Monday, Nov 16, 2020

صفحه نخست » راه‌اندازی وبسایت عفو بین‌الملل حاوی ۱۰۰ ویدئوی تأیید شده از کشتار آبان ۹۸

hr_111620.jpgبی بی سی - سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد وب‌سایتی به راه انداخته است که "شواهدی از سرکوب مرگبار" اعتراضات سراسری آبان۱۳۹۸ به دست می‌دهد.

عفو بین‌الملل این وب‌سایت را در پژوهشی مشترک با "دانشگاه حرتی" و "پروژه تشخیص و تحلیل قطعی اینترنت (IODA)"، وبسایتی با عنوان "اینترنت خاموش، کشتار بی صدا" به راه انداخته است.

این وبسایت دربرگیرنده بیش از ۱۰۰ ویدئوی تأیید شده از ۳۱ شهر ایران است.

بنابر اطلاعیه عفو بین‌الملل، این ویدیوها مدارکی است که نشان می‌دهد نیروهای امنیتی ایران در جریان اعتراضات علیه معترضان غیرمسلح و حتی عابران، "به طور مکرر از سلاح گرم، گاز اشک‌آور و ماشین آبپاش" استفاده کرده‌ بودند.

در بیانیه عفو بین‌الملل آمده "مقامات ایرانی با قطعی عمدی اینترنت طی اعتراضات سراسری آّبان ۹۸، ابعاد واقعی کشتارهای صورت گرفته توسط نیروهای امنیتی را پنهان ساختند".

اعتراض‌ها به افزایش قیمت بنزین در ایران ۲۴ آبان ۱۳۹۸ آغاز شد و به سرعت به سرعت ۲۹ استان ایران را فرا گرفت. دولت ایران به فاصله کوتاهی پس از شروع حوادث، اینترنت و وسایل ارتباطی را تقریبا به طور کامل در کشور قطع کرد.

مدتی پس از آنکه اخبار این خشونت‌ها به مرور به بیرون درز کرد، عفو بین الملل خشونت مرگبار و همچنین کشته‌شدن حداقل ۳۰۴ مرد، زن و کودک در جریان اعتراضات خبر داد. هرچند برخی‌ آمارها نشان می‌دهد شمار کشته‌ها "احتمالا خیلی بالاتر" و بیش از هزار نفر است.

روایت روزهای ''خاموش ''

اکنون دیانا الطحاوی، معاون دفتر منطقه‌ خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین الملل می‌گوید "هنگامی که در آبان ماه سال گذشته اخبار سرکو ب مرگبار اعتراضات ایران به گوش رسید، جهان از خشونت بیرحمانه نیروهای امنیتی در بهت و شوک فرو رفت. مقامات ایرانی به عمد دسترسی به اینترنت را در داخل کشور قطع کردند و و بدین ترتیب، ابعاد واقعی موارد نقض جدی حقوق بشر را که نیروهای امنیتی در حال ارتکاب آ نها بودند از چشم عموم پنهان نگه داشتند".

به گفته دیانا الطحاوی، راه اندازی وبسایت "اینترنت خاموش، کشتار بی صدا"، همزمان"ادای احترامی است به تمامی کسانی که به تمامی کسانی که تصاویر صحنه‌های اعمال خشونت را که مقامات قصد انکار و کتمانشان را داشتند، شجاعانه ثبت کردند".

قطع اینترنت در جریان تظاهرات روشی جدید برای ایجاد محدودیت در دسترسی به اطلاعات نیست. اما تا پیش از اعتراضات آّبان، ایجاد اختلال در آنتن‌دهی تلفن‌های همراه و اینترنت، محدود به چند منطقه یا چند ساعت بود. در اعتراضات آبان اما شبکه ارتباطات به شکل گسترده‌ای قطع شد.

سازمان عفو بین‌الملل در پژوهش تازه خود گزارشی دقیق از قطع اینترنت در ایران منتشر کرده است:

"در تاریخ ۲۵ آبان، اعتراضات در بسیاری از شهرهای ایران شدت یافت. در واکنش، مقامات ایرانی به ارائه دهندگان خدمات اینترنتی (ISP) دستور دادند که اینترنت را قطع کنند و بدین ترتیب، مردم کشور را در تاریکی تقریباً مطلق اینترنتی فرو بردند. پروژه تشخیص و تحلیل قطعی اینترنت (IODA)، مستقر در دانشگاه کالیفرنیا در سان دیگو، از بعد از ظهر این روز شاهد افت مداوم سیگنال‌ها بود. اپراتورهای تلفن همراه ابتدا حدود ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت محلی شروع به قطع شدن کردند و در پی آن، ارائه‌دهندگان دیگر نیز از دسترس خارج شدند. تا ساعت ۷ عصر، ایران در تاریکی کامل فرو رفت". این وضعیت تا پنج روز بعد ادامه یافت.

۲۵ آبان ۱۳۹۸ یعنی یک روز پس از اعتراضات، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور اعلام کرد که مقامات ایرانی دیگر هیچ گونه "مدارا" و "خویشتنداری" نسبت به معترضان نشان نخواهند داد. یک روز بعد، علی خامنه‌ای، رهبر ایران نیز معترضان را "اشرار، کینه‌ورزان و انسان‌های ناباب" خواند و به نیرو‌های امنیتی دستور داد تا برای پایان دادن به اعتراضات "به وظایف خود عمل کنند".

تابستان امسال، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران هم گزارشی تایید کرده بود "شواهد و ویدئوها نشان می‌دهد که پلیس، سپاه و بسیج به سوی مردم شلیک کرده‌اند اما حکومت ایران این گزارش‌ها را رد می‌کند و می‌گوید شلیک کار معترضان و نیروهای نفوذی بوده است".

جاوید رحمان گفته بود بررسی نزدیک به نیمی از اجساد نشان می‌دهد که ۶۶ کشته به سر یا گردن آنها شلیک شده است و ۴۶ نفر بر اثر شلیک به قلب و قفسه سینه کشته شده‌اند.

تا کنون سازمان ملل، اتحادیه اروپا و بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی با انتقاد شدید از حکومت ایران سرکوب مرگبار اعتراضات آبان ۹۸ را محکوم کرده‌اند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy