العرب نوشت: در سایه گفتگوهایی که در مورد توافق بین روسیه و آمریکا برای حل نهایی بحران سوریه می شود، به نظر می رسد این بحران وارد مرحله تازه ای شده است.
به گزارش انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: دیده بان حقوق بشر سوریه از یک ائتلاف سه جانبه بین ایالات متحده، روسیه و اسرائیل، خبر داده است که سعی دارد به شکل غیر مستقیم، به حضور ایران در شرق سوریه پایان داده و در ادامه، مسیر تهران-بیروت را ببندد.
منابع اگاه و مورد اعتماد از برگزاری نشستی بین هیئتی از نیروهای دموکرات سوریه مورد حمایت ائتلاف بین المللی و فرماندهان نیروهای معارض در منطقه تنف، با هدف هماهنگی مشترک بین این نیروها در منطقه صحرای سوریه، برای انجام عملیات نظامی علیه نیروهای ایران و شبه نظامیان وابسته به ان، با حمایت ائتلاف بین المللی و برای بستن راه بین المللی تهران-بیروت، خبر دادند.
روسیه که پیش از این، در سنگر کنار ایران در سوریه فعالیت داشت و از نظام اسد حمایت می کرد، اخیرا تغییراتی در سیاستهای خود اعمال کرده و سعی دارد بر تمام مناطق سوریه مسلط شود. از این رو، حضور ایران در این کشور عربی را بار سنگینی برای خود می داند.
تحلیلگران بر این عقیده اند که دلیل بروز اختلاف بین مسکو و اسد، تمایل رئیس جمهور سوریه برای باقی ماندن نیروهای ایران در این کشور است. آنها تصریح می کنند که گرایش روسیه به سمت توافق با دو طرف آمریکایی و اسرائیلی، نشان می دهد روسها همواره موافق حملات اسرائیل به پایگاههای ایران در سوریه بوده اند.
دیده بان حقوق بشر در سوریه، از منابع سوری نقل می کند در صورتی که روسیه نتواند ایران را در مورد خروج از شرق سوریه قانع کند، به راه حل نظامی و عملیات زمینی متوسل می شود، چرا که شبکه ای وجود دارد که مأموریت آن، ضربه به اهدافی است که به حضور ایران در منطقه شام مربوط است و این شبکه به صورت مستقیم تحت نظر اسرائیل و ائتلاف بین المللی و به شکل غیر مستقیم، تحت نظر روسیه است.
مساله قابل توجهی که اخیرا شاهد آن بودیم، تحرکات همزمان روسیه و آمریکا برای تقویت حضورشان در شرق سوریه است. در همین رابطه، گزارشها حاکی از آن است که نیروهای آمریکایی یک پایگاه نظامی را در منطقه دیر الزور غربی برپا کرده و تجهیزات نظامی خوبی را در اختیار دارند. همچنانکه طی چند روز گذشته، بیش از 300 محموله تجهیزات نظامی وارد خاک سوریه شده و به سمت میدان نفتی العمر در دیرالزور شرقی منتقل شدند.
در همین رابطه، اخیرا شاهد تغییر آرایش نیروهای ایرانی و گروههای وابسته به آن در سوریه و تشکیل یک خط دفاعی قوی توسط نیروهای ایرانی در امتداد بوکمال در نزدیکی مرزهای عراق-سوریه، تا جنوب شهر دیرالزور بوده ایم. همچنین، از مسیر بوکمال، تجهیزات نظامی زیادی به شبه نظامیان ایرانی رسیده است.
براساس گزارشها، مناطقی که از سوی ایرانی ها مورد تقویت نظامی قرار گرفته، ایستگاه دوم«ت2»، المیادین، عین علی در صحرای محکان و المجابل در صحرای القوریه و پایگاه امام علی و ایستگاه سوم«ت4» و پایگاههای دیگری در صحرای الوعر و حمیمیه و فیضه، به اضافه مناطقی در دیرالزور غربی است.