ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که دو بمبافکن B-52 نیروی هوایی ایالات متحده امروز در منطقه خاور میانه و بر فراز آبهای خلیج فارس به پرواز درآمدهاند.
بی بی سی - سنتکام در بیانیهای گفت که هدف "حضور حسابشده" این بمبافکنهای استراتوفورترس "برای تاکید بر تعهد ارتش آمریکا به امنیت منطقه و نشان دادن توانایی منحصر به فرد پیادهسازی سریع نیروی رزمی در فرصت کوتاه" بوده است.
این سومین دور از پرواز بمبافکنهای آمریکایی بر فراز خلیج فارس در یک ماه و نیم گذشته است که همزمان با روزهای پایانی دولت دونالد ترامپ و در آستانه اولین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران در عراق، انجام میشود.
سنتکام گفته است که این پروازها برای ارسال پیام بازدارنده و صریح برای هر کسی است که بخواهد به آمریکاییها یا منافع آمریکا آسیب برساند."
به گفته سنتکام دو بمبافکن B-52 از پایگاه هوایی مینوت در داکوتای شمالی به پرواز درآمدهاند.
فاکس نیوز گزارش داده است که این هواپیماها روز سهشنبه برای این ماموریت از پایگاه بلند شدهاند و در پروازی ۳۰ ساعته و بدون توقف به منطقه خاورمیانه رفته و برگشتهاند.
"نگرانکنندهترین ارزیابی اطلاعاتی" از زمان کشتن سلیمانی
این پروازها یک هفته بعد از هشدار تند دونالد ترامپ به ایران بعد از حمله راکتی به سفارت آمریکا در بغداد انجام شد. آقای ترامپ گفته بود که اگر حتی یک آمریکایی در این حملات کشته شود، ایران را مسئول میداند.
مقامهای ایران با تکذیب دست داشتن یا حمایت از حمله به سفارت آمریکا تلاش کردهاند درهفتههای پایانی دولت آقای ترامپ با لحنی متفاوت با تهدیدهای معمول، به این تحولات واکنش نشان دهند.
به گزارش فاکس نیوز یک مقام نظامی ارشد آمریکایی به گروهی از خبرنگاران گفته است که ارزیابی اخیر اطلاعاتی آمریکا نشان میدهد که ایران قصد گرفتن انتقام کشتن قاسم سلیمانی را دارد.
این مقام که خواسته نامش فاش نشود گفته است که اطلاعات تازه درباره ایران "نگرانکنندهترین" اطلاعاتی است که از زمان کشتن آقای سلیمانی به دست آمده است.
به گفته این مقام نظامی آنها از "حملات بالقوه بیشتر و پیچیدهتر" در عراق هم نگران هستند.
در هفتههای گذشته و با بالا گرفتن گزارشها و گمانهزنیها درباره احتمال تنش نظامی میان آمریکا و ایران، ایالات متحده تحرکات نظامی خود در منطقه را افزایش داده است. پرواز بمبافکنها و ورود یک زیردریایی و ناوهای نیروی دریایی آمریکا از جمله این تحولات بود.