محمدباقر قالیباف با بیان اینکه تلاش ما تاکنون استفاده مؤثر از ظرفیت نیروهای جهادی بوده است نوشت: دولت به نظرات کارشناسان توجه نمیکند و با تشدید بحران دست کمک به سوی دیگران دراز میکند.
به گزارش همشهری آنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی روز یکشنبه دهم فروردین ماه در بخشی از جلسه هیات دولت گفت: از همه آنهایی که بیرون صحنه تصمیمگیری هستند که البته ممکن است مقامی داشته باشند یا دو سه ماه آینده مقامی پیدا کنند خواهش میکنم که کمک کنند. شرایط ما شرایط مرید جمع کردن نیست. شرایط ما شرایط جنگ سیاسی نیست.
محمد باقر قالیباف شهردار سابق تهران و نماینده منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در حالی که برخی منابع این اظهارات رئیس جمهور را کنایه به او و میرسلیم دانستند تنها ساعاتی پس از این اظهارات حسن روحانی به اقدامات کرونایی دولت انتقاد کرد.
قالیباف منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم و شهردار سابق تهران در رشته توییتی نوشت:
۱/ در این مدت تلاش ما بر این بوده است تا با استفاده از ظرفیتهای جهادی مردمی برای مدیریت بحران کرونا اقدامات مؤثر و میدانی کنیم. این وظیفۀ شهروندی و انسانی هر کسی است که میتواند کوچکترین کاری برای کاهش مشکلات مردم انجام دهد.
۲/ شیوۀ روی کار آمدن و کنایه زدن و تعلل و پشت گوش انداختن، ندیدن واقعیتهای موجود و در نظرنگرفتن هشدارهای کارشناسان و راهکارهای متخصصین و مسئولین میدانی و سپس با تشدید بحرانها، دست کمک به سوی دیگران دراز کردن و مقصر شمردن سایرین، روشی نیست که ما طبق آن عمل کنیم.
۳/ مدیریت ناکارآمد دولت در این سالها به طور فشرده در مدیریت بحران کرونا بار دیگر برای مردم روشن شد. کتمان واقعیت، خوشبینی غیرکارشناسی، جلسات هفتهای یکبار و استفاده نکردن از ظرفیتهای مردمی و عملیاتی در سراسر کشور.
۴/ علیرغم تمامی موارد فوق، با تمام وجود باور دارم که همچنان دولت برای تغییر جهت به سمت اتخاذ تصمیم درست طبق نظر کارشناسان فرصت دارد و میتواند به نفع مردم اقدام کند. البته اگر از شیوۀ رسانهای خود (دو قطبی سازی) دست بکشد و بر #مدیریت_بحران متمرکز شود.
۵/ میتوانیم دست به دست هم دهیم، و شانه به شانۀ یکدیگر بر همۀ مشکلات فائق آییم. فرصت اشتباه نداریم و در برابر هر ظرفیتی که استفاده نمیکنیم مسئولیم. بیایید صلاح مردم را در اولویت قرار دهیم. آنوقت همۀ ظرفیتها برای کمک به پیشبرد تصمیم درست همراه شما خواهند بود.
****
در همین زمینه:
حاشیهای بر نامههای آقای میرسلیم، احمد حسینی
در ایامی که گذشت آقای میرسلیم نماینده مجلس غیر مستقر، دو نامه سرگشاده به آقای رئیس جمهور نوشته اند که سر فصل مهم آنها از این قرار است:
اول- اینکه چرا همان اواخر بهمن که مورد اول بیماری مشاهده شد،شهر قم را قرنطینه نکردید و اجازه دادید هشت هفته بگذرد و بیماری در همه کشور پخش شود و حالا محدودیت می گذارید؟
دوم-چرا با وجود هشدار جامعه پزشکی و نخبگان کشور، جلو سفرهای نوروزی را نگرفتید و امروز که سفرها تمام شده سخت گیری می شود؟
سوم-کارهای علمی و پژوهشی چرا عقب افتاده است؟
و اینکه در موج دوم کرونا که جان عده کثیری را احتمالا خواهد گرفت، مسئولیت به گردن شما می باشد.
در درستی این سئوالات شکی نیست و اتفاقا شاید پرسش و ابهام اصلی قاطبه ملت هم باشد بویژه کوتاهی در پیش گیری اولیه و سفر های نوروزی ولی حاشیه اصلی این است که مخاطب این سئوالات شخص آقای روحانی است یا عملکرد کل حاکمیت؟
برای آقای میرسلیم پاسخ روشن است چون پشت پرده این ماجراها از جمله مسائل قم را می دانند که از همه موثرتر همان عدم قرنطینه ای که ایشان خرده می گیرند،انتخاباتی است که اگر خدشه دار می شد ایشان هم الآن در مجلس نبودند.
و اگر هدف نامبرده از طرح این سوالات به چالش کشیدن همه ارکان تصمیم ساز نظام است و هدف سیاسی کاری نیست، اتفاقا فرصت خوبی است تا آقای روحانی در این رابطه با مردم حرف بزنند و جواب این سئوالات را بدهند تا این همه به نمایندگی از سوی دیگران سرزنش نشوند.
هرچند طرح فاصله گذاری اجتماعی در شرایط دو ماه پس از کرونا مناسب تر است ولی برای مردم بسیار اعتماد آفرین است که اولا بدانند چرا از ابتدا شهر قم قرنطینه نشد؟ ثانیا چرا سفرهای نوروزی آزادانه انجام گرفت؟ و سوم و مهم تر از همه چرا در منطقه خاورمیانه بین همه کشورها از جمله ۱۶ کشور همسایه، ایران با فاصله حیرت انگیزی دچار ابتلا و مرگ و میر شده است به گونه ای که با چین و ایتالیا و اسپانیا و آمریکا مقایسه می شود؟