رادیو فردا - نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشر زندانی در ایران، به عنوان برنده جایزه حقوق بشر اِلِنور روزولت در سال ۲۰۲۰ معرفی شد.
در بیانیهای که در وبسایت کانون وکلای دادگستری آمریکا منتشر شده است، از خانم ستوده به خاطر فعالیت «شجاعانه» و «بیدریغ» در پیشبرد و تقویت پایبندی به حقوق بشر در ایران تقدیر شده است.
این بیانیه میافزاید، فعالیتهای مدنی خانم ستوده، نه فقط برای همتایان ایرانیاش بلکه برای مدافعان حقوق بشر در سراسر دنیا همواره الهامبخش خواهد ماند.
اهداکنندگان جایزه النور روزولت با اشاره به «فداکاریها» و مرارتهایی که نسرین ستوده و خانوادهاش در راه دفاع از حقوق بشر متحمل شدهاند، «استقامت و عزم راسخ» این وکیل زندانی برای دادخواهی و حاکمیت عادلانه قانون در ایران را «مثالزدنی» دانستند.
نسرین ستوده در پیامی ویدیویی این اقدام کانون وکلای دادگستری آمریکا را نشانه «همبستگی حرفهای» با وکلای ایران دانست و گفت که این همبستگی «چشماندازهای روشنتری برای جامعه مدنی و مفهوم حق و عدالت همراه میآورد».
وی سپس با ستایش از نقش النا روزولت در تدوین اعلامیه جهانی حقوق بشر آن را میراثی بزرگ برای جامعه بشری دانست و گفت که این اعلامیه «پیامی را به همه دولتها مخابره کرده است که برای حفظ بقای خود ناچار از حقوق بنیادین بشر نسبت به تک تک اعضای جامعه خود هستند».
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
به گفته او، حقوقی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر دکر شده است، از جمله عدم تبعیض، منع شکنجه، حق بر زندگی و امنیت شخصی، ممنوعیت بازداشت خودسرانه، استقلال دستگاه قضایی و دادرسی عادلانه این امیدواری را به فعالان مدنی میدهد که با پیگیری مسالمتآمیز از مسیرهای داخلی و بین المللی میتوانند به آرمانهای مشترک بشریت دست پیدا کنند.
جایزه حقوق بشر النور روزولت که در سال ۲۰۱۸ به دست گردانندگان مرکز حقوق بشر (CHR) بنیان گذاشته شد، هر ساله به افراد و سازمانهایی تعلق میگیرد که در راه پیشبرد حقوق بشر در سراسر دنیا خدمات ارزندهای ارائه کردهاند.
در جریان مراسم اعلام برندگان جایزه النور روزولت در سال ۲۰۲۰ که به دلیل بحران شیوع کرونا مجازی برگزاری شد، علاوه بر خانم ستوده، این جایزه به دکتر آنتونی فائوچی رئیس مرکز مقابله با بیماریهای مسری و عفونی آمریکا و همچنین، بیلی جین کینگ قهرمان بازنشسته تنیس و فعال مدنی نیز اهدا شد.
نسرین ستوده به حکم قوه قضائیه جمهوری اسلامی از بابت اتهامهای سیاسی از جمله «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.
کشمکش جناحی در حکومت ایران بالا گرفت