Wednesday, Aug 28, 2019

صفحه نخست » دفتر آیت‌الله خامنه‌ای خواستار تعطیلی برنامه نود شده بود، چرا خامنه ای با برنامه ۹۰ مشکل داشت؟

adel_082719.jpgبی بی سی - محمد سرافراز رئیس پیشین سازمان صداوسیما که رادیو تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی ایران است گفته است که درخواست تعطیلی برنامه ۹۰ در زمان مدیریت او و از طرف دفتر آیت الله علی خامنه ای مطرح شده بود.

آقای سرافراز با انتشار کتابی با عنوان "روایت یک استعفا" خاطرات ۲۴ سال حضورش در صداوسیما را شرح داده است. در بخشی از این کتاب او به موضوع گفت و گوی عادل فردوسی پور مجری برنامه ۹۰ با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده که اجازه پخش از تلویزیون نگرفت.

رئیس وقت صداوسیما گفته خود او جلوی پخش این مصاحبه را گرفت به دلیل اینکه در این مصاحبه به موضوعات غیرورزشی از جمله توافق هسته‌ای برجام اشاره شده بود و او می خواسته جلوی پخش محتوی غیرمرتبط با برنامه های موضوعی را بگیرد.

آقای سرافراز گفته "در ماجرای همان برنامه آقای فردوسی پور با من تماس گرفت و با زبانی درددلانه گفت عدم پخش این برنامه هزینه زیادی برای سازمان تولید می کند و حرفش هم بیراه نبود چون فردا تیتر روزنامه ها شد".

رئیس وقت صداوسیما گفته که او تصمیم داشته این مصاحبه را در برنامه دیگری به جز برنامه ۹۰ پخش کند.

"همان موقع برخی از رسانه ها تحلیل کردند که چون آقای ظریف احتمال دارد کاندیدای ریاست جمهوری شود با پخش این مصاحبه مخالفت شده است. این تحلیل اشتباه بود و به آقای ظریف وقت مصاحبه در برنامه های مختلف داده شده بود. حتی من فکر کردم این مصاحبه کوتاه درزمان دیگر و جای دیگری پخش شود. بعد ازاین اتفاقات درخواست تعطیلی برنامه ۹۰ از طرف دفتر رهبری مطرح شد اما من زیر بار آن نرفتم".

محمد سرافراز پس از ۱۸ ماه فعالیت به دلیل آنچه کارشکنی نهادهای اطلاعاتی در فعالیت های او در مبارزه با فساد مالی در صداوسیما می خواند از سمت خود استعفا کرد و عبدالعلی علی عسگری جایگزین او شد. آقای سرافراز می گوید که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و سپاه پاسداران و دفتر آیت‌‌الله خامنه ای در مدیریت صداوسیما به طور ساختاری دخالت می کنند.

برنامه ۹۰ که پرمخاطب ترین برنامه از تولیدات صدوسیما خوانده می شود، در دوره ریاست آقای علی عسگری تعطیل شد. این برنامه در سال ۱۳۷۸ با اجرای عادل فردوسی‌پور آغاز به کار کرد و عمدتا به فوتبال ایران و حاشیه‌های آن می‌پرداخت.

حذف برنامه ۹۰ به موجی از اعتراضات به سیاست های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نحوه رفتار صداوسیما با چهره های محبوب این رسانه منجر شد.

حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده مجلس که ریاست کمیسیون امنیت ملی را بر عهده داشته به تازگی روایت کرد که از نهادهای امنیتی پرسیده بود مشکل آقای فردوسی پور چیست و آنها "خیلی راحت جواب دادند فقط محبوبیت".

آقای فلاحت پیشه گفته به مدیر آقای فردوسی پور در صداوسیما زنگ زده و او در پاسخ گفته "دخالت نکن هشت ماه برنامه‌ریزی کردیم تا کنار بگذاریمش". او عادل فردوسی پور را مجری فعال و خوشنام صداوسیما توصیف کرد بود.

***

چرا خامنه ای با برنامه ۹۰ مشکل داشت؟

ایران بریفینگ / در ادامه انتشارات اخبار پشت پرده صداوسیما و مافیای قدرت توسط «محمد سرافراز»، رئیس سابق سازمان صداوسیما وی در یادداشت کوتاهی مدعی شده است که سال ۱۳۹۵ دفتر رهبر جمهوری اسلامی از او خواسته است تا برنامه ۹۰ را تعطیل و یا عادل فردوسی پور را از آن برنامه کنار بگذارد .

سرافراز می گوید او زیر بار این درخواست نرفته و بر سر ماندن او با دفتر رهبری مجادله داشته ، دلیل خصومت دفتر رهبری با فردوسی پور را نیز سرافراز مصاحبه او با محمد جواد ظریف عنوان کرده ، مصاحبه ای که در لحظات پایانی پخش روی آنتن ممنوع اعلام شد و شبکه آن را پخش نکرد.

برنامه ۹۰ اما از اسفند سال ۱۳۹۷ به دلیل مخالفت «علی فروغی»، رئیس جدید شبکه سه سیما، دیگر روی آنتن نرفت. ابتدا عادل فردوسی پور از آن کنار گذاشته شد و سپس خود برنامه حذف شد ، برنامه ای که قریب به ۲۱سال از پر بیننده ترین برنامه های صداوسیما بود.

فروغی پسر باجناق «حدادعادل» است که پدر زن «مجتبی خامنه‌ای» است ،شاید همین نزدیکی با دفتر رهبری بود که در حذف عادل سرعت بخشید .

اما فردوسی پور مشکل دیگری نیز با مجموعه دفتر رهبر جمهوری اسلامی داشت که بی شک او باعث سرنگونی اش شد او در آخرین برنامه هایش به مبحث بلیت فروشی ورزشگاه‌های ایران که متعلق به شرکت «برهان مبین» است پرداخت .

بخشی از سهام این شرکت متعلق به «ستاد اجرای فرمان امام» یکی از زیرمجموعه‌های دفتر رهبری به حساب می‌آید.

مطالب بیشتر در سایت ایران بریفینگ

فردوسی پور در چند برنامه آخر ۹۰، در میانه برنامه نیز البته به حذف یکی از آیتم‌هایش در مورد احتمال تبانی در لیگ و فساد مالی در بلیت‌فروشی‌ها مجبور شد و پس از آن چهار هفته پیاپی از سوی مدیریت شبکه سه سیما توقیف شد.

اکنون ادعای رئیس سابق سازمان صداوسیما را می شود بهتر فهمید ورود و انتقاد به دایره وابستگان دفتر رهبری.

پایان ۹۰ ، شاید پایان پرسشگری حتی معتدل صداوسیما از اقتصاد و سیاست و ورزش بود، حذف فردوسی پور پیام روشنی بود، میز برنامه او که زمانی محکمه عدالت بود وترازوی فوتبال روی آن قرار داشت ،میز او برچیده شد و به هندوانه فروشی در رباط کریم فروختند تا اثری از آثارش باقی نماند.تا برود حوالی همانجا که عرب نی انداخت. روی این میز نوشته شده «به شرط چاقو» پیغامی روشن و واضح که جایی برای اضافه گویی دیگری نمی گذارد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy