رادیو زمانه - داوود رفیعی، از فعالان کارگری در ایران، به اتهام توهین به علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی ۷۴ ضربه شلاق خورد. این فعال کارگری برای پیگیری وضعیت درخواست تجدیدنظرش به دادسرا مراجعه کرده بود که ماموران، حکم شلاق را بدون اعلام قبلی و بدون تایید روی بدن او اجرا کردند. اسماعیل بخشی در واکنش به اجرای این حکم نوشت: «این تن شلاقخورده تمام کارگران ایران است.» وکیل رفیعی جنبه دیگری از این پرونده را افشا کرد و در همان حال علی ربیعی که یکی از نقشهای اصلی در پرونده را به عهده داشت ادعا کرد که از دلیل شلاق خوردن این کارگر ایرانی بیاطلاع است.
رفیعی، کارگر اخراجی پارس خودرو بود. او در زمانی که علی ربیعی، وزیر کار بود، در تجمع مقابل وزارت کار پلاکاردی به دست گرفته بود که روی آن نوشته شده بود: «مرگ بر آمریکا، مرگ بر وزیر کار، مرگ بر اسرائیل». این شعار به عنوان توهین به علی ربیعی درک شد و دادگاه هم به همین اتهام کارگر معترض ایرانی را به شلاق محکوم کرد.
اسماعیل بخشی، یکی از چهرههای سرشناس جنبش کارگری در ایران در شبکههای اجتماعی تصویر جسم شلاق خورده داوود رفیعی را منتشر کرده و نوشته است:
«این تن شلاقخورده تمام کارگران ایران است.»
مطالب بیشتر در سایت رادیو زمانه
صالح نیکبخت، وکیل مدافع داوود رفیعی بعد از اجرای حکم در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت:
«محکومیت داوود رفیعی که منجر به صدور حکم مجازات شلاق و اجرای آن در زندان اوین شده ناشی از جنبه عمومی جرم بوده و نه شکایت شخصی.»
به گفته این وکیل دادگستری، بعد از صدور حکم در دادگاه بدوی او از طریق عباس عبدی از علی ربیعی خواسته بود که اعلام گذشت کند و ربیعی هم موافقت کرده بود و نامه گذشت را برای وزیر وقت کار ارسال کرده بود.
صالح نیکبخت در ادامه مصاحبه با ایلنا گفت:
«البته اجرای حکم مجازات شلاق بیشتر بر اساس اصرار و پافشاری کسانی انجام شد که در پرونده روسریهای زنانه، که من وکالت آقای رفیعی و سایر کارگران را به عهده داشتم، تبرئه شدند که طرف قضیه روسریها همچنان پیگیرِ شکایات قبلی واجرای آن بودند که ظاهرا با اجرای حکم شلاق در سرمای گزنده پاییز دلگرم شدند. با این حال صدور و اجرای مجازات شلاق بر تن خسته کارگران قابل پذیرش نیست.»
نیکبخت به حرکت اعتراضی برخی زنان در دی ۹۶ اشاره میکند که بر بالای یک بلندی در اعتراض به حجاب اجباری روسری خود را بر سر چوبی به اهتزاز درمیآوردند.
داود رفیعی پیش از این در بازداشت گسترده فعالان کارگری در روز جهانی کارگر به زندان افتاده بود.
رفیعی در طول سالهای گذشته برای بازگشت به کار در کارخانه پارس خودرو نسبت به عملکرد وزارت کار انتقاد داشت. او پیشتر و در جریان چندین بار اقدام به تحصن در مقابل ساختمان وزارت کار در تهران، فاش کرد که وزیر کار سابق برای وادار کردنش به سکوت، به او پیشنهاد رشوه ۲۰۰ میلیون تومانی داده است.
قبول نکردن این رشوه از سوی داوود رفیعی و افشای این خبر، زمینهساز کینهورزی علی ربیعی علیه این فعال کارگری شده است.
علی ربیعی، سخنگوی کنونی دولت که خود از چهرههای شناخته شده امنیتی است، در واکنش به این خبر گفته است:
«دلیل شلاق خوردن این کارگر را نمیدانم. شلاق بر تن هر انسانی نگرانم کرده و آزارم میدهد.»
علی ربیعی که در جریان اعتراضات کارگری سال ۹۶ وزیر کار دولت روحانی بود، در سالهای دهه ۶۰ دستور جمعآوری سندیکاهای کارگری را صادر کرد و در گام بعدی هم به فعالان سندیکایی ایران حمله کردند، عدهای از آنان را بازداشت و عدهای را هم خانهنشین کردند.
در اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، صریحاً شکنجه را منع میکنند و ایران هم جزو امضاکنندگان آنهاست.
حسین دهقان اسرائیل را تهدید کرد
مرد مرموز برنامه اتمی ایران