Tuesday, Dec 10, 2019

صفحه نخست » حمید نوری پذیرفت در سال کشتار دستیار مقیسه بوده است؛ قرار بازداشت او تمدید شد

B40BA18F-DF66-4B41-A246-E41D34B63E9D.jpegاز فیس بوک شاهد علوی

حمید نوری، از دستیاران کشتار ۶۷ در زندان گوهردشت که از راه ارتباط ویدیویی در دادگاه جنایی در استکهلم حاضر شد، گفت آماده است از خودش و رهبرش علنی دفاع کند و پذیرفت در سال کشتار، دستیار قاضی مقیسه بوده است. قاضی در ادامه درخواست دادستان را پذیرفت و قرار بازداشت عمله کشتار تا ۸ ژانویه تمدید شد.

قرار بازداشت حمید نوری به اتهام دخالت در کشتار ۶۷ تمدید شد

ایران اینترنشنال - قرار بازداشت حمید نوری به اتهام دخالت در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.

حمید نوری روز چهارشنبه از طریق ارتباط ویدیویی در دادگاه حاضر شد و اعلام کرد هویتش را به عنوان دستیار مقیسه در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ تایید می‌کند.

حمید نوری، یکی از متهمان اعدام‌های ۱۳۶۷ که مدتی پیش در استکهلم سوئد بازداشت شده بود در دادگاه حاضر شد.

نخستین جلسه دادگاه این متهم روز چهارشنبه ۲۲ آبان در سوئد برگزار شد.

کاوه موسوی پیشتر به ایران اینترنشنال گفته بود نوری «دادیار زندان گوهردشت در سال ۶۷» و متهم به «جنایت جنگی،‌جنایت علیه بشریت،‌شکنجه و مشارکت در جرم مستمر باز ندادن جنازه‌ها» است.

ایرج مصداقی و کاوه موسوی پیگیر بازداشت این متهم در خارج از ایران بودند.

اعدام‌های گروهی سال ۶۷ به فرمان آیت‌الله خمینی رهبر وقت جمهوری اسلامی انجام شد.

در همان سال هیاتی از سوی آیت‌الله خمینی به زندان‌ها فرستاده شدند، در میان زندانیان و خانواده آنها موسوم به "هیات مرگ" هستند.

این هیات شامل تعدادی از مقامات قضایی و اطلاعاتی بود. اعضای شناخته شده این هیات به گواه خود زندانیان مصطفی پورمحمدی، ابراهیم رییسی، نیری، غلامحسین محسنی اژه‌ای به همراه دادیاران و روسای زندان‌های مختلف ایران بودند.

به گواه زندانیان سیاسی سابق که از این اعدامها جان به در برده اند، آنها که اعدام شدند افرادی بودند که در حال گذراندن دوران محکومیت بوده یا محکومیتشان تمام شده بود و حاضر به امضای "انزجارنامه" نبودند. به گفته خود زندانیان آنها عمدتا به دلیل "داشتن اعلامیه و نه فعالیت مسلحانه بازداشت شده بودند" و در تابستان ۶۷ در حال گذراندن محکومیت خود بودند.

براساس آمار غیر رسمی حدود ۵ هزار نفر از زندانیان به دار آویخته شدند.

بسیاری از این اعدام شدگان در گورهای دسته جمعی در شهرهای مختلف ایران مانند تهران، اهواز و رشت به خاک سپرده شدند. خانواده اعدام شدگان با گذشت بیش از سه دهه هنوز هم نمی‌دانند این افراد در کجا به خاک سپرده شده‌اند.

بنا به گفته فعالان حقوق بشر حکومت ایران در تمام این سالها در تلاش برای تخریب گورهای دسته جمعی بوده و در برخی شهرها روی این گورها ساخت و ساز انجام داده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy