Monday, Feb 24, 2020

صفحه نخست » یک مقایسه آماری: یا الگوی ابتلا به کرونا در ایران کاملا متفاوت است یا مسئولین دروغ میگویند

amar_022320.jpgدویچه وله - یک مقایسه آماری نشان می‌دهد یا الگوی ابتلا به کرونا در ایران کاملا متفاوت با جهان است یا مسئولان واقعیت را نمی‌گویند. روند جهشی شمار قربانیان ویروس کرونا در ایران دست‌کم تا کنون در کشور دیگری دیده نشده است.

کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، اول اسفند برای نخستین بار به طور رسمی مرگ دو نفر بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا در شهر قم را تأیید کرد. او صبح پنجم اسفند (۲۴ فوریه) خبر داد این تعداد به ۱۲ نفر رسیده است.

اگر این آمار درست باشد یعنی تعداد قربانیان ویروس موسوم به کووید- ۱۹ در ایران طی چهار روز شش برابر شده است. شمار مبتلایان به این بیماری تنفسی هم پنج روز پس از تأیید ورود آن به ایران ۶۴ نفر اعلام شده که نزدیک ۱۳ برابر تعداد مبتلایان اعلام شده در روز اول اسفند است.

سعید نمکی، وزیر بهداشت، شامگاه اول اسفند پس از نخستین نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، در جمع خبرنگاران تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را پنج نفر اعلام کرده بود.

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

کلان‌شهر ووهان، مرکز استان هوبئی چین، کانون شیوع و گسترش ویروس کرونا شناخته می‌شود. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در چین تا ۲۴ فوریه اندکی بیش از ۷۷ هزار نفر بوده است.

دانشگاه جانز هاپکینز، با سابقه‌ترین و از معتبرترین دانشگاه‌های پژوهشی ایالات متحده، با راه‌اندازی یک سایت‌ اینترنتی ویژه، اطلاعات مربوط به گسترش ویروس کرونا در سرتاسر جهان را رصد و منتشر می‌کند.

مبتلایان بیشتر از ایران، قربانیان بسیار کمتر

عجیب این که جمهوری اسلامی گرچه به لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه هفتم قرار دارد از نظر تعداد قربانیان بعد از چین قرار می‌گیرد

بر پایه اطلاعات منتشر شده در این سایت تا ۲۴ فوریه پس از چین بیشترین موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در کره جنوبی شناسایی شده که شامل ۸۳۳ نفر می‌شود. تعداد قربانیان در کره جنوبی تا این روز هشت نفر گزارش شده است.

به جز این دو کشور، ایتالیا با ۲۱۵ مورد ابتلا، ژاپن با ۱۵۴، سنگاپور با ۸۹، و هنگ‌کنگ با ۷۹ مورد کشورهایی هستند که تعداد مبتلایان شناسایی شده در آنها بیش از ایران است. تعداد قربانیان در این کشورها بین دو تا چهار نفر بوده است.

ویروس کرونا برای همه گروه‌های سنی به یک اندازه خطرناک و کشنده نیست و افراد مسن‌تر بیشتر در معرض مرگ بر اثر ابتلا به کووید- ۱۹ قرار دارند.

سازمان بهداشت جهانی نسبت ابتلا و مرگ بر اثر ویروس کرونا را بین دو تا سه درصد برآورد می‌کند. این برآورد در تمام کشورهای جهان که موارد ابتلا در آنها شناسایی شده با اختلاف کمی صدق می‌کند و در صد میزان مرگ و میر در اغلب کشورها، به جز ایران حتی از این کمتر است.

آمار آلوده به بیماری پنهان‌کاری و دروغ‌گویی

در ایران شمار تلفات ویروس کرونا به نسبت مبتلایان به حدود ۲۰ درصد می‌رسد. اگر این اختلاف فاحش به دلیل شیوع نوعی بسیار خاص و ناشناخته از کرونا در ایران نباشد به احتمال زیاد ناشی از بیماری شناخته شده‌تر و گسترده‌تر در جمهوری اسلامی است؛ بیماری پنهان‌کاری و خلاف‌گویی.

