صدای آمریکا - محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس از برگزاری جلسه رسیدگی به دادگاه خود خبر داد.
این نماینده مجلس روز چهارشنبه ۲ مردادماه در صفحه توئیتر خود نوشت که دادگاه او روز شنبه ۵ مرداد در دادگاه کیفری کارکنان دولت برگزار می شود.
آقای صادقی عناوین اتهامی خود را ۱۵ اتهام از جمله «شامل ۱۳ عنوان اعلام جرم از طرف دادستان و دادیار جانشین دادسرای فرهنگ و رسانه تهران، دادستان شیراز، سازمان زندانها، شکایت تعدادی از بورسیهها و یک شاکی خصوصی» اعلام کرده است.
اما دقیقا عنوان نشده که موضوع این اتهامات چیست.
👈مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا
پیشتر این نماینده مجلس که حضوری فعال در توئیتر دارد نسبت به حکم سعید طوسی قاری نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی واکنش نشان داده و خواستار بازبینی دوباره این پرونده شده بود.
روایت عجیب از پشت پرده انصراف حقوقدان پیشنهادی شورای نگهبان
نماینده تهران میگوید: روند انتخاب اعضای حقوقدان شورای نگهبان ایراد دارد و باید انتخابات تجدید شود.
به گزارش خبرآنلاین، درست یک هفته پیش - روز سهشنبه - در زمانی که نمایندگان مجلس در حال شنیدن نطق دومین حقوقدان پیشنهادی شورای نگهبان در صحن مجلس بودند، و لابی ها درباره پنج حقوقدان معرفی شده قوهقضائیه برای عضویت در شورای نگهبان در جریان بود، علی غلامی یکی از افراد معرفی شده از حضور در رقابت انصراف داد.
انصراف غیرمنتظره غلامی آن هم بدون هیچ توضیحی، شائبههایی را درباره انتخاب اعضای حقوقدان شورای نگهبان به وجود آورد.
آغاز گمانه زنی ها درباره پشت پرده یک انصراف لحظه آخری
محمود صادقی اولین کسی بود که خواستار شفاف سازی درباره علت انصراف علی غلامی شد. نماینده تهران در توئیتر خود نوشت: «در لابلای شلوغی اتفاقات مربوط به رأیگیری برای حقوقدانان شورای نگهبان انصراف دکتر غلامی چندان مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفت؛ خوب است سخنگوی محترم درباره چرایی این اتفاق که مسبوق به سابقه هم هست، شفافسازی کنند. بویژه اینکه اخبار موثق حکایت از غیرارادی بودن آن دارد.»
اما صادقی به این توئیت اکتفا نکرد و روز یکشنبه ۳۰ تیر در صحن علنی مجلس درباره انصراف غلامی تذکر داد. او در تذکری گفت: آقای غلامی حقوقدان پیشنهادی برای شورای نگهبان، سه دقیقه قبل از شروع نطق شان انصراف داد این رفتار مغایر شان و حقوق نمایندگان و مجلس است. کسانی که ایشان را انتخاب کرده بودند و تصمیم داشتند به حقوقدانی او رای بدهند با این انصراف حق شان ضایع شد.
صادقی که نامهای هم که رئیس مجلس در این باره نوشته بود، به لاریجانی گفت: من نامه ای هم خطاب به شما نوشتم و درخواست کردم این موضوع بررسی شود. خصوصا که آقای غلامی می گوید انصرافش غیرارادی بوده است این جمله معنادار است و باید بررسی شود.
مطهری دست به افشاگری زد
اما امروز علی مطهری دیگر نماینده تهران، راویتی جدید از انصراف علی غلامی مطرح کرد و دلیل انصراف این حقوقدان را برملا کرد. مطهری در گفتگو با ایرنا مدعی شد که «انصراف غلامی با تماس کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان صورت گرفته است» و تائید کرد که این انصراف غیرارادی بود.
مطهری گفت که «غلامی برای من توضیح داد که چند دقیقه قبل از نطقش، آقای کدخدایی با ایشان تماس گرفته و گفته شما انصراف دهید. نفس این کار چه ارتباطی به آقای کدخدایی دارد.» او همچینن اضافه کرد که این موضوع «باعث ایجاد شبهه مهندسی انتخابات میشود که برخی شورای نگهبان را به آن متهم میکنند.»
محمود صادقی که اولین کسی بود که پیگیر علت انصراف غلامی شده بود در واکنش به افشاگری علی مطهری و درباره نتیجه پیگیریهای خود به خبرآنلاین، گفت: من نامهای آقای لاریجانی نوشتم و روز یکشنبه هم در تذکری در صحن علنی مجلس این موضوع را بیان کردم و حتی طرحی برای اصلاح آییننامه مجلس درباره انتخابات اعضای حقوقدان شورای نگهبان پیشنهاد دادهام.
وی افزود: آقای لاریجانی در پاسخ به تذکر من تائید کردند که انصراف آقای غلامی بدون هماهنگی با رئیس قوه قضائیه بوده است و خودشان هم به روند انتخابات انتقاد داشتند و بنا شد که در هیئت رئیسه مجلس موضوع را پیگیری کنند.
نماینده تهران گفت: طبق پیگیری من از دفتر هیئت رئیسه مجلس قرار بر این بود که موضوع در جلسه روز گذشته هیئت رئیسه رسیدگی شود. البته من پیشنهادم این بود که برای این موضوع هیئت خاصی تشکیل شود، اما آقای لاریجانی به هیئت رئیسه ارجاع دادند. در این که در جلسه روز گذشته چه تصمیمی گرفته شده است اطلاعی ندارم.
صادقی درباره اینکه گفته میشود انصراف غلامی با تماس کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان بوده است، گفت: این موضوع به نظرم محرز است که انصراف آقای غلامی به درخواست آقای کدخدایی بوده است، گویا قرعهکشی میان آقایان غلامی و طحان نظیف صورت گرفته و قرعه به نام آقای نظیف افتاده است و از آقای غلامی خواستهاند که کنار بروند.
وی درباره اینکه چرا غلامی با تماس کدخدایی اقدام به انصراف کرده است، گفت: آقای غلامی میگویند که من در یک شرایط فشار روانی قرار گرفتم و متوجه اتفاقاتی که میافتاد نبودم. ایشان تعبیرش این بود که انصراف من غیرارادی بوده است و من را در وضعیت ویژهای قرار دادند که به نوعی اراده من را سلب کردند.
نماینده عضو فراکسیون امید اضافه کرد: امیدوارم هیئت رئیسه به این موضوع حتما رسیدگی کند که از تکرار این اتفاقات در آینده پیشگیری شود. اگر فرآیند کار ایراد داشته است، هم حق نمایندگان ضایع شده است، هم در حق رئیس قوه قضائیه اجحاف شده است، ضمن اینکه در این اتفاق شائبه مدیریت آرای نمایندگان را هم وجود دارد و به عقیده من این انتخابات باید مجددا برگزار شود و این بهترین تصمیمی است که میشود در این مورد گرفت.