یورونیوز - حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران ایران روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی درباره حادثه سرنگون کردن هواپیمای مسافربری توضیحاتی ارائه کرد.
وی با اشاره به حمله موشکی ساعت یک و ۲۰ دقیقه بامداد چهارشنبه به پایگاههای آمریکایی در عراق و احتمال پاسخ واشنگتن گفت: «ما نباید اجازه میدادیم که دشمن به این سرزمین تعرض کند. همه آماده بودند و در میان این غوغا، گاهی خبرهای متفاوتی هم میرسید. مثلا به سامانههای ما خبر پرواز تعدادی کروز را داده بودند. افرادی که کنار سامانه بودند، همه خود را یا برای انهدام موشکها یا هواپیماهای دشمن آماده کرده بودند.»
وی با اشاره به ویژگیهای موشک کروز، افزود: «موشک کروز بهلحاظ سرعت اساسا یک هواپیمای بدون سرنشین بزرگ است و با مختصات هواپیماهای با سرنشین حرکت میکند. کروزها معمولا در ارتفاع پایین حرکت میکنند.»
وی درباره نحوه شلیک به هواپیما با اشاره به فردی که این اقدام را انجام داد، تصریح کرد: «این برادر ما در بالاترین حد آمادگی قرار داشت. خبرهای پرواز کروزها هم به ایشان داده شده بود و برای لحظاتی ارتباط او با اس او سی SOC [مرکز عملیات امنیت] قطع شده بود که خبر انتفاع کروزها را بشنود، با همان تصور، وقتی این هواپیما پرواز میکرد روی صفحه رادار، او به یقین رسیده بود که این یک تهدید است و جدی است. موقعیت پرواز این هواپیما نسبت به سامانه به گونهای بود که این هدف نزدیکشونده تلقی میشد و او با محاسبه این مطلب که این یک کروز است شلیک کرد.»
فرمانده کل سپاه افزود: «برادران ما از همزمانی شلیک و سقوط هواپیما مشکوک شده بودند. ما خودمان منشا ایجاد این فرضیه شدیم که ممکن است موشک ما اصابت کرده باشد، فقط به دلیل همزمانی. و اگر ما خود مبدا شکلگیری این فرضیه نبودیم هیچ کس نمیتوانست متوجه شود.»
وی گفت: «دوست داشتم داخل این هواپیما باشم و با این عزیزان سقوط کنم و بسوزم اما شاهد این ماجرای غمانگیز نباشم.»
حسین سلامی افزود: «هیچوقت در طول عمرم اینقدر شرمنده نبودم. ممکن است خطا کرده باشیم که خطا کردیم. تعدادی از هموطنان ما به خاطر خطای ما شهید شدند ولی غیر عمد بوده است. عذرخواهی میکنیم. شرمنده هستیم. جبران میکنیم. اجازه نمیدهیم، یک نفر از مردم ما کوچکترین آسیبی ببیند.»
وی تاکید کرد که اگر سپاه میخواست همه چیز را بررسی کند شاید هفتهها طول میکشید. فرمانده کل سپاه افزود: « اینکه در مدت یکی- دو روز به اتقان رسیدیم و هیچ فضایی را برای بررسی کامل بههیچ عنوان نبستیم و خود ما به اثبات این مسئله کمک کردیم. چون حادثه بزرگی بود. تا اینکه تیم کارشناسی به این نتیجه رسید که در اثر خطاهایی که صورت گرفته متاسفانه این هواپیما سقوط کرده است و در نهایت اقدام به تنظیم بیانیه برای اطلاع رسانی کردیم.»
اعتراضها به خیابان آزادی کشیده شد