مسئولان جمهوری اسلامی حدود چهار ماه پس از سرکوب خونین معترضان در آبان ماه هنوز از ارائه آمار دقیق قربانیان و بازداشت‌شدگان این سرکوب‌ها خودداری می‌کنند و فقط به تکذیب آمار نهادها و رسانه‌های بین‌المللی اکتفا می‌کنند.

ماجرای سقوط هواپیمای مسافربری شرکت اوکراین که بر اثر اصابت دو موشک پدافند سپاه سرنگون شد و همه ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند، فقط یکی از تازه‌ترین نمونه‌های پنهان‌کاری و خلاف‌گویی مجموعه کارگزاران جمهوری اسلامی است که برای کتمان واقعیت جعبه سیاه هواپیما را به مالک آن یا کشوری که توانایی بازخوانی آن را دارد تحویل نمی‌دهند.

فیلتر شدن سایت اطلاع‌رسانی کرونا

خیلی عجیب نیست که مسئولان جمهوری اسلامی که در جریان اعتراض‌های آبان ماه دسترسی کاربران ایرانی به شبکه جهانی اینترنت را قطع کردند با شروع اعتراف به شیوع کرونا در ایران سایت اطلاع‌رسانی دانشگاه جانز هاپکینز را فیلتر کردند تا شهروندان مجبور شوند برای دسترسی به آن از فیلترشکن استفاده کنند.

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت و دبیر ستاد ویژه مدیریت پیشگیری از آلودگی ویروس کرونا، پنجم اسفند ابراز تاسف کرده که "عموم کشورهای دنیا" از انتشار اطلاعات واقعی کشورشان در مورد شیوع ویروس کرونا خودداری می‌کنند و به همین دلیل جمهوری اسلامی به عنوان تنها کشوری که "آمار واقعی" را منتشر می‌کند "بیشتر به چشم آمده است".

شیوع ویروس کرونا در ایران و تجربه ناکارآمدی مسئولان در مقابله با بحران شهروندان را بسیار نگران کرده است

این مقام ارشد وزارت بهداشت دولت روحانی به خبرگزاری ایسنا گفت: «اکثر کشورها نسبت مرگ‌ومیر را بر اساس میزان مبتلایان قطعی و مشکوک اعلام می‌کنند و بر این اساس نسبت افراد فوت شده پایین می‌آید. در صورتی که بخواهیم آمار افراد فوت شده ناشی از ویروس کرونا در کشور را بر اساس کسری از افراد مبتلا و مشکوک به بیماری سنجش نماییم نسبت فوتی‌ها در ایران حدود یک درصد خواهد بود.»

ادعای بی‌اساس معاون وزیر و بیگانگی با استعفا

این ادعا بی‌اساس و مطابق شواهد موجود در مورد اغلب کشورها نادرست است. خبرگزاری رسمی کره جنوبی به تازگی و زمانی که شمار مبتلایان ویروس کرونا در این کشور حدود ۵۵۰ نفر بود گزارش داد که مسئولان بهداشتی ۲۲ هزار و ۶۳۳ فرد مشکوک به ابتلا را آزمایش کرده‌اند و به این تعداد ابتلای قطعی رسیده‌اند.

روز دوشنبه، پنجم اسفند، وزیر بهداشت در مجلس حاضر شد تا درباره شیوع کرونا در ایران در نشست غیرعلنی گزارش دهد. احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم، در حاشیه این جلسه به خبرنگاران گفته که شمار قربانیان ویروس کرونا در این شهر برخلاف ادعای مسئولان "حدود ۵۰ نفر" است.

معاون وزیر بهداشت گفته اگر تعداد قربانیان کرونا در قم یک چهارم این تعداد هم باشد استعفا خواهد داد. احتمال این که تعداد قربانیان در قم واقعا همان باشد که نماینده مجلس گفته کم نیست، آنچه احتمالش بسیار کم و در جمهوری اسلامی تقریبا تجربه‌نشده است استعفای مسئولان پس از آشکار شدن خلاف‌گویی‌های آنهاست.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy