Sunday, Apr 26, 2020

صفحه نخست » واکنش زیباکلام به درخواست غیر اخلاقی تتلو

zebakalam_042520.jpgصادق زیباکلام؛ استاد سیاسی دانشگاه، به ماجرای از دسترس خارج شدن صفحه اینستاگرام امیر تتلو در پی فراخوان غیراخلاقی وی خطاب به دختران نوجوان واکنش نشان داد. زیباکلام در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «اگر اشتباه نکنم، سال 97 و بر سر ماجرای مائده هژبری بود که یادداشتی نوشتم تحت عنوان «چرا از مائده هژبری ها و امیر تتلو ها می ترسم». تحولات مرتبط با آقای تتلو ظرف یکی دو سال اخیر نشان داد که در آن یادداشت خیلی هم به بیراهه نرفته بودم»

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸

صادق زیباکلام: از «تتلو»‌ها می‌ترسم!

من از «تتلو»‌ها می‌ترسم و هر بار که آن‌ها را می‌بینم ترس و دلهره‌ام بیشتر می‌شود. نخستین بار «تتلو»‌ها را پنج سال پیش دیدم. مراسم تشییع‌جنازه «مرتضی پاشایی» بود. صد‌ها هزار دهه شصتی و هفتادی آرام و در سکوت جنازه را تشییع می‌کردند. در چشمانشان آمیزه‌ای از بغض و کینه، گره‌خورده با عصیان موج می‌زد. بی‌اختیار به یاد شعار دوران انقلاب بعد از کشتار هفده شهریورافتادم: «مشت گره‌کرده ما فردا مسلسل می‌شود».
آن روز‌ها نه اینستا بود، نه غول بی شاخ و دم فضای مجازی و نه عضویت چهل و پنج میلیون ایرانی در تلگرام. اما امواج حیرت‌آور «تتلو»‌ها در تشییع‌جنازه مرتضی پاشایی ایران را تکان داد.

بار دوم آن‌ها را در ناآرامی‌های دی‌ماه نودوشش دیدم. اینبار دیگر سکوت نکرده بودند. چند ماه بعد تب جام جهانی فوتبال کشور را در خود فروبرد. احساسات «تتلو»‌ها برای تیم ملی غریب بود. هیچکس دیگر را حاضر نبودند در میان خودشان بپذیرند. گویی تیم ملی فقط به آن‌ها تعلق داشت.

هنوز تب فوتبال فروکش نکرده بود که «وحید مرادی» را در زندان کشتند. اگر یک نفر از کره مریخ بزرگداشت و تجلیل از وحید مرادی را در فضای مجازی می‌دید تصور می‌کرد یک اسطوره و قهرمان ملی ازمیان‌رفته. «تتلو» -ای بنام «مائده هژبری» که در فضای مجازی ویدئو رقصیدنش دست‌به‌دست شده بود، در تلویزیون گریست که فریبش داده بودند و پشیمان است و تتلو‌ها به حمایت ازش برخاستند. بعد سوختن «دخترآبی» تتلو‌ها را بسیج کرد. بعد «تتلو»‌ی دیگری از طرفدارانش خواست که برایش دوازده میلیون کامنت بگذارند و پیروان هم لبیک گفتندو...

از صمیم قلب می‌خواهم اشتباه کرده باشم و به قول متخصصین آمار «هیچ رابطه معناداری» میان مرتضی پاشایی، حمایت از تیم ملی فوتبال، ناآرامی‌های دی ماه نود و شش، وحید مرادی، مائده هژبری، دخترآبی، امیرتتلو و.. نباشد.

امیدوارم هیچ بغض و کینه و نفرتی در دهه هفتادی‌ها و به‌تدریج هشتادی‌ها، نهفته نشده باشد و ترس من از آن‌ها بی‌مورد باشد. آن‌ها همه ارزش‌ها، باورها، نُرم‌ها و هنجار‌های ما را پذیرفته باشند و تنها مشکل نسلی‌شان با ما آن باشد که عواطف، علاقه و احساساتشان را نسبت به ما نمی‌دانند چگونه بروز دهند. برای آینده کشور امیدوارم اینگونه باشد و ترس من از تتلو‌ها بی‌مورد بوده باشد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy