سرکار خانم اشرف دهقانی در مورد داستان فرار خود از زندان قصر توضیحی داده است که برخی از سایتها، آن را تحت عنوان "توضیح اشرف دهقانی در بارۀ روایت غیر واقعی عفت موسوی از فرار او از زندان قصر" منتشر کردهاند.
نمیدانم این عنوان را خودِ خانم دهقانی انتخاب کرده و یا اینکه رسانههای منتشر کنندۀ توضیحات وی به ایشان نسبت دادهاند.
اگر عنوان مطلب از خود وی باشد، خوب است توضیح دهند که منظورشان کدام "روایت غیر واقعی عفت موسوی" است؟ عفت خانم هیچگاه خود را طراح فرار خانم دهقان از زندان معرفی نکرد و دخالت خود در این موضوع را هم عمدتاً تصادفی میدانست. من این نکته را به نقل از او در مطلب اخیرم به صراحت نوشتم.
خانم دهقانی در عین حال، در توضیح خود نکتۀ مشخصی در مخدوش بودن روایت عفت خانم از فرار وی ذکر نکرده و تنها گلایهاش این است که: "با توجه به این که امروز یک بار دیگر فرار من از زندان رژیم شاه در دست اصلاح طلبان ایران به موضوع داستانسرایی جهت وارونه جلوه دادن حقایق و پیشبرد اهداف سیاسی خاصی تبدیل گشته است.... "
اولاً این چه ربطی به عفت موسوی دارد؟ ثانیاً اگر روزی روزگاری دخالت دراین نوع وقایع افتخاری در پی داشت و یا اشتهاری به دنبال میآورد، امروزه خوشبختانه یا بدبختانه از این خبرها نیست!
عفت موسوی اصولاً انسانی بینهایت زلال و خیرخواه و به دور از هر گونه بلندپروازیهای مرسوم در بین افراد سیاسی بود و اگر هم در دورهای از عمرش خالصانه وارد این وادی شد، به تصور کمک به خیر عمومی بود، تصوری که البته او با توجه به پیامدهای عملیاش، نسبت به درستی آن کاملاً تردید پیدا کرده بود. از همین رو، با آنکه عفت خانم دورهای از عمرش شاهد و درگیرِ مستقیمِ مبارزات برخی سران سازمان مجاهدین خلق در اوایل دهۀ پنجاه خورشیدی بود، اما رغبتی برای نشر خاطراتش نشان نمیداد.
وقتی او حتی به نقل خاطرات دست اولش از رضا رضایی هم رضایت نمیداد، خود به خود مشخص است که نسبت به نقشاش در فرار خانم دهقانی تا چه اندازه بیتفاوت بود!
به واقع، شخصیت او از جنس شخصیتهای سیاسی نبود، اما در حساسترین مقطع زندگیاش فداکاری بیمانندی در راه مبارزه کرد و از قضای روزگار به نحوی قربانی همین فداکاری هم شد. به همین دلیل، زندگی او را تراژدی وصف کرده بودم!