندر فجیره «آسیب جدی» دیده‌اند.

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز دوشنبه به نقل از الفالح نوشت یکی از این نفتکش‌ها عازم عربستان سعودی بود تا نفت خام بارگیری کرده و عازم آمریکا شود.

او بدون اشاره به نام و مشخصات نفتکش‌ها گفت: «خوشبختانه، این حمله منجر به تلفات جانی یا نشت نفت نشد، اما به سازه‌های دو شناور آسیب جدی وارد کرد.»

روز یکشنبه، وزارت امور خارجه‌ امارات متحده عربی اعلام کرد چهار کشتی تجاری در نزدیکی آب‌های سرزمینی این کشور هدف «عملیات خرابکاری» واقع شده‌اند.

در پی این اعلام، برخی رسانه‌های ایرانی و اماراتی گزار‌ش‌هایی را مبنی بر وقوع انفجار در یکی از بنادر امارات منتشر کردند که همه تکذیب شد.

این وزارتخانه همچنین گفت در حال بررسی سانحه مذکور «با همکاری نهادهای داخلی و بین‌المللی» است و تاکید کرد هیچ‌گونه «تلفات جانی و یا نشت مواد شیمیایی مضر یا سوخت» اتفاق نیافتاده است.

حادثه مذکور که تهدیدی برای عرضه جهانی نفت محسوب می‌شود درست چند روز پس از آن رخ داد که دولت آمریکا به کشتی‌های تجاری هشدار داد ممکن است هدف حملات «ایران یا عواملش» در منطقه خلیج فارس قرار گیرند. همزمان وزارت دفاع آمریکا ناو هواپیمابر و بمب‌افکن‌های ب-۵۲ به خلیج فارس روانه کرد.

در همین حال، عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، حوادث روز یکشنبه را «نگران‌کننده و تاسف‌بار» دانسته و خواهان روشن شدن ابعاد دقیق این حادثه شده است.

او با اشاره به تاثیر منفی این حوادث بر سلامت کشتیرانی و امنیت عبور و مرور دریایی، نسبت به «دسیسه از سوی بدخواهان» جهت برهم زدن ثبات و امنیت در منطقه هشدار داد.

موسوی همچنین از کشور‌های منطقه خواست نسبت به هرگونه ماجراجویی از سوی عوامل خارجی هشیار باشند.

اظهارات او در حالی عنوان می‌شود که برخی کاربران نزدیک به حکومت ایران به طور تلویحی مسئولیت انفجارهای فجیره را متوجه ایران کرده‌ و آن را هشداری به کشورهای منطقه‌ دانسته‌اند.

حسین دلیریان، دبیر سابق خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران، در صفحه توییتر خود با هشتگ بندر فجیره نوشت: «اگر کافه بهم بخورد، برای همه می‌خورد.» پیش‌تر، برخی مقام‌های ارشد نظامی و سیاسی ایران گفته بودند که اگر این کشور امکان صادرات نفت از خلیج فارس را نداشته‌ باشند کشور دیگری هم نمی‌تواند نفت خود را از این منطقه عبور دهد.

آغاز آتش‌بازی از بندر فجیره

شبکه بیان - وقوع یک حادثه مشکوک برای چهار فروند کشتی در آب‌های امارات متحده عربی بار دیگر به تنش‌ها میان ایران با کشورهای همسایه جنوبی و آمریکا دامن زده و هرلحظه امکان روشن شدن آتش یک جنگ وجود دارد.

به گزارش «شبکه رسانه‌ای بیان» روز یکشنبه وزارت امور خارجه امارات متحده عربی اعلام کرد که چهار کشتی باری متعلق به کشورهای مختلف در حاشیه آب‌های شرقی این کشور در نزدیکی بندر فُجیره هدف «عملیات خرابکارانه» قرار گرفته‌اند. عربستان سعودی نیز امروز 23 اردیبهشت اعلام کرد که دو کشتی از چهار فروند کشتی حادثه‌دیده متعلق به این کشور است.

بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان انگشت اتهام را به سوی جمهوری اسلامی گرفته‌اند و می‌گویند شواهد نشان می‌دهند که نیروهای وابسته به این رژیم اقدام به این خرابکاری کرده‌اند.

دولت امارات و عربستان سعودی ضمن محکوم کردن این عملیات خرابکارانه، با احتیاط با این ماجرا برخورد کرده‌اند و هنوز شخص، گروه یا دولتی را متهم به این خرابکاری نکرده‌اند. از سوی دیگر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی بدون اینکه این عملیات مشکوک را محکوم کند، صرفاً ابراز «تأسف» کرده و خواهان روشن شدن «ابعاد دقیق» این حادثه شده است.

بااین‌حال، ابتسام الکتبی، رئیس مرکز سیاست خارجه امارات متحده عربی، رژیم ایران را عامل این عملیات خرابکارانه دانسته و در توییتر نوشته است «اقدام خرابکارانه انجام‌شده توسط جمهوری اسلامی در نزدیکی آب‌های امارات، ماهیت تروریستی نظام جمهوری اسلامی و زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی را تائید می‌کند.»

پیش‌ازاین، مقام‌های رژیم ایران به ‌ویژه حسن روحانی، رئیس‌جمهوری این کشور تهدید کرده بودند که «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت کشورهای منطقه هم صادر نخواهد شد.»

علاوه بر این، جمهوری اسلامی بارها نسبت به تبعات تحریم صادرات نفت خود هشدار داده و آمریکا و همسایه‌های جنوبی خود را تهدید به «بستن تنگه هرمز» کرده است.

این تهدیدهای قبلی جمهوری اسلامی یک پیش‌زمینه ذهنی را ایجاد کرده بود و به همین خاطر اکنون در حادثه بندر فجیره همه نگاه‌ها به سوی این رژیم جلب شده است. عبدالرحمان راشد، سردبیر پیشین روزنامه الشرق الاوسط اظهار کرده است که «فجیره را رژیم ایران هدف قرار داده است. این عملیات شیوه تهران را برجسته و روشن می‌کند.»

در همین حال، امین عربشاهی یکی از مدیران خبرگزاری تسنیم در توییتر ادعا کرده است که «بندر فجیره تنها شاهراه حیاتی امارات و عربستان برای صدور نفت به آتش کشیده شد. چند خط عقب‌تر از تنگه هرمز را برو بچه‌های مقاومت اسلامی آتش زدند. کاسبان ترس بدانند جنگ سال‌ها است شروع شده در دقایق پایانی هستیم.»

با وجود همه ادعاها، عربستان سعودی یک تیم تحقیقات بین‌المللی را به بندر فجیره امارات ارسال کرده است تا ابعاد این عملیات خرابکارانه روشن شود؛ عملیاتی که اگر کار جمهوری اسلامی یا مزدوران نیابتی‌اش باشد، قطعاً پی‌آمدهای جدی‌ای برای این رژیم به همراه خواهد داشت.

این روزها خطر یک نبرد نظامی بین ایران و آمریکا بیش از هر زمان دیگری جدی گرفته می‌شود. جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز نسبت به درگیری نظامی بین جمهوری اسلامی و آمریکا هشدار داده و گفته است «ما نسبت به ریسک یک درگیری اتفاقی و تشدید ناخواسته وضعیت بسیار نگرانیم.»

این فعل‌وانفعالات در حالی رخ داده که پیش‌ازاین، ایالات‌متحده آمریکا ناو هواپیمابر «یو.اس.اس آبراهام لینکلن» و چهار بمب‌افکن b52 را به منظور تأمین امنیت منطقه و تقابل احتمالی با رژیم ایران به خلیج‌فارس اعزام کرده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy